Anasayfa » İnegal Te Nedir? Nasıl Kullanılması Uygundur?

İnegal Te Nedir? Nasıl Kullanılması Uygundur?

İsmi de çok ilginç olan inegal te nedir ve ne işe yarar? Çok duyduğumuz, tesisatta çok işimize yarayan bir bağlantı elemanı olan inegal te; tesisatlarda 3 farklı yöndeki boruyu birleştirmeye yarayan bağlantı parçasıdır. Normal tenin bir çeşididir diyebiliriz.

Paylaş :
İnegal Te Nedir? Nasıl Kullanılması Uygundur? #3971
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 20 sn

İsmi de çok ilginç olan inegal te nedir ve ne işe yarar? Çok duyduğumuz, tesisatta çok işimize yarayan bir bağlantı elemanı olan inegal te; tesisatlarda 3 farklı yöndeki boruyu birleştirmeye yarayan bağlantı parçasıdır. Normal tenin bir çeşididir diyebiliriz. Normal tede bağlantı parçasının her bir ağzı aynı çaptadır. Bu üründe ise en az bir ağız farklı çaptadır. Zaten bu bağlantı elemanının asıl özelliği de farklı çaplardaki boruları birleştirmesidir.

İnegal te birçok farklı malzemeden üretilebilir. Burada önemli olan birleştirilecek olan boruyla bağlantının kesinlikle aynı malzemeden üretilmiş olmasıdır. Mesela PVC borular için PVC, galvaniz borular için galvaniz inegal te kullanılır. Manşonda olduğu gibi kaynakla ya da vidalanarak boruya monte edilirler. Manşonla aralarındaki fark; manşonun iki ağzı, te boruların ise üç ağzı olmasıdır. Manşonla ve kullanımıyla ilgili daha detaylı bilgi için blogumuzdaki “Manşon Nedir, Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

İnegal Te Nasıl Kullanılır?

En az biri farklı çaptaki 3 farklı borunun birleştirilmesi gereken durumlarda kullanılması uygundur. Montaj işlemine başlamadan önce birleştirilmesi gereken borular gerekiyorsa doğru boyda kesilir. Daha sonra borular ve inegal te kuru ve temiz bir bezle tozdan ve yağdan arındırılır. Bu tür kirler borular birleştiğinde bağlantı noktalarında sızdırmaya neden olabilir. Bu yüzden kendisi de tüy bırakmayan temiz bir bezle kullanılacak olan tüm ürünleri silmek çok önemlidir. Daha sonra eğer tesisatınız PVC ise, PVC boruların ve tenin ağızları kaynak makinesi ile ısıtılır ve birleştirilir. Eğer ürünleri vidalamak suretiyle birleştirecekseniz yivleri dışta olan boruya teflon bant veya keten sararak bağlantı noktasında sızdırmazlık sağlayabilirsiniz. Her türlü su tesisatında kullanılırlar fakat en çok kullanıldıkları yerler radyatör gibi ısıtma veya soğutma sistemleridir. Çünkü bu tür sistemlerde borunun yönünün ve çapının değişmesi gerekebilir.

Umuyoruz “İnegal Te Nedir? Nerelerde Kullanılması Uygundur?” başlıklı yazımızı faydalı ve açıklayıcı bulmuşsunuzdur. Eğer isterseniz benzer içeriklerimizi okumak için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz. Eğer ihtiyacınız olan inegal te ise Yapılır‘de dilediğiniz ölçüde olanını bulabilirsiniz. Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazımızla ilgili görüş ve önerilerinizi duymak bizi çok mutlu eder. Yorumlarınızı aşağıya bırakabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (3)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Astar Boya Nedir? Astar Boya Ne İşe Yarar? #2044

03 Oca 2021

Astar Boya Nedir? Astar Boya Ne İşe Yarar?

Astar boya; son kat boyanın altına sürülen, son kat boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayan bunun yanında uygulanan yüzeyi de ekstra koruyan boyaya hazırlık katıdır.
Epoksi Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır? #1526

27 Eki 2020

Epoksi Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır?

Epoksi reçinenin kuruyup sertleşmiş tabaka haline epoksi denir. Epoksinin uygulandığı yüzeylerin ısıya, aşınmaya, suya ve kimyasallara dayanımı yükselirken çok estetik bir görüntü de elde edilir.
Solvent ve Çeşitleri Nelerdir? Solvent Ne İşe Yarar? #2020

30 Ara 2020

Solvent ve Çeşitleri Nelerdir? Solvent Ne İşe Yarar?

Solvent çözücü demektir. Boya, vernik gibi ürünlerin içinde halihazırda bulunan ve boya pigmentlerinin ve reçinenin içinde çözündüğü sıvıya solvent denir.