Anasayfa » Kendin Yap » Banyo Tuzu Nedir, Nasıl Yapılır?

Banyo Tuzu Nedir, Nasıl Yapılır?

Banyo tuzu rahatlamak için banyolarımızda ve ayak bakımında kullandığımız iyileştirici özelliği olan bir malzemedir. Özellikle egzama, sedef, kontakt dermatit ve atlet ayağından kaynaklanan cilt inflamasyonunu, iltihabı ve tahrişi gidermek için kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizlere banyo tuzunu nasıl yapacağınızı ve nelere faydalı olacağını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Paylaş :
Banyo Tuzu Nedir, Nasıl Yapılır? #8420
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 5 sn

Banyo tuzu; rahatlamak için banyolarımızda ve ayak bakımında kullandığımız iyileştirici özelliği olan bir malzemedir. Özellikle egzama, sedef, kontakt dermatit ve atlet ayağından kaynaklanan cilt inflamasyonunu, iltihabı ve tahrişi gidermek için kullanılmaktadır. Profesyoneller tarafından da önerilen bu rahatlatıcı ürünü evde hazırlamak kolay ve ucuzdur.

Piyasadaki banyo tuzlarının fiyatı yüksek olabilir. Bunun yanında hazır alternatiflere sizin tercih etmeyeceğiniz malzemeler eklenmiş olabilir. Bizim tarifimizle ürünü kendiniz hazırladığınızda istediğiniz kokuları kullanabilir ve ürünü dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Böylece olabildiğince doğal ve sade bir ürün elde etmiş olursunuz. Bu yazımızda sizlere banyo tuzunu nasıl yapacağınızı ve nelere faydalı olacağını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Banyo Tuzu Nedir?

Banyo tuzları, zihinsel ve fiziksel sağlık rahatsızlıklarını tedavi etmenin kolay ve ucuz bir yolu olarak uzun zamandır kullanılmaktadır. Genellikle magnezyum sülfattan (Epsom tuzu) veya deniz tuzundan yapılan bu rahatlatıcı tedavi ürünü, ılık banyo suyunda kolayca çözülür ve stresi azaltmaktan ağrı, şişlik ve sızılara kadar her şey için kullanılır. Bunun yanında içine katılan yağ ve kokularla iyi hissettiren bu ürünler psikolojik olarak da iyi hissetmenizi de sağlar.

Nelere İyi Gelir?

Çoğumuz banyo tuzlarını küvette rahatlatıcı bir ürün olarak kullanıyoruz. İçine eklenen yağlar ve aromalar sayesinde rahatlama sağlasa da, bundan çok daha fazlasına yararlar. Tahriş olmuş ciltleri yatıştıran ürün, egzama ve sedef hastalığında da kullanılmaktadır. Siz de doğru kombinasyonu yaparak hem cildinize hem de modunuza iyi gelecek bir çeşidini yapabilirsiniz. Tercihe göre eklenen yağlar cildi besler ve nemlendirir, böylece yumuşacık bir cilde sahip olursunuz. Ayrıca yine tercihe bağlı olarak eklenen kokular kullanıcıyı banyo yaparken rahatlatır ve ferahlatır.

Nasıl Kullanılır?

Banyo tuzları çok faydalı ve güzel kokulu ürünlerdir. Belki satın aldınız ya da kendiniz yaptınız; fakat nasıl kullanacağınızdan emin değilsiniz. O zaman doğru yerdesiniz. Bu başlığımızın altında bu ürünlerin nasıl kullanılacağını anlatacağız.

Favori banyo tuzunuzu hazırladıktan sonra ya da satın aldıktan sonra küvetinizi yarıya kadar dilediğiniz sıcaklıkta suyla doldurun. Yarım bardak (yaklaşık 100 ml) ürünü suya atıp elinizle karıştırıp erimesini sağlayın.

Banyo Tuzu Kullandıktan Sonra Duş Yapmak Gerekir mi?

Banyo tuzlarının içinde birçok farklı malzeme olabilir. Bu malzemeler kabartma tozu, tuz gibi klasik malzemelerin yanında yağlar, aromalar, renk unsurları, sim gibi kozmetik ve görsel ürünlerdir. Yağlar cildinizi besledikleri için yıkanması gerekmez hatta tam tersi cildinizde kalması gerekir. Fakat renk katan ürünler, kuru çiçekler ve sim gibi ürünlerden kurtulmak için vücudunuzu kısaca durulayabilirsiniz.

