Anasayfa » Banyolarda Bohem Tarzı: Renkli ve Özgün İpuçları

Banyolarda Bohem Tarzı: Renkli ve Özgün İpuçları

Bohem dekorasyon stili son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Yaşadığınız mekanları Bohem tarzda dekore etmek çok zor olmamak ile birlikte özellikle çok zaman geçirdiğimiz banyolarda Bohem tarzı bir atmosfer sağlayarak banyoyu daha eğlenceli ve canlı bir ortam haline getirmeniz mümkün. Bohem stilinin sağladığı eğlenceli atmosfer ile içerisinde vakit geçirmekten keyif alacağınız banyo ortamları yaratabilir ve uzun ve yorucu bir günün ardından rahatlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Bohem tasarım stili ile banyonuzu sıkıcı olmayan ve tarzınızı yansıtan bir ortam için bazı dekorasyon ipuçlarından bahsedeceğiz.

Paylaş :
Banyolarda Bohem Tarzı: Renkli ve Özgün İpuçları #11978
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 0 sn
banyolarda bohem tarzı

Bohem dekorasyon stili son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Yaşadığınız mekanları Bohem tarzda dekore etmek çok zor olmamak ile birlikte özellikle çok zaman geçirdiğimiz banyolarda Bohem tarzı bir atmosfer sağlayarak banyoyu daha eğlenceli ve canlı bir ortam haline getirmeniz mümkün. Bohem stilinin sağladığı eğlenceli atmosfer ile içerisinde vakit geçirmekten keyif alacağınız banyo ortamları yaratabilir ve uzun ve yorucu bir günün ardından rahatlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Bohem tasarım stili ile banyonuzu sıkıcı olmayan ve tarzınızı yansıtan bir ortam için bazı dekorasyon ipuçlarından bahsedeceğiz.

İlk olarak 1960’lı yıllarda ortaya çıkan Bohem tarzı, o zamanlardan beri modada oldukça popüler olmuştur. Bohem tarzı iç mekanlarda ise serbest ruhlu ve özgür düşünceli yaklaşımı iç mekanlara yansıtan bir dekorasyon tarzı olarak ve son yıllarda popülerliğini giderek artıran bir tema haline gelmiştir. Bohem tarzı özgün, renkli ve cesur ruhlu bir atmosfer sunarak modern hayatın parçaları ile geleneksel unsurları bir araya getiriyor. Bohem tarzı minimalist yaklaşımdan uzak fakat tasarlandığı mekanları çok dağınık göstermeyen ve aksine daha eğlenceli mekanlar haline getirebilen bir potansiyele sahiptir.

Banyonuzda Bohem Atmosferi Yaratma İpuçları

Bohem tarzı, öncelikle eski ve yeni parçaların uyum içinde kullanıldığı bir dekorasyon tarzıdır. Banyonuzda Bohem tarzı bir atmosfer yaratmak ve Bohem stilinin getirğidi eğlenceli görüntüyü yakalamak için banyonuzun renk şemasının canlı renklerden oluşmasını sağlamak isteyebilirsiniz. Sıcak renkler ve pastel tonlarını doğal malzemeler ile birlikte kullanarak Bohem stili bir atmosfer yaratabilirsiniz. Banyo tasarımına sıcak renkleri eklemek banyonuzun daha samimi bir mekan olmasını ve daha davetkar hissettirmesini sağlayacaktır. Mavi, yeşil, kırmızı ve dolgun tonları kullandığınız banyolar daha canlı bir atmosfer sağlayacak iken öte yandan pastel tonlarını kullandığınız Bohem stili bir banyo daha yatıştırıcı ve sakinleştirici bir atmosfere sahip olacaktır. Banyo tasarımında kullandığınız renklerin banyo atmosferine olan etkisinden bahsettiğimiz “Sıcak ve Soğuk Renklerle Banyo Tasarımı” yazımıza göz atabilirsiniz. Duvarlarda, banyo tekstillerinde ve aksesuarlarda sıcak renkleri kullanarak bohem tarzını banyonuza taşıyabilirsiniz.

Banyoda Bohem tarzı yakalamak için sıcak renklerle tasarladığınız banyoda doğal malzemelerin kullanılmasına özen gösterin. Özellikle ahşap malzemesini bayonuzun tasarımına eklemek yalnızca sıcak bir atmosfer yaratmanızı desteklemek ile kalmayacak ve sevdikleriniz için daha hijyenik bir banyo ortamı yaratmanıza yardımcı olacaktır. Ahşap, çok yönlü ve zamansız bir malzeme olduğu için kolayca farklı malzemelerle de birlikte banyo tasarımında kullanılarak istenilen atmosferin yaratılmasını sağlar. Çok farklı doku, bitiş, renk ve özelliklerle de geldiği için kullanıcılara çok fazla seçenek sunmaktadır. Banyo tasarımında ahşap malzemesinin kullanılması üzerine yazdığımız “Banyoda Ahşap Kullanımı”  yazımızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. 

