Anasayfa » Kumanda Paneli Seçimi Nasıl Yapılır?

Kumanda Paneli Seçimi Nasıl Yapılır?

Kumanda paneli seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç özellik vardır. Bu yazımızda sizlere bu seçimi yapmanızda yardımcı olacağız.

Paylaş :
Kumanda Paneli Seçimi Nasıl Yapılır? #3339
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 13 sn

Kumanda paneli seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç özellik vardır. Bu yazımızda sizlere bu seçimi yapmanızda yardımcı olacağız.

Kumanda panelleri gömme rezervuarları yönetmeye yarayan ve genellikle mekanik olarak işleyen elemanlardır. Bu kapaklar gömme rezervuarın dışarıdan görünen tek parçasıdır. Bu yüzden pratik ve fonksiyonel olmalarının yanı sıra şık olmaları da önemlidir. Genelde mekanik olarak çalışsalar da günümüzde elektrikle hatta fotoselle bile çalışan modelleri piyasada rahatça bulunmaktadır. Kumanda panelleriyle ilgili daha detaylı bilgi için “Kumanda Paneli Nedir? Ne işe Yarar?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kumanda Paneli Marka Seçimi

Kumanda paneli seçimi yaparken doğru markayı seçmek çok önemlidir. Ürünlerine uzun süre garanti veren markaları seçmek avantajınıza olacaktır. Dünyaca ünlü İsviçre markası Geberit‘i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Geberit kumanda panelleri 5 yıl garantilidir. Fakat yine çok kaliteli ve yerli seçenekler arasından da seçiminizi yapabilirsiniz. Bu kumanda panelleri de dayanıklı olmalarının yanı sıra yerli üretim oldukları için uygun fiyatlıdırlar.

Kumanda Paneli Seçiminde Marka/Seri Uygunluğu

Kumanda paneli seçimi yaparken aldığınız marka ve modelin gömme rezervuarınızla aynı olmasına çok dikkat edin. Maalesef farklı markaların kumanda panelleri ve gömme rezervuarları birbirleriyle uyumlu değildir. Hatta marka içinde farklı seriler bile birbirleriyle uyumlu olmayabilir. Mesela Geberit markasında Sigma kumanda panelleri sadece Sigma gömme rezervuarlarla, Omega kumanda panelleri sadece Omega gömme rezervuarlarla ve Alpha kumanda panelleri de sadece Alpha gömme rezervuarlarla uyumlu kullanılabilmektedir. Bu yüzden kumanda paneli seçimi yaparken gömme rezervuar seçiminizi de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Kumanda Paneli Tasarımı Seçimi

Kumanda paneli seçimi yaparken en önemli noktalardan biri seçeceğiniz markanın ihtiyaçlarınıza cevap vermesi ve zevkinizi yansıtması olacaktır. Mesela Geberit firmasına ait Sigma21 kumanda paneli serisinin kaplaması değiştirilerek istenilen desen ve malzeme eklenebilmektedir. Bu da kullanıcıya büyük bir özgürlük sunmaktadır.

Piyasada çeşit çeşit kumanda panelleri bulabilirsiniz: Mat-parlak, oval-köşeli, büyük-küçük istediğiniz her türlü panel modelini kendi banyonuzun tarzına uygun olarak seçebilirsiniz. Banyonuzda daha keskin hatlı mobilya ve vitrifiye elemanlarınız varsa köşeli, daha yumuşak daha yuvarlak köşeli mobilya ve vitrifiye elemanlarınız varsa oval kumanda panelleri tercih edebilirsiniz. Minimal banyolar için ise mat ve küçük kumanda panellerini tercih etmek daha uygun olacaktır.

Çalışma Şekli

Daha önce de bahsettiğimiz gibi çoğu kumanda paneli mekanik olarak çalışsa da piyasada elektrikle çalışan kumanda panelleri de vardır. Bunlar da dokunmatik, fotoselli ve deşarj kumandalı olarak ayrılabilirler. Dokunmatik kumanda panelleri çok hafif bir temasa ihtiyaç duyarken fotoselli kumanda panelleri hiçbir temasa ihtiyaç duymazlar. Bu sayede son derece hijyeniktirler. Kalabalık ortamlarda kullanılan tuvalet ve banyolar için fotoselli kumanda paneli seçimi çok faydalı olacaktır.

Deşarj kumandalı gömme rezervuarlar küçük bir kumandayla çalışırlar ve kumanda gömme rezervuardan 1,7 metre uzaklığa kadar çalışabilir. Bu sayede kumanda istenilen yere konumlandırılabilir.