Neden Evde Yapılır?

Evde banyo tuzu yapmak hem keyiflidir hem daha sağlıklıdır hem de daha ekonomiktir. Banyo ürünleri keyifli ürünlerdir fakat biraz pahalı olabilirler. Bu yüzden evde yaparak ürünü daha ucuza mal edebilir ve içine istediklerinizi ekleyebilirsiniz. Evde üreterek istediğiniz kokuları kullanabilir, size uygun yağları seçebilir ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Piyasada birbirinden güzel birçok farklı banyo tuzunu rahatça bulabilirsiniz. Fakat bu ürünler bütçenizi zorlayabilir. Bizim tarifimizi kullanarak kendiniz yaparsanız; neredeyse bir ürün fiyatına, miktarına bağlı olarak 5-10 farklı kokuya sahip alternatif üretebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Karıştırma kabı
  • Su bardağı (200 ml)
  • Tatlı kaşığı
  • Yaklaşık 800 ml’lik bir kavanoz
  • 3 bardak epsom tuzu (ingiliz tuzu)
  • 1 bardak kalın (öğütülmemiş) deniz tuzu
  • Yarım bardak karbonat
  • 1 tatlı kaşığı çay ağacı yağı
  • Tercihinize göre uçucu yağlar (lavanta, limon, badem gibi; koku ve aroma için)
  • Nemlendirici yağ (1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı veya kakao yağı)
  • Süs unsurları (kuru çiçekler, simler, gıda boyaları)

Banyo Tuzunun Yapılışı

Tarifimiz yaklaşık 8 kerelik kullanım içindir. Banyo tuzunu hazırlamak için öncelikle kuru malzemeler karıştırma kabına eklenir ve karıştırılır. Bunun üstüne tercih ettiğiniz nemlendirici yağ ve uçucu yağlar eklenir. Eğer renk vermek isterseniz yaklaşık 1/4 çay kaşığı gıda boyası eklenir. İstenilen renge ulaşana kadar azar azar gıda boyası eklemeye devam edebilirsiniz. Sonrasında süs için kullanılacak ürünler karıştırma kabına eklenir. Bir araya getirdiğiniz ürünü hediye olarak verecekseniz güzel bir etiket seçerek üstüne nasıl kullanılacağını yazabilirsiniz. Ayrıca kavanozun hava almadığına emin olun ve nemli olmayan bir yerde saklayın.

Siz Banyo Tuzunuza Neler Katacakasınız?

Bu yazımızda sizlere en basit fakat detaylı haliyle banyo tuzu yapımını anlattık. Sizler de bu ürünü artık kendiniz yapabilir tercihinize göre özelleştirebilirsiniz. Siz hangi kokuları ve renkleri tercih edeceksiniz? Yorumlara tercihlerinizi yazarak diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Umuyoruz “Banyo Tuzu Nedir, Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir ve bu yazımız sizi eğlendirmiş ve bilgilendirmiştir. Bu ve benzer yazılarımızı okumak için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri güvenle ve uygun fiyata satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Soru, görüş ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınız hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olup fikir vermektedir.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Tekne Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir? #2678

23 Şub 2021

Tekne Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tekne bakımı, tekne sahibi herkesin her sene yapması gereken ve teknenin dayanıklılığını arttırken ömrünü uzatan bir dizi adımdır. Bu yazımızda size bu adımları detaylı bir şekilde anlatacağız.
Evde Yapılabilecek Kozmetik Ürünleri #10048

05 Nis 2023

Evde Yapılabilecek Kozmetik Ürünleri

Kozmetik ürünleri, kanserojen içeren ve cildimiz için doğru olanının bulmamızın zor olduğu ürünlerdir. Bu ürünleri evdeki doğal malzemeler ile yaparak, hem cildimize iyi bakabiliriz hem de çok fazla para harcamaktan kaçınabiliriz.
Ahşap Boyama Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler #4997

07 Ağu 2021

Ahşap Boyama Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ahşap boyama kolay gibi görünse de dikkat edilmesi gereken önemli noktaları vardır. Herkes evinde ahşap boyayabilir fakat boyadığınız ahşabın uzun ömürlü olması, boyanın kalıcı olması ve güvenli bir işlem için izlemeniz gereken birkaç adım vardır.