Anasayfa » Mercek (İnceleme) » En İyi Vitrifiye Markaları Nelerdir?

En İyi Vitrifiye Markaları Nelerdir?

En iyi vitrifiye markalarını bilmek uzun ömürlü, şık ve hijyenik bir banyo için çok önemlidir. Bu yazımızda sizlere en dayanıklı, en güzel tasarıma sahip vitrifiye ürünlerine sahip markaları ve neden bu markaları seçmeniz gerektiğini anlatacağız.

Paylaş :
En İyi Vitrifiye Markaları Nelerdir? #6406
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 29 sn

En iyi vitrifiye markalarını bilmek uzun ömürlü, şık ve hijyenik bir banyo için çok önemlidir. Bu yazımızda sizlere en dayanıklı, en güzel tasarıma sahip vitrifiye ürünlerine sahip markaları ve neden bu markaları seçmeniz gerektiğini anlatacağız.

Vitrifiye, sırlı seramikten yapılmış sıhhi tesisat ürünleridir. Yani; klozet, lavabo, bide, pisuvar gibi ürünlerin hepsine vitrifiye denir. Bu ürünlerin özelliği yıllarca kullanıma rağmen rahatça temizlenebilmeleri ve darbelere, kimyasallara dayanıklı olmalarıdır.

En İyi Vitrifiye Markaları

Bu yazımızda hem ülkemizden hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok farklı vitrifiye markası göreceksiniz. Ülkemiz vitrifiye üretimi konusunda çok başarılıdır ve bu yüzden yerli markalarımızın neredeyse hepsi yurt dışına ihracat da yapmaktadırlar. Bu da yerli üretim ürünlerin dünya standartlarında üretilmesini sağlamaktadır. Bu yüzden listemizdeki dünya markalarına da yerli markalarımıza da gözünüz kapalı güvenebilirsiniz.

Vitra

Türkiye’de en iyi vitrifiye markaları denince ilk akla gelen marka kesinlikle Vitra’dır. Hepimiz Vitra markasını illa ki duymuşuzdur. Ülkemizin gururu olan Vitra, teknolojiyi konforla buluştururken tasarımları ile de göz doldurur.

Vitra ve Artema gibi banyo markalarını da şemsiyesi altında tutan Eczacıbaşı markası 1942 yılında, Kartal’da Nejat F. Eczacıbaşı tarafından kurulmuştur. Seramik süs eşyaları üretimiyle piyasaya giriş yapan marka, müşterilerinin talepleri doğrultusunda vitrifiye elemanları üretimine geçiş yapmıştır. Vitrifiye üretimiyle birlikte yine Kartal’da daha büyük bir üretim tesisine geçen marka, 1966 yılında çalışanların da katıldığı oylamayla vitrifiye üretimini çağrıştıran Vitra ismini almıştır. Türkiye ve dünyada en iyi vitrifiye markalarından biri olarak kabul edilen Vitra markası bu şekilde doğmuştur.

En İyi Vitrifiye Markaları
Vitra markasına ait lavabo ve klozetin kullanıldığı bir tuvalet.

8 kişilik bir atölyede başlayan macera, günümüzde gelirinin %80’ini ihracattan elde eden bir operasyona dönüşmüştür. Vitra markası günümüzde yaklaşık 80 ülkeye ihracat yapmaktadır. İhracatın da ötesine geçen marka 2006 yılında Alman Engers Keramik’i, 2007 yılında dünyaca tanınan ve yine bir Alman şirketi olan Villeroy & Boch AG’yi ve 2008 yılında ise lüks banyo mobilyalarında Avrupa’da lider bir kuruluş olan Burgbad’ı bünyesine katmıştır.

Duravit

En iyi vitrifiye markalarından olan Duravit’in tarihi çok gerilere uzanmaktadır. Şirket 1817 yılında Georg Friedrich Horn tarafından Hornberg, Almanya’da kurulmuştur. Duravit de Vitra gibi öncelerede toprak süs eşyaları üretmekte olan bir markaydı. Duravit’in vitrifiye ürünler üretmeye başlaması ise 1956 yılında olmuştur. 1980’lere gelindiğinde ise marka batarya ve banyo aksesuarları da üretmeye başlar. Bu noktada Duravit artık dünyaca ünlü bir marka haline gelir.

