Anasayfa » Yapı Sözlük » Cam Kazıyıcı Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır?

Cam Kazıyıcı Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır?

Boya yaparken ne kadar dikkat edilse de pencere camlarına boya damlayabilir/sürünebilir ya da çoğu üründe olduğu gibi cam da üzerinde yapışkanlı etiketiyle gelir. Ayrıca özellikle ahşap camlarda cama macun sürünebilir ve bunu diğer aletlerle temizlemek zordur.

Paylaş :
Cam Kazıyıcı Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır? #4972
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 23 sn

Cam kazıyıcı ya da boya kazıyıcı; yüzeylerden boyayı söküp atmaya yarayan el aletidir. Genelde ucunda jilet bulunan ve bu jileti tutmak için bir hazneye ve sapa sahip olan elemandır. Cam kazıyıcı sayesinde cam benzeri parlak yüzeylerden boyanın yanı sıra çıkartma gibi yapışkanlı kağıtları veya cam filmlerini de sıyırabilirsiniz. Bunun yanında silikon, macun, alçı ve sıva kalıntılarını da bu ürün sayesinde kolayca söküp atabilirsiniz.

Boya yaparken ne kadar dikkat edilse de pencere camlarına boya damlayabilir/sürünebilir ya da çoğu üründe olduğu gibi cam da üzerinde yapışkanlı etiketiyle gelir. Ayrıca özellikle ahşap pencerelerde cama macun sürünebilir ve bunu diğer aletlerle temizlemek zordur.

Boya lekelerinden, inşaat artıklarından ve etiketlerin yapışkanlarından kurtulmanın en etkili yolu bunları kazımaktır. Eskiden böyle durumlarda sade bir jilet kullanılırdı. Fakat cam kazıyıcı dışındaki ürünler yüzeyi çizebilir veya emniyetli olmadıkları için kullanıcıya zarar verebilir. Bu yüzden son derece güvenli bir kullanımı olan cam kazıyıcı en iyi seçenektir. Ayrıca bu ürünün en çok kullanıldığı yerlerden biri cam ocaklardır. Eğer cam ocağa sahipseniz bu tür ocakları temizlemenin ne kadar zor olduğunun farkındasınızdır. Fakat bahsettiğimiz bu ürün sayesinde bu tür ocakların ne kadar kolay temizlendiğine inanamayacaksınız.

Cam kazıyıcınızın ucundaki keskin uç zaman geçtikçe körleşecektir. Fakat körleştikçe ucundaki jileti değiştirerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Böylece tutma kısmını yeniden almanıza gerek kalmaz ve tüketimi azaltmış olursunuz. Fakat doğru ürün için doğru ucu aldığınıza emin olun. Cam kazıyıcı kesinlikle her evde bulunması gereken bir el aletidir. El aletleri ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Takım Çantası ve İçinde Olması Gereken El Aletleri Çeşitleri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Cam Kazıyıcı Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır?” başlıklı yazımız cam ve boya kazıyıcılarla ilgili sizi yeterince bilgilendirmiştir. Benzer, hap bilgiler içeren yazılarımız için Yapıyorum Blog‘daki Yapı Sözlük Kategorisi‘ni inceleyebilirsiniz. Bu ve diğer tüm içeriklerimizde bahsettiğimiz ürünleri güvenle ve en uygun fiyatlarla satın almak için Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Eklemek istediklerinizi, görüşlerinizi ve sorularınızı aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Redüksiyon Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #3311

01 Nis 2021

Redüksiyon Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Redüksiyon; kelime anlamı olarak azaltma, küçültme ve daraltma anlamına gelir. Tesisatta da farklı kalınlıklardaki boruları birleştirmede kullanılır.
Tepe Duşu Nedir? Ne işe Yarar? #1054

24 Eyl 2020

Tepe Duşu Nedir? Ne işe Yarar?

Tepe duşu, duvara monte edilen ve adından da anlaşılacağı gibi suyun tepeden gelmesini sağlayan sabit duş başlığı çeşididir.
Şiber Vana (Şiber Valf) Nedir ve Nasıl Çalışır? #3363

08 Nis 2021

Şiber Vana (Şiber Valf) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Şiber vana diğer adıyla sürgülü valf nedir merak ediyorsanız eğer bu yazımız tam da sizin için. Şiber vana tesisatlarda borularda hereket eden akışkanın akışını durdurmaya yarayan tesisat elemanıdır.