Anasayfa » Yapı Sözlük » Bağlantı Kovanı Nedir ve Nerede Kulllanılır?

Bağlantı Kovanı Nedir ve Nerede Kulllanılır?

Bağlantı kovanı tekne sahiplerinin ve teknelerle ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir tesisat elemanıdır. Bağlantı kovanı kısaca suyun tekneye veya herhangi bir deniz aracına kontrollü olarak girip çıkmasını sağlar.

Paylaş :
Bağlantı Kovanı Nedir ve Nerede Kulllanılır? #4151
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 14 sn

Bağlantı kovanı tekne sahiplerinin ve teknelerle ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir tesisat elemanıdır. Bağlantı kovanı kısaca suyun tekneye veya herhangi bir deniz aracına kontrollü olarak girip çıkmasını sağlar. Sanılanın aksine teknenin içine de su alınması gerekir. Bu da teknenin motorunun soğutulması için kullanılır. Bağlantı kovanı bu suyun kontrollü bir şekilde alınmasını ve tekne içindeki her türlü atık suyun da yine kontrollü bir şekilde denize atılması için kullanılır. Bu atık sulara tekne içinde temizlenme için kullanılan sular da dahildir.

Bağlantı kovanları bronzdan, paslanmaz çelikten veya plastikten üretilebilirler. Hangi malzemeden yapılanı almanız gerektiği biraz size biraz da teknenizin ihtiyaçlarına bağlıdır. Tekne gövdesinde bu tesisat elemanının takılacağı bölgenin güçlendirilmesi çok faydalı olacaktır. Böylece çatlamalar ve kırılmalar engellenir. Ayrıca bağlantı kovanının kendisinin, parçalarının ve cıvatalarının deniz suyunda korozyona uğramayacak malzemelerden olması çok önemlidir.

Çoğu tesisat elemanının montajında olduğu gibi ilk iş olarak bağlantı kovanına giden su bağlantısı kesilir. Daha sonra eskiyen bağlantı kovanı tekneye zarar vermeden dikkatlice sökülür. Eğer teknede bağlantı kovanının söküldüğü bölgede zedelenmeler varsa tamir edilir.

Şimdi sıra yeni bağlantı kovanını takmada. Yeni kovan kuru ve temiz bir bezle temizlenir ve birbirlerine monte edilecek parçalar teflon bant veya ketenle sarılır ve monte edilir. Tekne gövdesine takılacak parçalar ise uygun bir sıvı conta veya macunla kaplanır ve mont edilir. Bu macunun miktarının çok az veya çok fazla olmamasına dikkat etmek gerekir. En son olarak da bağlantı kovanının tekne dışında ve içinde kalan kısımları sıkıştırılır ve su bağlantıları yeniden birleştirilir. Yeni bağlantı kovanınız hazır!

“Bağlantı Kovanı Nedir ve Nerede Kulllanılır?” başlıklı yazımızı umarız bilgilendirici ve yeterli bulmuşsunuzdur. Merak ettiğiniz diğer konulardaki yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve diğer içeriklerimizi inceleyebilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz çeşitli ürünleri satın almak isterseniz de bahsedilen ürünleri en uygun fiyatlara Yapılır‘ten satın alabilirsiniz. Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yorum ve görüşlerinizi aşağıya yorumlar kısmına bırakabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Duş Başlığı Nedir ve Nasıl Kullanılır? #5872

30 Eyl 2021

Duş Başlığı Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Duş başlığı banyoda suyu istediğiniz yere yönlendirmenizi sağlayan batarya armatürüdür. Banyo bataryası suyun sıcaklığını ve miktarını ayarlamanıza yardımcı olur. Fakat suyun çıktığı nokta ve suyun açısını, jet şeklini yönlendirdiğiniz ürün duş başlığıdır.
Rozet Nedir? Ne işe Yarar? #1301

09 Eki 2020

Rozet Nedir? Ne işe Yarar?

Banyo ve mutfaklarınızda bir musluk veya batarya duvara monte ediliyorsa eğer, o bataryanın bir de sıva altı grubu denilen kısmı vardır. Sıva altı grubunun sıva üstü takımıyla bağlandığı yer daha şık ve pürüzsüz bir geçiş olması için rozet takılır.
Boya Fırçası Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir? #1878

26 Kas 2020

Boya Fırçası Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?

Boya uygulaması yaparken kullanılan fırçalara boya fırçası denir. Boya fırçası çeşitleri ve kullanımları için yazımızı incelemenizi öneririz.