Duravit’in çağdaş vitrifiye elemanlarıyla döşenmiş ibr tuvalet.

Her zaman tüketicinin eleştiri ve dileklerini dinleyen ve yeni tasarımlarını buna göre şekillendirmekten çekinmeyen Duravit, ürünlerinin tasarımları için; Sir Norman Foster, Philippe Starck, Frank Huster, Sergei Tchoban ve Matteo Thun gibi birçok ünlü tasarımcıyla çalışmıştır. Böylece ürünlerinin üstün kalitesinin, fonksiyonelliğinin yanında tasarımına ve şıklığına da ne kadar önem verdiğini göstermektedir.

İleri teknolojinin ve makineleşmenin hayatımızın her alanına sızdığı çağımızda; konu tasarım ve fonksiyonda zirveye ulaşmak olunca, Duravit kalitesi hala yüksek oranda insan yeteneğine ve dikkatine dayanıyor. Duravit zanaatkarlığı destekliyor ve işinde uzman kişilerle çalışarak kalitesini koruyor.

Creavit

Türkiye’nin en iyi vitrifiye markalarından biri olan Creavit yüksek kalitesi sayesinde yurt dışı menşeili sanılan bir markadır. Creavit’in de sahibi olan Çanakcılar Şirketler Gurubu, 1960’lı yıllarda ufak bir atölyede mozaik tuvalet taşı üreterek bu piyasaya adım atmıştır.

Hela taşı ve basit lavabolarla üretime başlayan Creavit yıllar boyunca ürün gamını geliştirmiştir. Bu geniş ürün yelpazesinin üretimini gerçekleştiren Zonguldak’taki iki adet üretim tesisi, sektörün önemli üretim merkezlerinden olmalarının yanı sıra Zonguldak şehrine istihdam da sağlamaktadırlar. Gökçebey Üretim Tesisi’inde vitrifye elemanlarının üretimi yapılırken Devrek Üretim Tesisi’nde armatür, iç takım, klozet kapağı ve gömme rezervuar üretimi yapılmaktadır.

En İyi Vitrifiye Markaları
Creavit çanak lavabo ve asma klozetin banyoda yarattığı uyum.

Bugün binden fazla çalışana sahip olan ve Çanakcılar Şirketler Gurubu’nun gücünü arkasına alan Creavit, estetik kaygısının yanında sağlığa, kaliteye ve doğallığa da çok önem veriyor. Piyasada birçok ilke imza atan Creavit, öncü olma iddiasını da sürdürüyor.

Geberit

Gömme rezervuarın mucidi olan Geberit, sanılanın aksine sadece gömme rezervuar üretmekle kalmaz. Kaliteli ve şık vitrifiye ürünleri ile de tanınan Geberit en iyi vitrifiye markalarından biridir. Şık ve fonksiyonel Geberit iCon serisi küçük-büyük tüm banyolarla uyumludur. Geberit iCon’la ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Geberit iCon Serisine Yakından Bakalım” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Geberit markası ilk olarak 1874 yılında Caspar Melchior Gebert’in Rapperswil, İsviçre’de tesisat hizmeti vermesi ile doğmuştur. Tesisatçılıkta son derece başarılı olan Caspar Melchior Gebert 1905’te tesisat parçaları üretmeye başlamıştır. Gebert’in icat ettiği kurşun kaplı ahşap rezervuar ve kurşun sifon parçaları markanın tanınmasını sağlamıştır.

En İyi Vitrifiye Markaları
Geberit iCon serisi ürünlerle döşenmiş bir tuvalet.

Caspar Melchior Gebert’in oğulları Leo ve Albert şirketin başına geçip ürün yelpazelerini genişleterek İsviçre’nin diğer kentlerine ve çevre ülkelere açıldılar. 1930’da plastik sıhhi tesisat alanında lider konumuna gelen şirket, 1952’de tamamı plastikten (polietilen) oluşan ilk rezervuarı üretip satışa sundu.

