Anasayfa » Yapı Sözlük » Aspiratör Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Aspiratör Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Bu yazımızda banyolarda kullanılan ufak aspiratörlerden ve nasıl kullanıldıklarından bahsedeceğiz. Aspiratör; havalandırma amaçlı kullanılan ve içinde menfeze ek olarak elektrikle çalışan bir fana da sahip olan havalandırma mekanizmasıdır.

Paylaş :
Aspiratör Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #6139
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 57 sn

Aspiratör; havalandırma amaçlı kullanılan ve içinde menfeze ek olarak elektrikle çalışan bir fana da sahip olan havalandırma mekanizmasıdır. Mutfaklarda ocakların üstündeki havalandırma mekanizmasına da aynı isim verilmektedir. Yani kısaca kötü kokulardan kurtulmak için kullanılan elektrikli havalandırma mekanizmalarına aspiratör denir.

Bu yazımızda banyolarda kullanılan ufak aspiratörlerden ve nasıl kullanıldıklarından bahsedeceğiz. Menfezlerle ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Menfez Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Aspiratör Nerede ve Nasıl Kullanılır?

Aspiratörler genelde pencereye sahip olmayan banyolara havalandırma amaçlı monte edilmektedir. Penceresi olmayan banyolarda hava akımı olmayacağı için temiz havayı içeri alıp kirli havayı dışarı vermek mümkün değildir. Bu yüzden banyonun apartman boşluğuna bakan duvarına veya asma tavana aspiratör takılarak banyonun havalandırması gerçekleşitirilir. Aspiratörün içindeki fanın çalışması için aspiratörün elektriğe bağlanması gerekir ve ışık gibi bu fan da bir elektrik anahtarıyla çalışır.

Aspiratörün kanalları arasında havanın rahat geçebileceği kadar geniş boşluklar vardır fakat bu kanalların açıları içerideki kullanıcıya mahremiyet sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca aspiratörler dış duvara bakan fakat penceresi olmayan banyolara da takılabilmektedir. Buna rağmen boyutları küçük olduğu için güvenlik açısından bir tehdit oluşturmazlar.

Umuyoruz ki “Aspiratör Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımızı açıklayıcı bulmuşsunuzdur. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda bunun gibi, yapı ürünleri ile ilgili veya başka konularla ilgili açıklayıcı yazılar bulabilirsiniz. Bu yazımızda ve diğer yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri uygun fiyatlarla satın almak içinse Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazılarımızla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızla gelecek yazılarımızın konularını da belirleyebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Rezervuar Nedir, Nasıl Çalışır ve Çeşitleri Nelerdir? #4955

03 Ağu 2021

Rezervuar Nedir, Nasıl Çalışır ve Çeşitleri Nelerdir?

Rezervuar en basit haliyle klozeti temizlemeye ve klozetteki atıkları pis su borularına ulaştırmaya yarayan su deşarj sistemidir. Tüm klozetlerde bir çeşit rezervuar bulunur; gömme, asma veya klozet üstü. Bu yazımızda sizlere rezervuarı ve çeşitlerini daha detaylı bir şekilde anlatacağız.
Dolgu Macunu Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır? #1569

30 Eki 2020

Dolgu Macunu Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır?

Dolgu macunu, çeşitli malzemelerdeki delikleri ve boşlukları doldurup eşit bir yüzey elde etmeye yarayan malzemelerdir. Ahşap, metal, plastik yüzeyler için macunlar olduğu gibi macunların en çok kullanıldıkları yerler ahşap kapılar ve duvarlardır.
Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır? #4782

20 Tem 2021

Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?

Su terazisi herhangi bir yüzeyin tam olarak düz olup olmadığını ölçmek için kullanılır. Mesela su terazisini örülmüş bir duvarın düzlüğünü ölçmek için kullanabileceğiniz gibi asılan bir tablonun doğru bir düzlemde olup olmadığını ölçmek için de kullanılabilirsiniz.