Anasayfa » Kendin Yap » Evde Yapılabilecek Kozmetik Ürünleri

Evde Yapılabilecek Kozmetik Ürünleri

Kozmetik ürünleri, kanserojen içeren ve cildimiz için doğru olanının bulmamızın zor olduğu ürünlerdir. Bu ürünleri evdeki doğal malzemeler ile yaparak, hem cildimize iyi bakabiliriz hem de çok fazla para harcamaktan kaçınabiliriz.

Paylaş :
Evde Yapılabilecek Kozmetik Ürünleri #10048
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 30 sn

Kozmetik ürünleri, günlük rutinlerimizin vazgeçilmez parçalarıdır. Hepimizin az çok kullandığı kozmetik ürünleri bakımlı olmamızı sağlarken özgüvenimizi de arttırır. Günümüzde, marketlerde ve mağazalarda çok çeşitli markaların ve ürünlerin bulunması, cebinize ve cildinize uygun olan seçeneği seçerken yorucu olabilir. Ayrıca bu ürünlerin büyük bir çoğunluğunun cilt bariyerini geri dönülemez bir şekilde tahrip ediyor olması da bir gerçektir. Dolayısıyla hepimizin yeni bir ürün alırken tereddüt ettiği olmuştur. Bu yüzden her geçen gün, evde yapılabilecek kozmetik ürünleri üretmek daha da yaygın hale gelmiştir. Evde kendi kozmetik ürünlerinizi yaparak kozmetik markalarının hayvanlar üzerinde test yapmasını önleyebilirsiniz. Aynı zamanda kendi paranız cebinizde kalırken, cildinizde ağır kimyasallar kullanmamış olursunuz. Bu yazımızda, kendi evinizin konforunda yapabileceğiniz, bazı basit ve yapımı kolay tarifleri ve ipuçlarını inceleyeceğiz.

Cilt Toniği

Cilt toniği yapmanın birçok farklı yolu var. Cildimiz için rahatlatıcı ve ferahlatıcı olmakla birlikte, listedeki en kolay tariflerden biri; gül suyu içerikli cilt toniğidir. Bu toniği yaparak cildinizin soğuk günlerde bariyerini onarmasını sağlayabilirsiniz. Bu tarif için mahallenizdeki çiçekçiden alacağınız 1-2 dal gülü, yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra; bu yaprakları yaklaşık 1 bardak suda demlercesine kaynatıp soğumaya bırakın. Direkt bu şekilde de tonik olarak kullanabilirsiniz. Eğer dilerseniz bu toniğe gül yağı da ekleyerek, nemlendirme etkisi de kazandırırken daha güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

Peeling Etkili Duşta Vücut Kremi

Peeling, cildinizdeki ölü derilerin temizlenmesini sağlayarak geriye daha yumuşak ve genç bir cilt bırakır. Duşta kullanılan bu tarifimizde, ürününüzü doldurmak için eski bir el kremi kutusuna veya küçük boyutlu bir kavanoza ihtiyacınız olacaktır. Bu kutunun içerisine yarısından fazlasına gelecek kadar toz şeker koyduktan sonra, kıvamı jel gibi olacak kadar favori duş jelinizi ekleyip dilerseniz bu şekilde kullanabilirsiniz. Eğer cildinize daha hafif ve nemlendirici etkili olmasını istiyorsanız da içerisine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Peeling tarifimize, daha önceden kullandığınız kremden de 1 kaşık ekleyerek tarifi tamamlayabilir ve cildinizde daha ipeksi bir görünüm sağlayabilirsiniz. 

Yüz Maskesi

Yüz maskesi, cildinizin ihtiyacı olan yağ dengesini sağlamasına ve nemlendirmesine yardımcı olur. Ne yazık ki cilt maskelerinde de, diğer kozmetik ürünleri gibi içerisinde bulundurabileceği kimyasallar nedeniyle cilt tipinize uygun olanını bulmakta zorlanabilirsiniz. Fakat bu tarif, tam da akneli ve hassas ciltler için güzel bir opsiyon.

Bir kap içerisinde karıştırdığınız yarım çay kaşığı kadar zerdeçal, 1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım yemek kaşığı balı yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Bu maske, zerdeçalın etkisiyle akneler ile savaşırken aynı zamanda cildiniziniz nem ihtiyacını karşılar.

Deodorant Yapımı

Evde yapılabilecek kozmetik ürünleri listemize deodorant da giriyor. Deodorantlar, kimyasal açıdan çok zararlı içeriklere sahiptir ve ter bezlerinizin doğal dengesini bozar ve kanserojen etki yaratabilir. Özellikle, market deodorantları kadınlar için meme kanserini tetiklediğinden evde kendi doğal deodorantınızı yaparak, cildinizin koruyucu tabakasına zarar vermeden kötü kokuları ortadan kaldırabilirsiniz.

Deodorant yapımı için 20 gram balmumu, 40 gram tatlı badem yağı ve 25 gram shea yağını benmari yöntemiyle bir kapta eritip kabı tezgaha alın ve 20 gram çinko oksit, 4 adet e vitamini kapsülü ve 3 damla vanilya özünü ekleyip karıştırdıktan sonra; istediğiniz bir kaba aktararak katılaşmasını bekleyin. Bütün bu malzemeler sayesinde kötü kokulardan arınırken cildinize de iyi bakmış olacaksınız.

