Anasayfa » Yapı Sözlük » Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir?

Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir?

Selülozik tiner, selülozik boya ve vernikler için kullanılması uygun olan tiner çeşididir.

Paylaş :
Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir? #447
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 27 sn

Selülozik boya ve vernikler için kullanılması uygun olan tiner çeşididir. Tiner, boyayı inceltmeye ve çözmeye yarayan bir solventtir. Bunun yanında boya artıklarını tamamen temizlemek için çeşitli yüzey ve fırçalarda da kullanılabilir.

Bu çeşit tinerler uçucudurlar ve geride yağ bırakmazlar. Çok güçlü bir solventtirler ve plastik kapta muhafaza edilemezler çünkü plastiği aşındırırlar. Aynı şekilde bu tiner cildi de tahriş eder ve cilde zararlıdır bu yüzden direkt temasta bulunulmaması gerekir. Eğer derinize temas ederse hemen su ve sabunla yıkamanız tavsiye edilir.

Selülozik boyaya genelde %15-25 oranında tiner eklenmesi tavsiye edilir. Fakat tiner eklemeden önce satın aldığınız veya kullanacağınız boyanın talimatlarını okumanız faydalı olacaktır. Bazı boya marka ve çeşitlerinde bu oran farklı olabilir ya da marka hiç tiner konulmamasını tavsiye edebilir.

Selülozik Tiner Nasıl Üretilir?

Üretimi oldukça basittir fakat kullanılan maddeler ve son ürün son derece yanıcı olduğu için sadece güvenli bir üretim tesisinde üretilmelidir. Selülozik tinerin yaklaşık %75’i toulen ve kalan %25’i diğer solventlerdir. Bu ürünler birbirlerine karıştırılırlar. Kimyasal bir reaksiyon yoktur sadece homojen bir karışım elde edilerek selülozik tiner elde edilir.

Bu yazımızda selülozik tineri ve nasıl üretildiğini açıkladık. Umarız bu içeriğimizi faydalı bulmuşsunuzdur. Yazımızla ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına bekliyoruz. Eğer içeriğimizi faydalı bulduysanız diğer yazılarımıza göz atmak için sizleri blogumuza bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (8)

🤗

Pratik (22)

😏

Detaylı (6)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (15)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi #9696

03 Şub 2023

Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi

Bide, ilk kez 1600’lü yıllarda Fransa’da kullanılan yarı lavabo yarı klozet özelliği taşıyan genital bölge hijyeni sağlamaya yönelik tasarlanmış bir vitrifiye elemanıdır.Türkiyede kullanımı pek yaygın olmamakla birlikte, tuvalet sonrası genital bölgenin temizlenmesi işlemi için kullanılır. Bide özellikle taharet musluğunun olmadığı ülkelerde kullanılan ve temizlik için kullanılan vitrifiye ürünüdür. Bidenin Doğuşu  Adını oturuş biçiminden almış olan bide […]
Menteşe Nedir ve Doğru Kullanımı Nasıldır? #4269

17 Haz 2021

Menteşe Nedir ve Doğru Kullanımı Nasıldır?

Menteşe kısaca bir kapı veya pencerenin bir mil etrafında dönerek açılmasına yarayan elemandır. Günümüzde eğer sürgülü değilse çoğu kapı ve pencerede bir çeşit menteşe bulunmaktadır. İnsan vücudunda dirsek ve diz gibi birçok eklem menteşe görevi görmektedir.
Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar? #766

21 Ağu 2020

Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar?

Valf, gazların veya sıvıların geçmesini düzenleyen musluktur. Stop valf ise sıhhi tesisatta suyu kesmeye yarayan contalı vanadır.