Anasayfa » Yapı Sözlük » Avuç Taşlama Makinesi Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Avuç Taşlama Makinesi Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Avuç taşlama makinesi özellikle metal ürünleri kesmeye, zımparalamaya ve hatta cilalamaya yarayan çok yönlü bir elektrikli el aletidir. Bu elektrikli el aleti bir motordan ve değiştirilebilen disklerden oluşur. Rahatça değiştirilebilen farklı diskler sayesinde bu makineyi birçok farklı iş için kullanabilirsiniz.

Paylaş :
Avuç Taşlama Makinesi Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #5959
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 11 sn

Avuç taşlama makinesi özellikle metal ürünleri kesmeye, zımparalamaya ve hatta cilalamaya yarayan çok yönlü bir elektrikli el aletidir. Bu elektrikli el aleti bir motordan ve değiştirilebilen disklerden oluşur. Rahatça değiştirilebilen farklı diskler sayesinde bu makineyi birçok farklı iş için kullanabilirsiniz.

Avuç Taşlama Makinesi Nerelerde Kullanılır?

Avuç taşlama makinesini birçok farklı malzeme üzerinde kullanabilirsiniz fakat bu el aletinin en çok kullanıldığı malzeme metallerdir. Metaller dışında taş ve tuğla kesmek ve zımparalamak için de rahatça kullanılabilir. Ayrıca bu el aleti fişle çalışabildiği gibi kablosuz olup şarj edilen modelleri de vardır. Fakat güçlü bir alet olduğu için piyasada genelde fişle çalışan modelleri daha sık bulunmaktadır.

Yüzey aşındırmaya yarayan avuç taşlamayı el aletlerinizi bileylemek için bile kullanabilirsiniz. Bunun dışında metallerin dışındaki kaplamaları veya boyaları çıkarmak için de bu makine çok doğru bir seçimdir. Eğer hobi olarak evinizde bir şeyler tamir etmeyi ve yaratmayı seviyorsanız avuç taşlama makinesi edinmek işinizi son derece kolaylaştıracaktır.

Avuç taşlama makinesi; kesme işlemi için bir testere gibi kullanıldığında dik şekilde tutulur. Çünkü diskin kesilecek yüzeye dik olması gerekir. Fakat yüzey parlatma veya cilalama için kullanılacaksa disk yüzeye paralel tutulur ve yuvarlak hareketlerle yüzeyde gezdirilir. Bu makine nispeten güvenli bir el aletidir ve çok yer kaplamaz. Matkap gibi değiştirilebilir uçlara sahip olan bu elektrikli el aleti aynı zamanda matkap gibi rahatça taşınabilir, çok ağır değildir. Matkapla ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Matkap Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Avuç Taşlama Makinesi Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımız sorularınıza cevap vermiştir. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Avuç taşlama makinesinin tanımı gibi blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri en uygun fiyata almak içinse Yapılır‘i inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (5)

😏

Detaylı (4)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (6)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Galvaniz Nedir? Galvaniz Kaplama Nasıl Yapılır? #3197

25 Mar 2021

Galvaniz Nedir? Galvaniz Kaplama Nasıl Yapılır?

Galvaniz; metallerin aşınma ve paslanmaya karşı çinko ile kaplanmasıdır. Metallerin uzun süre dayanması için çinko kaplaması çok faydalıdır.
Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir? #8781

11 Ağu 2022

Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?

Jakuzi hem yıkanmak hem de masaj için kullanılabilen bir banyo elemanıdır. Elektrikle çalışır ve jetleri sayesinde su ve havayı kullanarak kullanıcıya masaj yapar.
Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? #5635

16 Eyl 2021

Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Hidrofor, bir hidrolik sistemin daha az güçlü bir pompa kullanarak aşırı taleplerle başa çıkmasına, geçici bir talebe daha hızlı yanıt vermesine ve titreşimleri yumuşatmasına olanak tanır. Bir tür enerji depolama cihazıdır.