Anasayfa » Satın Alma Rehberi » Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir?

Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir?

Klozet ölçüleri genel olarak standarttır fakat piyasada özel üretilmiş klozetlere ve farklı ölçülere de rastlayabilirsiniz. Klozet ölçüleri, insanların klozetleri rahat kullanmaları için tasarlanmış ve özel olarak hesaplanmış ölçülerdir.

Paylaş :
Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir? #4451
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 3 dk, 38 sn

Klozet ölçüleri genel olarak standarttır fakat piyasada özel üretilmiş klozetlere ve farklı ölçülere de rastlayabilirsiniz. Standart bir klozetin ölçüleri yaklaşık olarak uzunluk: 50-60 cm, genişlik: 35 cm ve yükseklik: 40 cm olacak şekildedir. Klozet ölçüleri, insanların klozetleri rahat kullanmaları için tasarlanmış ve özel olarak hesaplanmış ölçülerdir. Teknolojinin de gelişmesi ile gömme rezervuar ve kanalsız tuvalet gibi yeni bazı özellikler klozet tasarımına eklenerek klozetlerin ölçüleri ve modellerinde değişiklik olabiliyor. Geberit’in öncülüğünü yaptığı yeni tasarımlar ile klozet ölçüleri ve bu ölçülerin nasıl değişebildiğine göz atalım.

Klozet Ölçüleri

Farklı Klozet Ölçüleri

Klozetin uzunluğu, rezervuarın gömme olmasına veya dışarıda olmasına göre değişir. Bunun yanında çocukların rahat kullanımı için tasarlanmış çocuk klozetleri vardır. Ayrıca özel tasarım klozetlerin ölçüleri de tasarımdan tasarıma değişmektedir. Klozet seçimi yaparken klozet ölçüleri her ne kadar standart olsa da ihtiyaçlara göre değişebildiğinden göz ardı edilmemesi gerekir. Sizin ve banyonuzun ihtiyaçlarına cevap veren bir klozet seçimi için buraya tıklayarak “Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?” başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Klozet Yüksekliği

Klozet yüksekliği asıl olarak standarttır. Fakat özel gereksinimli insanlar için ve çocuk klozetleri için bu yükseklik değişebilir. Standart klozet yüksekliği 40 cm’dir. Çocuk klozetlerinde yükseklik 32 cm’e kadar düşebilmektedir. Bu yükseklik ortalama insan ölçülerine göre hesaplanmıştır. Özel gereksinimli bireyler evde bulunan klozeti kullanabilir. Daha konforlu ve erişilebilir bu kullanım sağlamak için tutunma barlarını klozet yanına ekleyebilirsiniz. Klozet ölçüleri ile değişikliğe gitmektense klozetin banyonuzda bulunduğu konuma dikkat ederek tekerlekli sandalye kullanıcıları için yeterli manevra alanı sağlayabilirsiniz.

Asma Klozet veya Gömme Rezervuara Sahip Klozet Ölçüleri

Gömme rezervuara sahip klozetlerin (asma klozetlerin) uzunluğu 50 cm’e kadar inebilmektedir. Bu sayede yerden tasarruf etmenize yardımcı olurlar. Bu klozetler yere basmazlar fakat oturma yükseklikleri ayaklı klozetlerle aynıdır yani 40 cm’dir. Genişlikleri de yine standart 35 cm’dir. Bu klozetler banyo ve tuvaletinizi daha ferah gösterdikleri ve ayakları olmadığından temizlikleri daha kolay olduğu için günümüzde daha sık tercih edilmektedirler.

Klozetlerin ölçüleri standart olduğundan küçük banyo sahiplerinin var olan alanı iyi kullanması gerekmektedir. Gömme rezervuara sahip asma klozetler bu tarz bir problem için iyi bir çözüm olacaktır. Hem daha kolay bir temizlik sağlayacak hem de rezervuarın duvarın içerisinde olmasından dolayı bir kalabalıktan kurtaracak asma klozetler ile klozet ölçülerinin standartlığını akıllıca kullanabilirsiniz.

Takım Klozet

Takım klozet; rezervuarı klozetin üstüne yerleştirilen geleneksel klozet çeşididir. Bu tür klozetler üstlerinde rezervuarı taşıdıkları için asma kozetlere göre daha uzundurlar. Genişlik ve yükseklik diğer klozetlerle yaklaşık aynı olmasına rağmen takım klozetin ölçüleri 60 cm’e kadar çıkmaktadır.

Çocuk Klozeti Ölçüleri

Çocuk klozetlerinin rezervuarları genelde dışarıda olur. Bu yüzden uzunlukları 55 cm olurken yüksekliği 32 cm’e ve genişliği 30 cm’e kadar inmektedir. Çocuk klozetleri özellikle ana okullarında sadece çocukların kullandıkları tuvaletlerde çokça tercih edilir. Bunun yanında evlerde de çocukların rahatça ulaşabilmeleri için ikinci bir tuvalete monte edilebilirler.

“Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir?” başlıklı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılırımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda merakınızı giderecek birçok yazı bulacağınıza eminiz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri satın almak içinse Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, öneri ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum kısmına bırakabilirsiniz. Yorum bırakarak hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (18)

🤗

Pratik (43)

😏

Detaylı (22)

🤓

Zekice (8)

🤠

Yol Gösterici (41)

🤩

Yenilikçi (12)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (6)

Yazar Hakkında

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Banyo Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır? #8332

02 Haz 2022

Banyo Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır?

mobilyası seçimi banyonuz için vereceğiniz önemli kararlardan biridir. Bu seçimin önemli olmasının nedeni banyoda oldukça geniş bir alan kaplamasıdır. Belki de seramik ve fayanstan sonra banyonuzda en büyük yeri banyo mobilyası kaplar. Bu yazımızda sizlere banyo seçiminizde yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç kriterden bahsedeceğiz.
Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz? #7787

01 Mar 2022

Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yazımızda gömme rezervuar seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi kriterlere göre seçim yapmanızı anlatacağız. Gömme rezervuar satın almadan önce bu yazıyı okumak doğru ürünü satın almanıza yardımcı olacaktır.
Duravit: DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid #10151

22 Nis 2023

Duravit: DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid

Sürdürülebilirlik, teknoloji ve tasarımı birleştiren yenilikçi ürünleri ile öne çıkan vitrifiye ürünleri markası Duravit'in; seramik malzemelerin dayanıklılığını ve performansını artırmak için geliştirdiği DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid teknolojilerine ve bu malzemelerle üretilen banyo serilerine yakından bakıyoruz.