Banyo atmosferinde Bohem stilini yakalamak için canlı rekler ve doğal malzemelerin bir uyum içerisinde kullanılmasıyla birlikte banyoya ekleyeceğiniz aksesuarlar, seçtiğiniz banyo mobilyaları ve vitrifiye ürünleri de oldukça önemlidir. Örneğin, banyo aksesuarlarında ahşap malzemesine ek olarak kullanacağınız doğal taşları banyo aksesuarlarında kullanımı daha uyumlu bir banyo ortamı sağlayacak ve bohem tarzına uygun olacaktır. Doğal taşlar dayanıklı yapısı, leke tutmayan özelliği, hijyenik kalabilmesi sayesinde banyo aksesuarlarında kullanım için oldukça iyi bir seçenektir. Doğal taşlardan üretilen banyo aksesuarları hem banyonuzun daha şık görünmesini sağlayacak ve banyo tasarımında kullandığınız ahşap ve canlı renkler ile birlikte bir Bohem atmosfer yaratmanıza yardımcı olacaktır. Banyo aksesuarlarında doğal taş kullanımı üzerine yazdığımız “Banyo Aksesuarlarında Doğal Taş Kullanımı” yazımızı inceleyerek banyoda doğal taş kullanmanın faydaları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

İç mekan tasarımında Bohem, eski ve yeninin bir uyum içerisinde kullanılması ile canlı atmosferdir yaratmaktan oluşur. Bohem ve eğlenceli bir atmosfer yaratmak istediğiniz banyonuzun aksesuar seçiminde ise vintage parçalara ve el yapımı objelere yer verebilirsiniz. Kullanacağınız vitrifiye ürünleri, musluk bataryaları gibi ürünler de vintage esintilerini banyonuza taşımasında yardımcı olacaktır. Krom ve pirinçten yapılmış bataryalar ve duş kolonlarını banyonuza eklemeyi düşünebilirsiniz. Banyonuzda yaratmak istediğiniz Bohem atmosfer için Isvea ION tezgah üstü lavabo ürününü inceleyebilirsiniz. Farklı renkleri mevcut olan ION lavabo, sahip olduğu ince yapısı ve narin tasarımı ile her tarz banyoya uyum sağlayabilecek bir üründür. İtalyan yapımı olan ION lavaboyu incelemek ve satın almak için yapılır.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla vintage ürünleri banyonuza ekleyerek Bohem bir atmosfer oluşturmak için antika mağazalarından vintage ve el yapımı orjinal ürünleri banyonuza ekleyerek tarzınıza uygun bir şekilde tasarlayabilirsiniz. Örneğin eski bir ayna, el dokuması bir kilim veya rengarenk seramikler bohem tarzını banyonuza getirebilir. Banyonuzu vintage stilinde tasarlamak için “Vintage Banyo Dekorasyon İpuçları” yazımızı inceleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Banyoda Bohem atmosferi yakalamak için bir diğer önemli ipucu ise bitki ve çiçekleri banyonuza eklemektir. Bitkiler, bohem tarzında sıkça kullanılan dekoratif unsurlardır. Her bitki ve çiçek ise banyoda kullanılmaya uygun değildir. Nemli bir ortama sahip olan banyolarda kullanabileceğiniz bitkileri öğrenmek için “Nemli Ortamlara Uygun Bitkiler” yazımızı okuyabilirsiniz. 

Son olarak,5 bohem tarzında detaylara önem verilir. Banyonuzdaki her parçanın bir hikayesi olmalı ve kişisel bir dokunuş taşımalıdır. Bu nedenle, seyahat hatıraları, el yapımı süs eşyaları veya sevdiğiniz sanat eserleriyle banyonuzu kişiselleştirebilirsiniz.

Banyolarda bohem tarzını yakalamak için doğal malzemeler, canlı renkler ve kişisel dokunuşlar önemlidir. Eski ile yeniyi, modern ile gelenekseli bir araya getirerek sıcak ve davetkar bir ortam yaratabilirsiniz. Bohem tarzı dekorasyonda kendi tarzınızı ifade etmek için özgürce kombinasyonlar yapmak, banyoda Bohem bir atmosfer yakalamak için oldukça önemlidir.

Benzer yazılarımız için Yapılır Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

En İyi Banyo Aksesuarı Markaları #9521

23 Ara 2022

En İyi Banyo Aksesuarı Markaları

En iyi banyo aksesuarı markalarını bilmek banyonuzda hayatınızı kolaylaştırır ve banyonuza şıklık katar. Piyasada farklı ihtiyaç ve bütçelere göre birçok farklı banyo aksesuar markası vardır. Bu yazımızda farklı ihtiyaçlar için hangi banyo aksesuar markalarını tercih edebileceğinizi açıklamaya çalışacağız. Banyo Aksesuarı Nedir? Banyo aksesuarı, banyomuzda kişisel bakım eşyalarımızı depolamamıza ve daha rahat kullanmamıza yarayan ürünlerdir. Diş […]
Banyonuz İçin Doğru Küveti Seçmek #10952

09 Ağu 2023

Banyonuz İçin Doğru Küveti Seçmek

Küvet, banyonuzun yalnızca işlevsel bir parçası değil, aynı zamanda odanın genel estetiğine katkıda bulunan önemli bir vitrifiye ürünüdür. Bir küvet seçerken boyut, malzeme, stil, özellikler ve aksesuarlar, kurulum türü, renk ve kaplama ve bütçe gibi dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Küvet, kullanım açısından çok yönlülük sunarak lüks ve rahatlatıcı bir deneyim sunar. Tarzınızı yansıtan, banyonuza ayak uyduran ve fonksiyonel bir küvet ile spa benzeri bir deneyim yaşamanız oldukça mümkün. Fakat bu kadar çok seçenek mevcutken, banyonuz için mükemmel olanı seçmek çok zor olabilir. Bu yazımızda, neden bir küvet seçmelisiniz ve doğru küveti nasıl seçersiniz birlikte inceleyelim.
Musluk Valflerinin Türleri ve Uygulaması #10634

02 Ağu 2023

Musluk Valflerinin Türleri ve Uygulaması

Musluk valfleri, suyun akışını kontrol etmek veya durdurmak için kullanılan önemli parçalardır ve birçok farklı türü bulunmaktadır. Bu yazıda evlerdeki banyo ve mutfak musluklarından endüstriyel tesislere, su arıtma tesislerinden hidrolik sistemlere kadar çeşitli sektörlerde kullanılan musluk valfleri örneklerini inceleyeceğiz.