Anasayfa » Mercek (İnceleme) » Banyonuzu Daha Güvenli Hale Getirmek için Neler Yapabilirsiniz?

Banyonuzu Daha Güvenli Hale Getirmek için Neler Yapabilirsiniz?

Banyo; kaygan ve ıslak zemini, sert yüzeyleri ve keskin kenarlara sahip mobilyaları ile evdeki en tehlikeli odalardan birisi olarak sayılabilir. Banyoda yaşanan kazalar küçük yaralanmalara sebep olabileceği gibi ölümcül de olabilir. Bu yüzden banyoda konu güvenlik olduğunda özel önlemlerin alınması gerekir. Bu güvenlik önlemlerini almak ise çok pahalı ve zahmetli değildir. Önlemlerinizi alarak sizin ve sevdiklerinizin başına gelebilecek birçok kazayı önlemiş olursunuz. Bu yazımızda banyonuzu daha güvenli hale getirmek için uygulayabileceğiniz bazı pratik çözümlerden bahsedeceğiz.

Paylaş :
Banyonuzu Daha Güvenli Hale Getirmek için Neler Yapabilirsiniz? #10552
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 21 sn

Banyo; kaygan ve ıslak zemini, sert yüzeyleri ve keskin kenarlara sahip mobilyaları ile evdeki en tehlikeli odalardan birisi olarak sayılabilir. Banyoda yaşanan kazalar küçük yaralanmalara sebep olabileceği gibi ölümcül de olabiliyor. Bu yüzden banyoda konu güvenlik olduğunda özel önlemlerin alınması gerekir. Bu güvenlik önlemlerini almak ise çok pahalı ve zahmetli değildir. Önlemlerinizi alarak sizin ve sevdiklerinizin başına gelebilecek birçok kazayı önlemiş olursunuz. Bu yazımızda banyonuzu daha güvenli hale getirmek için uygulayabileceğiniz bazı pratik çözümlerden bahsedeceğiz.

İyi bir Aydınlatma

İyi bir aydınlatma ile hem banyo atmosferine katkıda bulunabilirsiniz hem de kazaları en aza indirebilirsiniz. Zayıf bir aydınlatma banyonuzdaki engelleri ve tehlikeleri görmenizi zorlaştırabilir, bakımınızı yaparken yaralanmanıza sebep olabilir. Bu sebeple banyonuzdaki aydınlatmanın iyi olmasından emin olmak için birkaç kolay yol var. Öncelikle genel aydınlatmanın yeterli olması önemlidir. Genel bir aydınlatma banyoda gezinmeyi daha kolay ve güvenli hale gelir. Bir diğer önemli konu ise belirli alanların iyi aydınlatılmasıdır. Ayna etrafında ve arkasında kullanacağınız armatürler ile tıraş olurken cildinizi kesmeyi önleyebilirsiniz. Öne çıkarmak istediğiniz ejaterler ya da raflar etrafında kullanacağınız armatürler ile kişisel eşyalarınızın iyi aydınlatılmasını sağlayarak yetersiz aydınlatmadan oluşabilecek kazaları önlemiş olursunuz. Banyo dolapları içerisinde kullanacağınız aydınlatmalar da eşyalarınızı daha iyi görmenizi ve daha iyi ulaşmanızı sağlayarak kazaların önüne geçecek başka bir yöntem olacaktır. Banyodaki aydınlatmanın önemi ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için ‘Banyo Aydınlatması Seçmek Neden Önemli?’ isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

Temiz ve Düzenli Bir Banyo

Banyo düzenli tutulması en zor odalardan biridir. Banyonuzdaki fazla kalabalıklar banyo içerisinde gezinmeniz ve aktiviteleri gerçekleştirmeniz sırasında yaralanmalara sebep olabilir. Kazaları ve yaralanmaları önlemek açısından banyonuzdaki gereksiz eşyalardan kurtulmak için bazı kolay yöntemler vardır. Öncelikle artık kullanmadığınız kişisel bakım eşyalarınızı geri dönüşüme atmalısınız. Sıklıkla kullandığınız eşyalarınızı çekmece ve dolap gibi kapalı alanlarda saklayarak banyodaki nemin sebep olduğu etkilerden koruyabilirsiniz. Böylece kişisel eşyalarınızın ömrü de uzayacaktır. Çekmece düzenleyiciler kullanarak kişisel eşyalarınızın sürekli düzenli olmasını sağlamış olursunuz. Etajerler ile sergilemek istediğiniz ve kolay ulaşmak istediğiniz banyo malzemelerinizi depolayarak banyo dolaplarının kalabalığından kurtulabilirsiniz. Böylece banyonuzda daha düzenli bir görüntü sağlayabilirsiniz.

Elektrikli eşyalarınızın su ile temas etmemesi çok önemlidir. Evinizde küçük çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa kişisel ilaçlarınızı ve kimyasal temizlik malzemelerinizi çocuklarınızın ve evcil hayvanlarınızın erişemeyeceği noktalarda bulundurmanız istenmeyen kazaları önleyecektir. ‘Yenilikçi Banyo Depolama Çözümleri’ isimli yazımızda çekmece düzenleyiciler ve raflar gibi birçok depolama yöntemlerine göz atarak banyonuzu nasıl daha temiz ve güvenli bir mekan haline getirebileceğinize göz atabilirsiniz.

