Anasayfa » Yapı Sözlük » Sifon Nedir ve Nerede Kullanılması Uygundur?

Sifon Nedir ve Nerede Kullanılması Uygundur?

Sifon genelde "U" şeklinde bir borudur. Bu borunun içinde her zaman temiz su bulunur. Bu boru atık suların pis su borularına oradan da kanalizasyona ulaşmasına yarar. Ayrıca sifonun içinde her zaman temiz su bulunduğu için pis su borularında oluşan pis kokuların bize geri ulaşmasını engellenmiş olur. Genelde plastikten üretilirler fakat metal olanlarına da piyasada rastlamanız mümkündür.

Paylaş :
Sifon Nedir ve Nerede Kullanılması Uygundur? #4860
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 19 sn

Sifon ülkemizde rezervuarla aynı anlamda kullanılsa da aslında ikisi birbirinden farklı şeylerdir. Her ikisi de su tesisatında kullanılan önemli elemanlardır fakat değişik amaçlar için kullanılırlar. Rezervuar, klozeti temizlemek için su boşaltan mekanik elemandır. Sifon ise atık sudan kurtulmaya yarayan borudur. Bunun dışında rezervuarın deşarjını sağlayan kulp veya tutacağa da sifon (sifonu çekmek) denir. Rezervuarlarla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Gömme Rezervuar Nedir? Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sifon genelde “U” şeklinde bir borudur. Bu borunun içinde her zaman temiz su bulunur. Bu boru atık suların pis su borularına oradan da kanalizasyona ulaşmasına yarar. Ayrıca sifonun içinde her zaman temiz su bulunduğu için pis su borularında oluşan pis kokuların bize geri ulaşmasını engellenmiş olur. Genelde plastikten üretilirler fakat metal olanlarına da piyasada rastlamanız mümkündür.

Sİfonun içindeki su bahsettiğimiz gibi çok önemlidir. Bu suyun kokuyu etkili bir şekilde engellemesi için suyun temiz olması gerekir. Bu yüzden uzun süre kullanmadığınız sifon borularından koku gelmesi normaldir. Kullandıkça su tazelenecektir ve koku gidecektir. Fakat her şeye rağmen giderden koku gelmeye devam ediyorsa sifonda ya da pis su borularında sorun olabilir. Bu tür sorunlar sifonun içindeki su seviyesini etkileyebilir, bu da kokuya neden olur.

Sifon Nerelerde Kullanılmalıdır?

Sifonlar genelde atık sudan kurtulunması gereken vitrifiye elemanlarına, küvetlere ve duş küvetlerine monte edilirler. Mesela lavabo, eviye ve alaturka tuvalet gibi vitrifiye elemanlarına hem kokuyu önlemek için hem de atık sulardan etkili bir şekilde kurtulmak için sifonun monte edilmesi gerekir. Klozetlerin sifon sistemi dahilidir ayrı olarak takılmasına gerek yoktur. Bunun yanında petrol gibi yanıcı veya zehirli kimyasalların saklandığı ve kullanıldığı yerlerde de sifonun kullanılması gerekir. Böylece zehirli gazlar sızıp tehlike oluşturacak kaçaklar yaratmazlar.

Umuyoruz ki “Sifon Nedir ve Nerede Kullanılması Uygundur?” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir ve açıklayıcı olmuştur. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzdaki içeriklerimizde bahsettiğimiz tüm ürünleri güvenle, en uygun fiyata satın almak için ise Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, düşünce ve yazımıza eklemek istediklerinizi aşağıya yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Unutmayın yorumlarınız sayesinde hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (2)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Tiner Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır? #437

22 Tem 2020

Tiner Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Tiner boya gibi maddelerin yoğunluğunu azaltan ve çözen; petrol ruhu, neftyağı, aseton gibi kimyasallardan üretilen sıvı çözücülerdir. İngilizce inceltici anlamına gelen "thinner" kelimesinden gelmektedir.
Rezervuar Nedir, Nasıl Çalışır ve Çeşitleri Nelerdir? #4955

03 Ağu 2021

Rezervuar Nedir, Nasıl Çalışır ve Çeşitleri Nelerdir?

Rezervuar en basit haliyle klozeti temizlemeye ve klozetteki atıkları pis su borularına ulaştırmaya yarayan su deşarj sistemidir. Tüm klozetlerde bir çeşit rezervuar bulunur; gömme, asma veya klozet üstü. Bu yazımızda sizlere rezervuarı ve çeşitlerini daha detaylı bir şekilde anlatacağız.
Drenaj Nedir, Nerelerde Uygulanması Gerekir? #5351

26 Ağu 2021

Drenaj Nedir, Nerelerde Uygulanması Gerekir?

masıyla ve yeşil alanların azalmasıyla doğal drenaj da azalmıştır. Bugün bizim yazımızda bahsedeceğimiz daha çok insan yapımı/sunni drenaj olacak.