1964 yılında ilk gömme rezervuarı bulan Geberit’in bu konudaki tecrübesi, üstün ve güvenilir teknolojisi, markayı hem tüketici hem de satıcı gözünde birinci sıraya yükseltmiştir. Geberit banyodaki tecrübesini vitrifiye ürünlere de aktararak bu konuda da üstünlüğünü kanıtlamıştır.

En İyi Vitrifiye Markalarından Siz Hangisini Tercih Edeceksiniz?

Yazımızda sizlere en iyi vitrifiye markalarından bahsettik. Artık gereken bilgilere sahip olduğunuza göre hangi vitrifiye markasını seçeceğinize karar verebilirsiniz. Tercih ettiğiniz vitrifiye markasını yorumlara yazarak diğer okuyucularımıza da yardımcı olabilirsiniz.

Umarız “En İyi Vitrifiye Markaları Nelerdir?” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir. Banyo dekorasyonu eviniz için yapacağınız bir yatırımdır, bu yüzden öncesinde iyi bir araştırma yapmak gerekir. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin araştırmalarınıza yardımcı olmaya çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (5)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (2)

🤠

Yol Gösterici (4)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Vintage Banyo Dekorasyon İpuçları #11091

13 Eyl 2023

Vintage Banyo Dekorasyon İpuçları

Vintage eşyalar son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Evinizi vintage bir tarzda tasarlamak ve dekore etmek çok zor ve zahmetli olmamakla birlikte genellikle eski bir döneme ait mobilyalar, aksesuarlar ve renk paletlerini birleştirerek evinizde vintage bir atmosfer sağlayabilirsiniz. Özellikle çok zaman geçirdiğimiz banyolarda vintage bir atmosfer sağlamak ise evin diğer odalarına kıyasla çok daha kolay. Geçmişin zamansız tasarımına ve cazibesine banyonuzda yer vererek bir vintage banyo yaratabilir ve uzun ve yorucu bir günün ardından rahatlamak için harika bir ortam yaratabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere çok farklı alt dallara ayrılan vintage tasarım stili ile banyonuzu sıkıcı göstermeyen ve tarzınızı yansıtan bir ortam için bazı dekorasyon ipuçlarından bahsedeceğiz.
Banyonuzda Bitki Kullanmanın Faydaları #10821

29 Tem 2023

Banyonuzda Bitki Kullanmanın Faydaları

Banyoda bitki kullanmak, hem estetik bir güzellik sağlar hem de sağlık açısından birçok fayda sunar. Bitkiler, banyonun havasını doğal bir şekilde nemlendirir ve hava kalitesini iyileştirir.
Banyoda Sıcaklık Kontrolü ve Önemi #11783

12 Mar 2024

Banyoda Sıcaklık Kontrolü ve Önemi

Banyo günün temposuna hazırlanmak ve günün yorgunluğunu atmak için oldukça sık uğradığımız bir mekandır. Banyonun temiz, düzenli, konforlu, tarzınızı yansıtan ve spa benzeri bir atmosfere sahip olan bir mekan olması Konforlu ve dinlendirici bir banyo ortamı yaratarak banyoda geçirdiğimiz vakit çok daha özel kılabilirsiniz. Konforlu bir banyo ortamı yaratmak için ise dikkat edebileceğiniz birçok unsur var. Bunlardan genelde en çok gözden kaçırılanlardan birisi ise banyoda sıcaklık kontrolü sağlamaktır. İster rahatlatıcı bir banyo yapıyor olun ister güne hazırlanıyor olun, banyonuzu kullanmak istediğinizde doğru ve istenilen sıcaklığa sahip olmak banyodaki deneyiminizi büyük ölçüde artırabilir. Bu yazımızda banyoda sıcaklık kontrolünün önemi ve banyoda sıcaklık kontrolü sağlayabilmek için bazı püf noktalardan bahsedeceğiz.