Su Sıcaklığının Stabil Olması

Duş alma veya banyo yapma esnasında su sıcaklıklarının aniden çok sıcak veya soğuk değerlere ulaşması mümkündür. Yaşlıların ve çocukların cildinin hassasiyeti bir yetişkinin cilt hassasiyeti ile aynı değildir. Bu yüzden suyun aniden aşırı ısınması özellikle yaşlılarda ve küçük çocuklarda önemli derecede yaralanma ve yanıklara sebep olabilir. Bunu önlemek için musluğa takılan aparatları kullanabilirsiniz. Bu aparatlar su sıcaklığını görebilmenizi sağlar böylece olası bir durumda önlem almanız kolaylaşır. Kesin bir çözüm olmamakla birlikte istenmeyen kazaların önüne geçebileceğiniz bu yöntem ile sevdiklerinizi ve kendinizi yaralanmalardan koruyabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise su sıcaklığını sabit tutan iyi bir duş kolonu seçmektir. Hansgrohe Pulsify S duş kolonu termostatın aşırı ısınmasını ve bu sebepten dolayı herhangi bir temasta yanıklara sebep olmayı önlerken termostatta bulunan emniyet butonu sayesinde sıcaklık ayarının yanlışlıkla değişmesinin önüne geçer. Hansgrohe Pulsify S duş kolonunu detaylı bir şekilde incelediğimiz yazımızı görmek için ve ürünü satın almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

banyonuzu daha güvenli hale getirmek

Zemindeki Kayganlığı Önlemek

Kaygan banyo zeminleri çok tehlikeli ve ölümcül olabilir. Kaygan bir zeminin sebep olacağı kazaları engellemek ise çok zahmetsiz ve basittir. Öncelikle duş aldığınız duş kabini veya küvette kullanacağınız paspaslar ile duş alma sırasında oluşabilecek kazaları önlemiş olursunuz. Duştan çıktığınızda ayaklarınızın tamamen kuru olmasına özen gösterin çünkü kazalar en çok duş kabininden ve küvetten dışarıya adım atarken gerçekleşir. Islak zemindeki kayganlıktan dolayı yaşanılabilecek bu kaza vücudunuzda kesiklere sebep olabileceği gibi sert bir düşüş ile ölümcül bir etkiye de sebep olabilir. Banyonuzu daha güvenli hale getirmek için kaydırmaz paspaslara banyonuzda yer vererek en sık karşılaşılan kazaların önüne geçebilirsiniz.

Tutunma Barlarına Yer Vermek

Tutunma barları denge kurmamızı kolaylaştırır. Kayma ve düşme anında tutunma barlarına tutunarak insan yaşamı için oldukça önemli olan kafa ve boyun kısmının sert darbeler almasını engeller. Klozet etrafında, banyo küvetinde ve duş kabininde kullanılabilir. Özellikle küçük çocuklar ve yaşlılar için önemli olan tutunma barlarının iyi bir şekilde monte edilmiş olması ve vücut ağırlığını taşıması çok kritiktir. Banyoda çok yaygın tercih edilmese de gündelik hayatı kolaylaştıran tutunma barlarına banyonuzda yer vererek birçok kazanın önüne geçmiş olursunuz. 

Banyonun daha güvenli bir mekan haline gelmesi için banyo kapısını kilitli tutmamak etkili bir yöntem olacaktır. Bu sayede banyoda yaşanan bir kazaya kolayca müdahale edebilir ve erken müdahale ile kalıcı hasarlar önlenebilir. Aynı zamanda banyoya bir banyo telefonu da ekleyerek içeride bir kaza geçiren kişinin yardım almasını sağlayabilirsiniz. Duş alma esnasında sıcak suyun sebep olacağı tansiyon düşmesi durumunda baş dönmesi, bayılma ve düşme sebebi ile yaralanma gibi istenmeyen kazaların önüne geçebilmek için bir banyo taburesi edinmek iyi bir fikir olacaktır. Bu yazımızda banyonuzu daha güvenli hale getirmek için yapabileceğiniz bazı kolay çözümlerden bahsettik. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Açık Mutfak Tasarımı #11459

06 Oca 2024

Açık Mutfak Tasarımı

Açık mutfak tasarımı konseptinde mutfak, yemek alanı ve yaşam alanı arasında kesintisiz bir akış oluşturulur ve bu akışı engelleyecek duvar ve diğer bölücü elemanlar ortadan kaldırılır. Açık mutfak tasarımında öne çıkan ise mutfaktaki çalışma alanlarının ekspoze edilmiş olmasıdır. Açık mutfak tasarımı sıklıkla mutfak adası ile birlikte kullanılır. Mutfak adası, hem mekanların işlevsel sınırlarını çizer hem de ek bir çalışma ve sosyalleşme alanı yaratır. Bu sayede açık mutfak hem işlevsel hem de samimi bir atmosfer sağlamış olur. Bu yazımızda açık plan mutfak tasarımını ve açık mutfak tasarımında dikkat edilmesi gereken noktalarını inceleyeceğiz, ferah ve işlevsel bir alanın nasıl yaratıldığına dair ipuçları vereceğiz.
D-Neo Serisine Yakından Bakalım #8029

05 Nis 2022

D-Neo Serisine Yakından Bakalım

D-Neo sade ve geometrik tasarımlarıyla tüm banyolarla uyum sağlayan bir banyo serisidir. Duravit markasına ait bu seri şık çizgileriyle tasarım tutkunlarını etkilerken kullanıcıların hayatını da kolaylaştırıyor. Vitrifiye ürünleri, yıkanma alanları, banyo bataryaları ve banyo mobilyalarından oluşan bu seriye gelin yakından bakalım.
Hansgrohe Pulsify S 260 Duş Kolonu İncelemesi #10176

19 Nis 2023

Hansgrohe Pulsify S 260 Duş Kolonu İncelemesi

Hansgrohe Pulsify S 260 2Jet Duş Kolonu, sizlere keyifli ve konforlu bir duş deneyimi yaşatır. Yenilikçi teknolojiyi ve modern tasarımı bir araya getiren Hansgrohe'nin bu fonksiyonel duş kolonu banyonuzun gözdesi olacak.