Anasayfa » Yapı Sözlük » Flap Disk Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Flap Disk Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Flap disk; özellikle metalleri zımparalamak için kullanılan ve pürüzsüz bir yüzey elde etmeye yarayan aşındırıcı bir makine parçasıdır. Bu parça avuç taşlama makinesinin ucuna takılır. Flap disk yüzeyindeki zımpara benzeri pürüzler sayesinde yüzeylerdeki çapaklardan kurtulmanıza yararlar. Bu yazımızda sizlere flap diski ve ve flap diskin kullanım alanlarını açıklayacağız. Avuç taşlama makinesinin ucundaki diskler matkapta olduğu […]

Paylaş :
Flap Disk Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #6233
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 19 sn

Flap disk; özellikle metalleri zımparalamak için kullanılan ve pürüzsüz bir yüzey elde etmeye yarayan aşındırıcı bir makine parçasıdır. Bu parça avuç taşlama makinesinin ucuna takılır. Flap disk yüzeyindeki zımpara benzeri pürüzler sayesinde yüzeylerdeki çapaklardan kurtulmanıza yararlar. Bu yazımızda sizlere flap diski ve ve flap diskin kullanım alanlarını açıklayacağız.

Avuç taşlama makinesinin ucundaki diskler matkapta olduğu gibi değişebilir. Avuç taşlama makinesine farklı materyalller ve farklı işler için bu yazımızda anlattığımız flap disk gibi farklı diskler takılabilir. Avuç taşlama makinesiyle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Avuç Taşlama Makinesi Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sıradan avuç taşlama disklerinin aksine flap diskler tek parça bir yüzeyden oluşmazlar. Flap disklerin yüzeyleri birbirinin üzerine belli bir açıyla gelen katmanlardan veya “flap”lardan oluşur. Böylece kolayca daha pürüzsüz bir yüzey elde edilir ve dengesiz çizikler oluşmaz. Tek parça disklerde hep aynı yerde çizikler oluşabilir.

Flap Disk Nerelerde Kullanılır?

Flap diskler genellikle metalleri aşındırmak için kullanılsa da mermer zımparalamak için de yine bu disk kullanılmaktadır. Metallerde kullanıldığında yüzeylerdeki çapakları ve pürüzleri gidererek yüzeylerin birleşmeye hazır olmasını sağlarlar. Mermerlerde de aynı şekilde yüzeydeki çıkıntıları giderip pürüzsüz bir yüzey elde etmeye yararlar. Normal zımparalarda olduğu gibi flap diskin de numaraları vardır. Doğru malzeme ve doğru iş için doğru numaraya sahip flap diski kullanmak çok önemlidir. Zımparalar ve zımpara numaralarıyla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Zımpara Nedir? Zımpara Seçimi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Flap Disk Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımız sorularınıza cevap vermiştir. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Flap diskin tanımı gibi blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri en uygun fiyata almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (3)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (8)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Armatür Nedir ve Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? #4449

29 Haz 2021

Armatür Nedir ve Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sıhhi tesisatta armatür; suyu size getiren, içinde biriktiren ve suyu yönetmenizi sağlayan tüm elemanları kapsar. Fakat günümüzde yapı pazarında armatür, ıslak mekanlarda kullanılan ve suyu yönetmeye yarayan batarya, musluk, duş başlığı gibi elemanları kapsamaktadır.
Rezervuar Nedir, Nasıl Çalışır ve Çeşitleri Nelerdir? #4955

03 Ağu 2021

Rezervuar Nedir, Nasıl Çalışır ve Çeşitleri Nelerdir?

Rezervuar en basit haliyle klozeti temizlemeye ve klozetteki atıkları pis su borularına ulaştırmaya yarayan su deşarj sistemidir. Tüm klozetlerde bir çeşit rezervuar bulunur; gömme, asma veya klozet üstü. Bu yazımızda sizlere rezervuarı ve çeşitlerini daha detaylı bir şekilde anlatacağız.
Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar? #755

19 Ağu 2020

Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar?

Troblem; küvetlerde ve duşlarda atık suların atık su tesisatına bağlanmasına yarayan parçaların bütünüdür. Duş ve küvet giderlerine troblem (troplen) denir.