Anasayfa » Yapı Sözlük » Rozet Nedir? Ne işe Yarar?

Rozet Nedir? Ne işe Yarar?

Banyo ve mutfaklarınızda bir musluk veya batarya duvara monte ediliyorsa eğer, o bataryanın bir de sıva altı grubu denilen kısmı vardır. Sıva altı grubunun sıva üstü takımıyla bağlandığı yer daha şık ve pürüzsüz bir geçiş olması için rozet takılır.

Paylaş :
Rozet Nedir? Ne işe Yarar? #1301
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 18 sn

Rozet, tesisat kurulurken ya da bataryalardan bahsedilirken duyduğumuz bir kelimedir fakat anlamını herkes tam olarak bilmeyebilir. Peki rozet nedir? Bu yapı sözlük içeriğimizde size rozetin anlamını açıklamaya çalışacağız.

Banyo ve mutfaklarınızda bir musluk veya batarya duvara monte ediliyorsa eğer, o bataryanın bir de sıva altı grubu denilen kısmı vardır. Bu kısım bataryanın veya musluğun dışarıdan gördüğümüz kısmını su tesisatına bağlamaya yarar. Adından da anlaşılabileceği gbi sıva altına yerleştiriler ve dışarıdan gözükmemeleri gerekir.

Sıva altı grubunun sıva üstü takımıyla bağlandığı yerde seramik kırılır ve çok temiz bir görünüm yoktur. Kaloriferin döşemeyle birleştiği yerlerde de aynı şekilde doşeme altı görünür ve bu kısımdan tozlar çıkabilir. Rozet de bu birleşme noktalarını kapamaya ve daha şık ve pürüzsüz bir geçiş olmasına yarar. Piyasada farklı şekillerde ve metal veya plastik gibi farklı malzemelerden imal edilmiş rozetler bulmanız mümkündür.

“Rozet Nedir? Ne İşe Yarar” başlıklı yazımızda sizlere rozetlerin ne olduklarını ve ne işe yaradıklarını açıklamaya çalıştık. Yapı ve yapı malzemeleriyle ilgili diğer yazılarmızı okumak için blogumuzu, ihtiyacınız olan yapı malzemelerini satın almak için Yapılır’ı ziyaret edebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (2)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Emprenye Nedir? Ne işe Yarar? #991

11 Eyl 2020

Emprenye Nedir? Ne işe Yarar?

Emprenye işlemi, genelde ahşaba su iticilik, neme dayanıklılık, küf ve mantar oluşumunu engelleme ve kir iticilik özelliklerini sağlar.
Sifon Nedir ve Nerede Kullanılması Uygundur? #4860

27 Tem 2021

Sifon Nedir ve Nerede Kullanılması Uygundur?

Sifon genelde "U" şeklinde bir borudur. Bu borunun içinde her zaman temiz su bulunur. Bu boru atık suların pis su borularına oradan da kanalizasyona ulaşmasına yarar. Ayrıca sifonun içinde her zaman temiz su bulunduğu için pis su borularında oluşan pis kokuların bize geri ulaşmasını engellenmiş olur. Genelde plastikten üretilirler fakat metal olanlarına da piyasada rastlamanız mümkündür.
Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar? #755

19 Ağu 2020

Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar?

Troblem; küvetlerde ve duşlarda atık suların atık su tesisatına bağlanmasına yarayan parçaların bütünüdür. Duş ve küvet giderlerine troblem (troplen) denir.