Anasayfa » Kendin Yap » Aynanın Buğulanması Nasıl Önlenir?

Aynanın Buğulanması Nasıl Önlenir?

Sıcak duş alıyorsanız aynanın buğulanması kaçınılmazdır. Bu yazımızda size aynanın buğulanmasını, basit yöntemler kullanarak nasıl engelleyebileceğinizi anlatacağız.

Paylaş :
Aynanın Buğulanması Nasıl Önlenir? #7130
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 4 dk, 28 sn

Güzel banyolarımızda duş almak çok rahatlatıcı ve zevkli tabii ki. Fakat duştan sonra hepimizin fark ettiği üzere ayna, havadaki buhar yüzünden buğulanır ve kendimizi görmemiz imkansız hale gelir. Elimizle silmeye çalışmak hem işe yaramaz hem de aynada iz bırakır. Bu yazımızda size bu buğulanmayı nasıl engelleyebileceğinizi anlatacağız.

Ayna Neden Buğulanır?

Aynanın buğulanmasını nasıl engelleyeceğimizi öğrenmeden önce aynanın neden buğulandığını öğrenmek faydalı olacaktır. Eğer duş alırken çoğu insan gibi sıcak su kullanıyorsanız; bu havadaki su buharını arttırır. Sonrasında bu buhar, havadan daha soğuk bir yüzeyle karşılaştığında yoğunlaşır ve sıvı hale gelir. Bahsettiğimiz soğuk yüzey banyoda ayna olacağı için aynanın yüzeyi ıslanır ve buğulanır. Hava, duşta sıcak suyun kullanılmasıyla beraber hemen ısınır, bu da buğulanmayı hızlandırır. Bu yüzden, eğer fark ettiyseniz, soğuk suyla duş yapıldığında ayna buğulanmaz.

Aynanın Buğulanmasını Önlemek için Yöntemler

Sıcak duş alıyorsanız aynanın buğulanması kaçınılmazdır. Bu bölümde aynanın buğulanmasını önlemek için neler yapabileceğinizi anlatacağız.

Sabun Sürmek

Bu yöntem için herhangi bir kalıp banyo sabununu kullanmak uygun olacaktır. Sabunu, aynanın her yerine gelecek şekilde aynanın yüzeyine sürtün. Fazla sabunu ayna yüzeyinden silmek için tüy bırakmayan bir bezle aynayı silin. Eğer sabun hala çıkmazsa, bezi hafifçe ıslatıp aynanızı silebilirsiniz.

Aynanın Buğulanması
Aynaya kalıp sabun sürmek buğulanmayı kısa süre de olsa engelleyecektir.

Bulaşık Deterjanı

Birkaç damla bulaşık deterjanını hafif nemli bir beze dökerek aynanızı silerseniz aynanız buğulanmayacaktır. Çok uzun süreli bir çözüm olmasa da bulaşık deterjanı kullanmak işinize yarayacaktır.

Tıraş Köpüğü

Bir miktar tıraş köpüğünü aynaya sıkıp elinizle eşit bir şekilde aynanın tüm yüzeyine yayın. Daha sonra aynayı mikrofiber bir bez ya da tüy bırakmayan yumuşak bir havluyla silin. Bu basit yöntem buharın aynanıza yerleşmesini önleyecektir çünkü tıraş köpüğü ayna üzerinde bir bariyer görevi görecektir. Bu sayede ayna 2-3 hafta buğulanmayacaktır.

Gliserin

Gliserini hem aktarlarda hem de çoğu eczanede rahatça bulup satın alabilirsiniz. Gliserini suyla bire bir oranında seyrelterek yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez yardımıyla ayna yüzeyine yayabilirsiniz. Gliserin zehirli bir madde olmadığı için ev halkı ve evcil hayvanlarınız için de son derece güvenlidir. Bu yöntem sayesinde aynanız yaklaşık 1 ay boyunca buğulanmayacaktır.

Sirke

Her derde deva sirke; ayna buğulanmasını önlemek için de karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi sirke evimizde birçok farklı işlevle kullanılabiliyor. Meyve-sebzelerimizi temizlemekten, koku gidericiliğe kadar neredeyse her işe yarayan sirke burada da bize yardımcı olacak. Sirke ve suyu bire bir oranında karıştırarak aynaya bir bezle sürdüğünüzde sirke aynanınızın buğulanmasını yaklaşık bir hafta engelleyecektir. Kısa süreli bir çözüm olsa da evimizde her zaman bulabileceğimiz bir ürün olması çok büyük bir avantaj.

Aynanın Buğulanması
Sirkeyi bire bir oranında suyla karıştırarak aynaya sürebilirsiniz.

Aynanın Buğulanmasına Anında Çözümler

Cam Açmak

Duş alırken banyonuzda, eğer varsa, cam açmak hem havanın ısınmasını önleyeceği için hem de fazla su buharını banyonun dışına çekeceği için aynanın buğulanması engellenmiş olur. Bu aynanın buğulanmasını önlemenin en kolay ve en kalıcı çözümlerinden biridir.

Banyo Aspiratörü Kullanmak

Duş alırken banyo aspiratörü kullanmak da aynı cam açmak gibi işe yaramaktadır. Havadaki fazla su buharı banyonun dışına atılırken banyodaki havanın ısınması da engellenmiş olur. Böylece ayna ve banyodaki hava arasındaki sıcaklık farkı azalır ve buhar aynada yoğunlaşmaz. Banyo aspiratörleri ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Aspiratör Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Umuyoruz “Duş Alırken Aynanın Buğulanması Nasıl Önlenir?” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir ve bu yazımız sizi bilgilendirmiştir. Bu ve benzer yazılarımızı okumak için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri güvenle ve uygun fiyata satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Soru, görüş ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınız hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olup fikir vermektedir.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (4)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (5)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Tıkalı Banyo Gideri Nasıl Açılır? #7271

14 Oca 2022

Tıkalı Banyo Gideri Nasıl Açılır?

Giderlerin banyoyu kullandığımız müddetçe tıkanması gayet normaldir. Bunun birkaç basit çözümü vardır. Bu yazımızda banyo giderlerinin neden tıkandığını ve bu tıkanıklığın nasıl çözülebileceğini detaylı bir şekilde anlatacağız.
Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır? #9023

08 Eyl 2022

Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Bahçenizde yeşillik dışında oturma alanları, yürüme yolları ve sebze/meyve yetiştirilen alanlar oluşturmak işinizi kolaylaştıracağı gibi bahçenizi kullanmanızı ve bakımlı tutmanızı da kolaylaştırır. Bu yazımızda bahçenizi nasıl düzenleyeceğinizi ve nasıl bakımlı tutacağınızı anlatacağız.
Tekne Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir? #2678

23 Şub 2021

Tekne Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tekne bakımı, tekne sahibi herkesin her sene yapması gereken ve teknenin dayanıklılığını arttırken ömrünü uzatan bir dizi adımdır. Bu yazımızda size bu adımları detaylı bir şekilde anlatacağız.