Anasayfa » Yapı Sözlük » Basınç Düşürücü Nedir ve Nerelerde İhtiyaç Duyulur?

Basınç Düşürücü Nedir ve Nerelerde İhtiyaç Duyulur?

Basınç düşürücü ile ilgili bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda basınç düşürücü nedir, nasıl çalışır ve nerelerde kullanılması gerekir sorularının cevaplarını vereceğiz.

Paylaş :
Basınç Düşürücü Nedir ve Nerelerde İhtiyaç Duyulur? #3590
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 33 sn

Basınç düşürücü ile ilgili bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda basınç düşürücü nedir, nasıl çalışır ve nerelerde kullanılması gerekir sorularının cevaplarını vereceğiz.

Basınç düşürücü bir çeşit çek valftir. Basınç düşürücüler de çek valfler gibi suyun geçişini kontrol ederler. Çek valfler ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Adından da anlaşılabileceği gibi su veya gaz tesisatlarında yüksek basıncı düşürerek dengelemeye yarar. Böylece su veya gazın basıncı her zaman sabit kalır. Aslında fark etmesek de sokağımızdaki su kullanımı bile bizim evimize gelen suyun basıncını etkiler. Bu yüzden konutlarda, ofislerde kısacası her türlü tesisatta basınç düşürücü kullanmak çok önemlidir.

Basınç Düşürücü Nerelerde Kullanılır?

Aslında basınç düşürücüler basıncın yüksek olduğu ve dengelenmesi gerektiği her yerde kullanılmalıdırlar. Bir tesisata su veya gaz çok yüksek gelirse o tesisatta kaçaklar ve sızdırmalar olabilir. Borular patlayabilir ya da çatlaklar oluşabilir. Çünkü standart borular hatta armatürler normal basınçlarda çalışmak üzere üretilmektedirler, özel koşullar için değil. Normal basınç olarak bahsettiğimiz ise yaşadığımız apartman daireleri için; minimum 2 bar ve maksimum 5 bardır. Minimum basıncın altında da suyla çalışan beyaz eşyalar işlevlerini tam olarak yerine getiremezler ve arızalar meydana gelebilir. Basınç düşürücü evdeki suyun kullanımına göre basıncı dengeledeği için bu arızaların da önüne geçer.

Nasıl Kullanılır?

Basınç düşürücü; su dairelere girmeden, su saatlerinin olduğu yere takılır. Bunun yanında su şebekelerinde de kullanılırlar. Ayrıca bu mekanizma dairenizdeki tesisatı su kaçaklarından ve sızıntılarından korumalarının yanı sıra su faturanızı da neredeyse %10 oranında düşürürler. Elle ayarlanabilirler. Bir anahtar veya alyan yardımıyla sıkıştırıldıklarında basınç artarken tam tersi durumda basınç düşer. Bazı çeşitlerinin üstünde basınç göstergesi bulunmaktadır. Bu sayede ayarlanan basıncı tam olarak görebilirsiniz. Çek valfler gibi yatay veya dikey montaj yapmaya uygundurlar.

Basınç düşürücülerini ve görevlerini açıkladığımız yazımız umarız sizin için faydalı olmuştur. İçeriklerimiz ilginizi çekiyorsa devamını incelemek için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz ya da basınç düşürücü seçeneklerini görmek ve satın almak için Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz. Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazılarımızla ilgili görüş ve önerileriniz aşağıya, yorum kısmına bırakmanız bizleri çok mutlu eder.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (3)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Etriye Nedir ve Etriye Kolu Ne İşe Yarar? #5981

07 Eki 2021

Etriye Nedir ve Etriye Kolu Ne İşe Yarar?

Etriye yapının bütünlüğünü koruması için çok önemli bir elemandır. Depremde yıkılan veya zarar gören yapıların çoğundaki problem bu kolonların ve kirişlerin etrafını saran donatıların yetersizliğidir. Etriyenin sık aralıklarla yerleştirilmesi kolonun esnekliğini arttırır ve yapının dayanım süresini uzatır. Bu yüzden etriyelerin uygulamalarının doğru bir şekilde yapılması çok önemlidir.
Vernik Nedir ve Vernik Çeşitleri Nelerdir? #787

24 Ağu 2020

Vernik Nedir ve Vernik Çeşitleri Nelerdir?

Vernik; sürüldüğü yüzeyi korumak ve ömrünü uzatmak için kullanılan, kuruyunca sertleşen, koruyucu film veya tabakadır. En çok ahşap yüzeylerde kullanılırlar. Genelde renksiz olurlar.
Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır? #400

22 Tem 2020

Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Perlatör; suya hava katmaya yarayan ve musluğun başına kolayca takılabilen bir aparattır. Su tasarruf kartuşu olarak da bilinir. Modern musluklarda genellikle dahili bir şekilde gelir. Ama perlatör musluklara sonradan da eklenebilir. Perlatörün en önemli faydaları; su tasarrufu sağlaması ve suyun verimliliğini arttırmasıdır. Bunun yanında suya hava kattığı için su köpük gibi akar ve çok zevkli […]