Yerleşimi

Kumanda paneli seçimi yaparken, kumanda panelini nereye konumlandırmak istediğinize de dikkat etmelisiniz. Çoğu kumanda paneli gömme rezervuarın ön kısmına monte edilir çünkü gömme rezervuarın tasarımı sadece bu şekilde montaja izin verir. Fakat az bir oranda da olsa gömme reervuarın üst kısmına takılabilen kumanda paneli çeşitleri de vardır. Geberit markasında buna izin veren tek gömme rezervuar serisi Omega’dır.

Koku Önleme

Geberit’in DuoFresh özelliği ile içiniz rahat olabilir. Geberit Sigma kumanda panellerine rahatça takılabilen DuoFresh modülünü telefonunuzla kontrol edebilir ve DuoFresh sayesinde banyonuza ambiyans aydınlatması da sağlayabilirsiniz. DuoFresh kokuyu kaynağında yok ederek banyoya yayılmasını engeller ve filtresi kolayca değiştirilebilir.

Temizlik Kolaylığı

Eğer kumanda paneli çok işlek bir tuvalet ya da banyoya monte edilecekse fotoselli veya otomatik kumanda paneli seçmek daha uygun olur. Böylece kumanda paneline dokunulması gerekmez. Dokunulmadığı sürece de kumanda paneli çok daha az kirlenir ve çok daha az temizleme gerektirir.

Kolay Tamir

Gömme rezervuarların tamirinin zor olduğu yönünde bir ön yargı olsa da aslında kumanda paneli yoluyla gömme rezervuara ulaşmak ve müdahale etmek çok kolaydır. Fakat satın alırken yine de kumanda panelinin rahatça takılıp çıkarılabilmesine dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Su Tasarrufu

Maalesef dünyamız şimdi bile susuzlukla mücadele ediyor. Uzmanlar yakında savaşların petrol değil su yüzünden olacağını öngörüyor. Bu yüzden payımıza düşeni yapmak ve suyumuzu dikkatli harcamak hepimizin görevi. Gömme rezervuarlar zaten su tasarrufu yönünde doğru bir karar. Bunun yanında doğru kumanda paneli seçimi yaparak bir deşarjda harcadığınız su miktarını daha da düşürebilirsiniz. Bunun için çift kademeli veya tek kademeli kumanda panelleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Çift kademeli kumanda panellerinde 2 ayrı su hacminde deşarj seçeneği vardır. Tek kademeli kumanda panellerinde ise tek bir buton vardır ve sifon çekildikten sonra az su harcamak için sifon akışını kullanıcının durdurması gerekir. Aksi halde gömme rezervuarın ayarlandığı hacim neyse o kadar su akana kadar su boşalmaya devam eder. Kullanım kolaylığı açısından çift kademeli kumanda panelleri bu yüzden tercih edilebilir.

Kumanda paneli seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri açıkladığımız yazımız umarız seçiminizde size yardımcı olmuştur. Eğer faydalı bir yazı olduysa aşağıya yorum bırakabilir, benzer yazılarımız için blogumuzu inceleyebilirsiniz. Yapı market ihtiyaçlarınız için ise en kaliteli markaları en uygun fiyatlara sunduğumuz Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Isonem Hobby Paint: Özellikleri ve Kullanım Alanları #3635

10 May 2021

Isonem Hobby Paint: Özellikleri ve Kullanım Alanları

Çoğu ürünü gibi Isonem Hobby Paint boyasını da kendi Ar-Ge laboratuvarlarında üreten marka, bu ürünle de tüketicinin birçok ihtiyacını cevaplamayı amaçlamakta. Normalde yalıtım ürünlerine ağırlık veren bu yapı kimyasalları ve boya markasının ürettiği Hobby Paint'i gelin daha yakından inceleyelim.
Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz? #7787

01 Mar 2022

Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yazımızda gömme rezervuar seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi kriterlere göre seçim yapmanızı anlatacağız. Gömme rezervuar satın almadan önce bu yazıyı okumak doğru ürünü satın almanıza yardımcı olacaktır.
Geberit Gömme Rezervuar Tercih Etmek İçin 10 Sebep #3064

20 Mar 2021

Geberit Gömme Rezervuar Tercih Etmek İçin 10 Sebep

Neden Geberit gömme rezervuarı seçmelisiniz? İşte piyasadaki en iyi gömme rezervuarlar olarak bilinen Geberit gömme rezervuarları seçmeniz için 10 neden: