Anasayfa » Granit Eviye Nedir ve Diğer Eviyelerden Farkı Nedir?

Granit Eviye Nedir ve Diğer Eviyelerden Farkı Nedir?

Granit eviye; günümüzde sıkça tercih edilen bir eviye çeşididir. Kuartzın güçlü bir reçineyle birleştirilmesiyle meydana gelen granit eviyeler dayanıklılıklarıyla dikkat çekmektedir. Bu yazımızda; mutfak tadilatlarında çokça bahsedilen granit eviyelerle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Paylaş :
Granit Eviye Nedir ve Diğer Eviyelerden Farkı Nedir? #7882
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 3 dk, 36 sn

Granit eviye; günümüzde sıkça tercih edilen bir eviye çeşididir. Kuartzın güçlü bir reçineyle birleştirilmesiyle meydana gelen granit eviyeler dayanıklılıklarıyla dikkat çekmektedir. Bu yazımızda; mutfak tadilatlarında çokça bahsedilen granit eviyelerle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Granit Eviye Nedir?

Mutfak için ürün üreten çoğu marka artık granit eviye de üretmektedir. Her bir marka eviyenin birleşimi için farklı oranda ürün kullanarak kendilerine özgü bir formül kullansa da çoğu granit eviye belli oranda kuartz ve reçinenin birleşmesinden oluşur.

Granit eviyeler dayanıklılıkları ve leke tutmamaları ile bilinmektedirler. Lekenin ve sıvıların bu eviye çeşitlerinin içine sızması mümkün değildir. Çünkü granit eviyeler deliksiz, pürüzsüz bir yapıya sahiptirler. Bu da eviyenizin daha temiz ve daha hijyenik olmasını sağlar. Ayrıca ısıya, çizilmelere ve darbelere karşı çok dayanıklı ürünlerdir.

Eviye ararken ilk akla gelen kriterlerden biri olmasa da, granit eviyeler geleneksel paslanmaz çelik eviyelere göre daha sessizlerdir çünkü doğal olarak ses yalıtımı sağlarlar. Granit eviyeler de paslanmaz çelik eviyeler gibi birden fazla hazneye sahip olabilirler. Böylece aynı anda farklı şeyleri yıkayabilirsiniz. Birçok markanın kendi formülüyle ürettiği, çağdaş tasarımlara sahip eviyeleri vardır. Farklı markaların granit eviyelerine gelin yakından bakalım:

Teka Granit Eviyeler

Teka’ya özgü Tegranite+ malzemeden üretilen Teka marka granit eviyelerde %80 oranında kuartz ve bu kuartzı birleştirmek için %20 oranında akrilik reçine kullanılır. Geniş bir renk yelpazesi mevcut olan Teka granit eviyeler hem kaliteleriyle hem de renk seçenekleriyle öne çıkmaktadırlar.

Granit Eviye
Teka Stone 60 B TG Metalik Siyah Eviye

Teka Tegranite+ eviyeler, mutfakta yenilik, pratiklik ve işlevsellik arayan kullanıcılar için çok yönlü bir alan yaratır. Stone, Forsquare ve Square yeni Tegranite+ eviye serileridir. Yükselen bir malzeme olan yüksek kaliteli kuartz kullanılarak üretilen eviyeler termal şoklara, darbelere ve kire dayanıklıdır.

Hansgrohe Granit Eviyeler

Hansgrohe granit eviyeler Hansgrohe’nin kendi buluşu olan SilicaTec malzeme ile üretilir. Akrilik reçine ve kuartz kullanılarak elde edilen SilicaTec malzeme UV ışınlarına karşı dayanıklıdır. Böylece geniş bir renk yelpazesinde sunulan SİlicaTec eviyelerin renkleri solmaz.

Granit Eviye
Hansgrohe S520-F525 Ankastre Granit Eviye 980/480 otomatik gider seti ile Grafit Siyahı

Akrilik reçine eviyede deliksiz bir yüzey oluşturduğu için lekelerin ve suyun eviye içine sızması imkansızdır. Bu sayede Hansgrohe eviyeleri uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Ayrıca darbelere, ısıya ve çizilmelere karşı da dayanıklı olan SilicaTec eviyelerin tek hazneli veya çift hazneleri seçenekleri de bulunmaktadır.

Sıradan Eviyelerden Farkı Nedir?

Çoğumuzun evinde halihazırda paslanmaz çelik eviyeler bulunmaktadır. Bu eviyeler son derece kullanışlı ve uygun fiyatlı olmalarına rağmen sürekli bakım isterler. Granit eviyelerin aksine paslanmaz çelik eviyeler çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı değildirler. Hatta üstlerinde su lekeleri oluşabilir.

Granit eviyeler dayanıklı olmaları ve hijyenik olmaları ile bilinmektedirler. Granit eviyeler bakım gerektirmeden uzun yıllar kullanılabilir. Bu yüzden genelde granit eviyelerin garanti süreleri bile paslanmaz çelik eviyelere göre daha uzundur.

Sizin Tercihiniz Hangi Eviye?

Yazımızda sizlere granit eviyelerden ve geleneksel paslanmaz çelik eviyelerle farklarından bahsettik. Sizler de mutfağınız için hangi eviyeyi tercih ettiğinizi yorumlara yazarak kararsız kalmış okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Granit Eviye Nedir ve Diğer Eviyelerden Farkı Nedir?” başlıklı yazımızı açıklayıcı bulmuşsunuzdur. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda bunun gibi, yapı ürünleri ile ilgili veya başka konularla ilgili açıklayıcı yazılar bulabilirsiniz. Bu yazımızda ve diğer yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri uygun fiyatlarla satın almak içinse Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazılarımızla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızla gelecek yazılarımızın konularını da belirleyebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Gömme Rezervuar Nedir? Nasıl Çalışır? #1900

11 Oca 2021

Gömme Rezervuar Nedir? Nasıl Çalışır?

Gömme rezervuar adından anlaşıldığı gibi dışarıdan gözükmeyen ve duvar içine gömülen rezervuar çeşididir. Su tasarrufu yapmanıza yardımcı olurken küçük banyolarda yerden de kazandırırlar.
Lokma ve Çeşitleri Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır? #4357

22 Haz 2021

Lokma ve Çeşitleri Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır?

Lokma özellikle altı köşeli cıvata ve vidaları sıkmak ve gevşetmek için kullanılan bir el aletidir. Birçok farklı biçimde karşımıza çıkabilir.
Menteşe Nedir ve Doğru Kullanımı Nasıldır? #4269

17 Haz 2021

Menteşe Nedir ve Doğru Kullanımı Nasıldır?

Menteşe kısaca bir kapı veya pencerenin bir mil etrafında dönerek açılmasına yarayan elemandır. Günümüzde eğer sürgülü değilse çoğu kapı ve pencerede bir çeşit menteşe bulunmaktadır. İnsan vücudunda dirsek ve diz gibi birçok eklem menteşe görevi görmektedir.