Anasayfa » Yapı Sözlük » Dekupaj Testeresi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Dekupaj Testeresi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Dekupaj testeresi, ince bıçağı sayesinde detaylı, kıvrımlı ve düzensiz desenleri kesmeye yarayan elektrikli el aletidir. Bir çeşit motorlu testere olan dekupaj testeresiyle ahşabı, plastiği ve metali kesebilirsiniz. Tabii ki farklı materyaller için farklı bıçaklar kullanmanız gerekebilir. Testereler ve farklı çeşitleriyle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?” başlıklı […]

Paylaş :
Dekupaj Testeresi Nedir ve Nasıl Kullanılır? #6085
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 52 sn

Dekupaj testeresi, ince bıçağı sayesinde detaylı, kıvrımlı ve düzensiz desenleri kesmeye yarayan elektrikli el aletidir. Bir çeşit motorlu testere olan dekupaj testeresiyle ahşabı, plastiği ve metali kesebilirsiniz. Tabii ki farklı materyaller için farklı bıçaklar kullanmanız gerekebilir. Testereler ve farklı çeşitleriyle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Dekupaj Testeresi Nasıl Çalışır?

İlk dekupaj testeresi Albert Kaufmann’ın, eşinin dikiş makinesinin ucuna iğne yerine testere bıçağı takmasıyla 1946 yılında ortaya çıkmıştır. Scintilla AG şirketinde mühendis olarak çalışan Albert Kaufmann’In icadı geliştirilerek “Lesto testere” olarak marka tarafından piyasaya sunulmuştur. 1956 yılında Scintilla şirketi Bosch tarafından alınmıştır.

Dekupaj testeresi yukarı-aşağı hareket eden bir testere bıçağından ve tutacak işlevi gören bir motordan oluşur. Testere bıçağı, tutacağın içine girip çıkarak kesme işlemini gerçekleştirir. Ayrıca tasarımı sayesinde dekupaj testeresininin ayak tablasını kesilecek plaka üzerinde hareket ettirmek çok kolaydır. Bu alet elektrikle ya da aküyle çalışabilir. Portatif bir elektrikli el aleti olduğu için istenilen yerde çalışmaya izin verir.

Dekupaj Testeresi Nasıl Kullanılır?

Dekupaj testeresini kullanırken en önemli faktörlerden biri testere bıçağının keskin olmasıdır. Aksi takdirde temiz ve düzgün kesme işlemi imkansız hale gelirken uygulanan baskıdan dolayı bıçak kırılabilir. Testere bıçağı çok ince ve hafif bir materyal olduğu için eğer keskin değilse düzgün kesim yapmanıza izin vermez. Ayrıca testere bıçaklarının üstündeki çıkıntılar ne kadar çoksa o kadar detaylı ve keskin hatlar elde edilir. Daha kaba bitişler için daha az çıkntılı bıçaklar kullanılabilir.

Basit bir kesim işlemi için:

  • Öncelikle kesim yapacağınız plakayı sabitleyin.
  • Dekupaj testeresine yapacağınız işe uygun olan bıçağı yerleştirin.
  • Dekupaj testeresini elektriğe takın ya da aküsünü yerleştirin.
  • Ayak tablasını plakanın üstüne yerleştirin.
  • Dekupaj testeresini düğmesine basarak çalıştırın ve deseni takip edin. Mümkün olduğunca sabit bir hızda hareket edin.
  • Düğmeye basılı tutarken ayak tablasının yüzeyle hep temasta olmasına dikkat edin.
  • Dekupaj testeresini yanlara doğru hareket ettirmeyin. Bu hareket bıçağın bükülmesine veya kırılmasına neden olabilir.
  • Kesim işlemi bittiğinde düğmeyi serbest bırakın ve testereyi elektrikten çekin.

Umuyoruz “Dekupaj Testeresi Nedir ve Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir ve yeni bir şeyler öğrenmişsinizdir. Bu ve benzer yazılarımızı okumak için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri güvenle ve uygun fiyata satın almak içinse Yapılır‘i inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Soru, görüş ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınız hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olup fikir vermektedir.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (2)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Şiber Vana (Şiber Valf) Nedir ve Nasıl Çalışır? #3363

08 Nis 2021

Şiber Vana (Şiber Valf) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Şiber vana diğer adıyla sürgülü valf nedir merak ediyorsanız eğer bu yazımız tam da sizin için. Şiber vana tesisatlarda borularda hereket eden akışkanın akışını durdurmaya yarayan tesisat elemanıdır.
Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir? #5180

17 Ağu 2021

Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?

Testere; üçgen dişleri olan ve çeşitli materyalleri kesmeye yarayan el aletidir. Testereler sadece insan kuvvetiyle ya da elektrikle çalışabilirler.
Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi #9696

03 Şub 2023

Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi

Bide, ilk kez 1600’lü yıllarda Fransa’da kullanılan yarı lavabo yarı klozet özelliği taşıyan genital bölge hijyeni sağlamaya yönelik tasarlanmış bir vitrifiye elemanıdır.Türkiyede kullanımı pek yaygın olmamakla birlikte, tuvalet sonrası genital bölgenin temizlenmesi işlemi için kullanılır. Bide özellikle taharet musluğunun olmadığı ülkelerde kullanılan ve temizlik için kullanılan vitrifiye ürünüdür. Bidenin Doğuşu  Adını oturuş biçiminden almış olan bide […]