Anasayfa » Kendin Yap » Siyah Lavabo Nasıl Temizlenir?

Siyah Lavabo Nasıl Temizlenir?

Siyah lavabo temizliği renkli lavabo kullananların ortak sorunu. Renkli lavabolar çok şık ve değişik olsalar da kireç lekelerini beyaz lavabolara göre daha çok belli ederler. Bu yüzden renkli ve siyah lavabo sahiplerinin lavabolarına biraz daha özen göstermesi gerekebilir. Bu yazımızda sizlere siyah ve renkli lavabolardaki lekelerden nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağız. Kireç veya Su Lekesi Neden Oluşur? […]

Paylaş :
Siyah Lavabo Nasıl Temizlenir? #9768
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 3 dk, 53 sn

Siyah lavabo temizliği renkli lavabo kullananların ortak sorunu. Renkli lavabolar çok şık ve değişik olsalar da kireç lekelerini beyaz lavabolara göre daha çok belli ederler. Bu yüzden renkli ve siyah lavabo sahiplerinin lavabolarına biraz daha özen göstermesi gerekebilir. Bu yazımızda sizlere siyah ve renkli lavabolardaki lekelerden nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağız.

Kireç veya Su Lekesi Neden Oluşur?

Siyah lavabolardaki lekelerden nasıl kurtulabileceğimizi anlamadan önce bu lekelerin nasıl oluştuğunu anlamak bize yardımcı olacaktır. Suyun içinde birçok farklı mineral bulunur. Fakat bu mineraller su buharlaştığında lavaboya yapışır ve leke bırakırlar. Bu kalıntılar beyaz olduğu için bu lekeler beyaz seramik lavabolarda belli olmaz. Fakat özellikle koyu renkli lavabolarda kireç ve mineral lekeleri belirgin olur.

Suyunuzu filtreleyerek minerallerden kurtulmanız mümkündür. Fakat piyasada sıkça karşılaşılan karbon filtreler minerallerden kurtulmanız konusunda işe yaramazlar. Bu filtreler suyu içilebilir hale getirirler. Mineralleri sudan ayrıştırmak için ters ozmos kullanılabilir. Bu yöntem tüm minerallerden kurtulmanızı sağlar, hatta sağlıklı minerallerden bile.

Lavabo Nasıl Temizlenir?

Banyo lavabolarının temizliği için birçok farklı yöntem vardır. Kişisel tercihlere de bağlı olan bu yöntemler için birçok farklı temizlik ürününü kullanabilirsiniz. Krem temizleyicilerden bulaşık deterjanına, çamaşır suyundan kireç çözücüye kadar birçok farklı temizlik ürünü banyo lavabolarının temizliğinde kullanılabilir.

Lavabo temizlerken lavaboyu çizmemeye önem göstermek gerekir. Aşındırıcı kimyasallar ve bulaşık teli gibi ürünler lavabonuzu çizerek lavabonuzun ömrünü kısaltır. Bu tür ürünler seramiğin sırını kaldırır ve lavabonun lekelere daha müsait olmasına neden olur. Bunun sonucu olarak temizlik yaparken lavabonuzun daha çok lekelenmesine sebep olabilirsiniz.

Siyah lavabolarda da yukarıda bahsettiğimiz aynı yöntemler geçerli olsa da daha uzun bir süre temiz yüzeye sahip olmak için alabileceğiniz bazı yöntemler vardır.

Krem Temizleyici

Krem temizleyici ile lavabo temizliği yapmayı tercih ediyorsanız yumuşak bir bezle bunu yapabilirsiniz. Öncelikle temizlenecek yüzeye ya da nemli bezinize bir miktar krem temizleyici dökün. Daha sonra oval hareketlerle krem temizleyiciyi lavabonun her tarafına yayın. Daha sonra temiz bir nemli bezle temizleyici kalıntılarını lavabonuzdan temizleyin.

Siyah Lavabo için Bulaşık Deterjanı

Siyah lavabo temizlerken bile kullandığımız bulaşık deterjanını aslında evimizin her yerinde temizlik için kullanmaya alışığız. Bu yüzden lavabo temizliği yaparken de bulaşık deterjanından faydalanılması çok da sürpriz değil. Bulaşık deterjanı yağ ve su kalıntılarını temizlerken geride iz de bırakmaz. Bu yüzden özellikle renkli lavabolarda su lekelerini temizlerken yeni su lekelerinin oluşumunu da engeller.

Çamaşır Suyu

Çamaşır suyunu fazla kullanmak tehlikeli olsa da evimizde hijyen sağlamak için en etkili silahlarımızdan biri çamaşır suyudur. Çamaşır suyu aşındırıcı bir madde olduğu için çok sık kullanılması lavabonun sırına zarar verebilir. Bu yüzden çamaşır suyu, daha nadir olarak; mikroorganizmaları öldürmek için kullanılmalıdır.

Kireç Çözücü

Lavaboda oluşan su lekelerinin asıl sebebi genelde kireçtir. Kireçten kurtulmak için de en kolay yol bir kireç çözücüyle temizliktir. Marketlerde birçok farklı markanın ürettiği kireç çözücüyü bulmanız mümkündür. Kireç çözücüyü lavabonuza sıkıp 10 dakika bekledikten sonra durulayıp kuru bir bezle sildiğinizde kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz. Her zaman öncelikle kullandığınız temizlik ürünlerinin kendi talimatlarını okuyun ve temizlik ürünlerini kullanım talimatlarına uygun olarak uygulayın.

Umuyoruz “Siyah Lavabo Nasıl Temizlenir?” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir ve bu yazımız sizi bilgilendirmiştir. Bu ve benzer yazılarımızı okumak için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri güvenle ve uygun fiyata satın almak içinse online mağazamızı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Soru, görüş ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınız hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olup fikir vermektedir.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (3)

🤗

Pratik (13)

😏

Detaylı (5)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Tiny House Nedir ve Neden Tercih Edilir? #8814

17 Ağu 2022

Tiny House Nedir ve Neden Tercih Edilir?

Bu yazımızda tiny house avantaj ve dezavantajlarının yanında bu tür bir ev satın almayı düşünenler için ipuçları vereceğiz. Dilerseniz hemen başlayalım.
Tıkalı Banyo Gideri Nasıl Açılır? #7271

14 Oca 2022

Tıkalı Banyo Gideri Nasıl Açılır?

Giderlerin banyoyu kullandığımız müddetçe tıkanması gayet normaldir. Bunun birkaç basit çözümü vardır. Bu yazımızda banyo giderlerinin neden tıkandığını ve bu tıkanıklığın nasıl çözülebileceğini detaylı bir şekilde anlatacağız.
Banyo Tuzu Nedir, Nasıl Yapılır? #8420

15 Haz 2022

Banyo Tuzu Nedir, Nasıl Yapılır?

Banyo tuzu rahatlamak için banyolarımızda ve ayak bakımında kullandığımız iyileştirici özelliği olan bir malzemedir. Özellikle egzama, sedef, kontakt dermatit ve atlet ayağından kaynaklanan cilt inflamasyonunu, iltihabı ve tahrişi gidermek için kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizlere banyo tuzunu nasıl yapacağınızı ve nelere faydalı olacağını detaylı bir şekilde anlatacağız.