Evde yapacağınız deodorant sayesinde kötü kokuları, sağlıklı yollar ile önlemiş olursunuz.

Dudak Balmı Yapımı

Dudak balmı ya da lip balm olarak da bildiğimiz dudak nemlendiricileri aslında sandığınız kadar masum değiller. Marketlerde satılan bu lip balmların içerisinde bulunan bir çok kimyasal; dudaklarınızın daha çok kurumasına sebep olarak, sizi balmı daha çok sürmeye itiyor. Bu sebeple dudak balmınızı evde yaparak, dudaklarınızın yumuşacık olmasını ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Dudak balmı tarifi için 1 yemek kaşığı balmumu ve 2 yemek kaşığı badem yağını benmari yöntemiyle eriterek küçük bir kavanozun içerisine aktardıktan sonra donmasını bekleyip kullanabilirsiniz. Eğer renklendirici özelliği olmasını istiyorsanız karışıma rujunuzdan biraz ekleyebilirsiniz. Ayrıca bir kaç damla nane yağı da ekleyerek dudak balmınızda daha dolgunlaştırıcı bir etki sağlayabilirsiniz.

Katı Vücut Yağı Yapımı

Katı vücut yağı, kurumaya ve çatlamaya meyilli ciltler için bir olmazsa olmazdır. Nemlendirici etkisiyle ve cildinizde bırakacağı güzel kokusuyla, cilt bariyerinizin yağ ve nem dengesine yardımcı olurlar. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan cilt kuruluk problemlerinizi, evde üretebileceğiniz bu body butter ile bitirebilirsiniz.

1 su bardağı shea yağı ve yarım su bardağı hindistan cevizi yağını benmari usulü erittikten sonra bir kaba alıp yaklaşık yarım saat soğumasını bekleyin. Sonrasında yarım su bardağı badem yağını da ekleyip tekrar karıştırın ve katılaşmasını bekleyin. Mikser yardımı ile karışımı çırpın ve sonrasında dilediğiniz bir kavanozda saklayın.

Evde Yapılabilecek Kozmetik Ürünleri
Body butter ile cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Göz Makyajı Temizleyicisi yapımı

Göz makyajı temizleyicisi, göz çevrenize zarar vermeden zararlı kimyasalların gözlerinize kaçmasından koruyacağından; bakım rutinlerinize eklemeniz gereken bir üründür. Yapımı ise çok kolay!

Aynı oranlarda ekleyeceğiniz badem yağı, fındık yağı ve suyu bir kaba alın. Her kullanımdan önce karışımı çalkalayın. Bir pamuk yardımıyla gözünüzdeki makyajı zahmetsiz ve acısız bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Banyo Köpüğü Yapımı

Banyo köpüğü, evde yapılabilecek kozmetik ürünleri listemizde yapımı en kolay olan tariflerdendir. Banyo köpüğü, banyo keyfinizi çok daha özel kılacaktır. Evde yapacağınız bu banyo köpüğü, marketlerden aldıklarınız aksine zararlı kimyasallar içermeyeceğinden cildinizde kuruluk ve sivilce gibi tahribatlara neden olmaz ve çocuklarınızın için de tamamen güvenlidir.

Karışımı saklamak istediğiniz kavanoza 1 su bardağı sıvı zeytinyağı sabunu, 1 yemek kaşığı gliserin ve su bardağının yarısından fazlası kadar suyu ekleyip karıştırarak saklayabilirsiniz. Kullanımı ise çok basittir; su dolu küvetinize, yavaş yavaş istediğiniz köpükler oluşana kadar karışımı dökün ve anın keyfini çıkarın!

Banyodaki deneyimi özelleştiren bir diğer şey ise bath bomblardır. Nasıl yapıldığını öğrenmek için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (2)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Evin Metrekaresi Nasıl Hesaplanır? #8708

03 Ağu 2022

Evin Metrekaresi Nasıl Hesaplanır?

Evin metrekaresini öğrenmek bir ev satın alırken ya da satarken çok işinize yarayacak bir bilgidir. Çünkü evlerin fiyatı birçok farklı özelliklerine göre belirlenmesine rağmen evin bulunduğu bölgenin de ortalama bir metrekare fiyatı vardır. Metrekare ölçümü yaparak evinizin değerini daha kolay belirleyebilirsiniz.
Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır? #9023

08 Eyl 2022

Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Bahçenizde yeşillik dışında oturma alanları, yürüme yolları ve sebze/meyve yetiştirilen alanlar oluşturmak işinizi kolaylaştıracağı gibi bahçenizi kullanmanızı ve bakımlı tutmanızı da kolaylaştırır. Bu yazımızda bahçenizi nasıl düzenleyeceğinizi ve nasıl bakımlı tutacağınızı anlatacağız.
Banyo Tuzu Nedir, Nasıl Yapılır? #8420

15 Haz 2022

Banyo Tuzu Nedir, Nasıl Yapılır?

Banyo tuzu rahatlamak için banyolarımızda ve ayak bakımında kullandığımız iyileştirici özelliği olan bir malzemedir. Özellikle egzama, sedef, kontakt dermatit ve atlet ayağından kaynaklanan cilt inflamasyonunu, iltihabı ve tahrişi gidermek için kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizlere banyo tuzunu nasıl yapacağınızı ve nelere faydalı olacağını detaylı bir şekilde anlatacağız.