Anasayfa » Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?

Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?

Jakuzi hem yıkanmak hem de masaj için kullanılabilen bir banyo elemanıdır. Elektrikle çalışır ve jetleri sayesinde su ve havayı kullanarak kullanıcıya masaj yapar.

Paylaş :
Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir? #8781
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 4 dk, 20 sn

Jakuzi hem yıkanmak hem de masaj için kullanılabilen bir banyo elemanıdır. Elektrikle çalışır ve jetleri sayesinde su ve havayı kullanarak kullanıcıya masaj yapar. Jakuzinin çalışabilmesi için suyla doldurulması gerekir. Küvet gibi duşakabine göre daha fazla su harcar fakat çok daha keyifli bir yıkanma alanıdır. Bu yazımızda A’dan Z’ye jakuzilerle ilgili bilmeniz gerekenleri anlatacağız.

Jakuzi Nedir?

Jakuzi; motorla çalışan ve ve bu motorların gücüyle jetlerden çıkan suyla kullanıcısına masaj yapan bir banyo elemanıdır. Su hayatımızın önemli bir parçasıdır. Hem içmek hem yıkanmak hem de serinlemek için suya ihtiyaç duyarız. Jakuzi yıkanma ihtiyacınızı karşılarken evinizde bir spa etkisi de yaratır. Ayrıca jakuziyi motorunu çalıştırmadan da bir küvet gibi kullanabilirsiniz. Sadece jakuzi sayesinde hem duş alabilir hem banyo yapabilir hem de günün stresini atabilirsiniz.

Jakuzi Nasıl Çalışır?

Jakuzi temel olarak elektrikli motorla çalışır. Emiş motoru küvet kısmındaki suyu çeker ve jetler de bu suya basınçlı hava ekleyerek suda kabarcıklar oluşturur ve masaj yapar. Jakuziyi çalıştırmadan önce su doldurmayı sakın unutmayın.

Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Jakuzi çok keyfili bir banyo ürünüdür ve evinizi bir spaya dönüştürür. Fakat herkesin tercihleri farklıdır. Bu yüzden satın alırken doğru jet sayısın seçmek, büyüklüğe karar vermek ve gücünü seçmek önemlidir.

Nasıl kullanılır?

Jakuzinin çalışması için öncelikle suyla doldurulması gerekir. Bunun için giderdeki tıpa kapatılır ve jakuzi bataryadan akan suyla doldurulur. Üşümemek için kullanıcılar genelde sıcak su kullanır. Masaj özelliği açısından da sıcak su ile doldurulması daha faydalı olacaktır.

Jakuziyi doldurduğunuz suyun emiş motorunu geçtiğine emin olun. Aksi takdirde; yani jakuzi az suyla doldurulduğunda motor boşa çalışır ve bozulur çünkü bu motor suyla çalışması için tasarlanmıştır. Jakuzinizi suyla doldurduktan sonra motoru çalıştırabilirsiniz.

Nasıl Temizlenir?

Jakuzi kullanması çok keyifli bir ürün olsa da hem içinin hem de dışının dikkatlice ve özenle temizlenmesi gerekir. Farklı kısımlar için farklı yöntem, ürün ve temizleyiciler kullanmak gerekir. Jakuzinizi temizlemeye başlamadan önce jakuzinin kapalı olduğundan emin olun. Bu başlık altında farklı bölümlerin nasıl temizleneceğini detaylı bir şekilde anlatacağız fakat her zaman öncelikle aldığınız jakuzinin üreticisinin temizleme talimatlarını uygulayın.

Yüzey Temizliği

Jakuzi yıkanma alanı olmasına rağmen üstünde su, kireç ve sabun lekeleri oluşabilir. Jakuziler genelde akrilikten ürertilir. Bu yüzden seramiğe göre çizilmeleri kolaydır. Akriliğin çizilmemesi için ıslak bir beze bulaşık deterjanı dökerek yüzeyi temizleyebilirsiniz.

Nadir de olsa jakuzilerin küvet kısmı seramikten üretilebilir. Bu durumda kullanabileceğiniz malzeme çeşidi daha fazladır. Doğal bir seçenek arayanlar için karbonat ve sirke uygunken hızlı ve etkili bir çözüm arayanlar piyasadaki seramik yüzey temizleyicilerini kullanbilirler.

Jakuzi Jetlerinin Temizliği

Bazı jakuzilerde jetler temizlenmek için çıkarılabilir. Bu durumda temizlik çok kolay olacaktır. Sökülen jetler sirke, limon ve bulaşık deterjanı eklenmiş suyla dolu bir leğene konarak yaklaşık 1 saat bekletilir. Daha sonra düzgünce durulanan jetler jakuziye geri monte edilir. Eğer jetler sökülemiyorsa jakuzi suyla doldurulup içine 2 su bardağı sirke ve yarım bardak bulaşık deterjanı eklenerek jakuzi 5 dakika boyunca çalıştırılır. Daha sonra bu su boşaltılır ve jakuzi sadece suyla doldurulup 5-10 dakika daha çalıştırılır.

Filtre Temizliği

Bazı jakuzilerde kirleri ve motoru bozabilecek parçaları tutmak için filtre vardır. Bunlar da en çok kirlenen parçalardandır. Bu yüzden eğer sahip olduğunuz jakuzi markasının önerdiği bir solüsyon varsa onunla yoksa da tazyikli suyla filtrenin rengi açılana kadar temizleyin. Bu filtrelerin belli sürelerle tamamen değiştirilmesi gerekebilir. Bunu ve filtreleri ne kadar sürede değiştirmeniz gerektiğini üreticinize danışabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?” başlıklı yazımızı açıklayıcı bulmuşsunuzdur. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda bunun gibi, yapı ürünleri ile ilgili veya başka konularla ilgili açıklayıcı yazılar bulabilirsiniz. Bu yazımızda ve diğer yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri uygun fiyatlarla satın almak içinse Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazılarımızla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızla gelecek yazılarımızın konularını da belirleyebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (4)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Solvent ve Çeşitleri Nelerdir? Solvent Ne İşe Yarar? #2020

30 Ara 2020

Solvent ve Çeşitleri Nelerdir? Solvent Ne İşe Yarar?

Solvent çözücü demektir. Boya, vernik gibi ürünlerin içinde halihazırda bulunan ve boya pigmentlerinin ve reçinenin içinde çözündüğü sıvıya solvent denir.
Vana Nedir, Ne işe Yarar ve Nasıl Çalışır? #977

09 Eyl 2020

Vana Nedir, Ne işe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Vana, akışkan olan maddelerin akışını yönetmek yani açmak, kapamak veya kısmak için kullanılan tesisat mekanizmasıdır.
Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi #9696

03 Şub 2023

Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi

Bide, ilk kez 1600’lü yıllarda Fransa’da kullanılan yarı lavabo yarı klozet özelliği taşıyan genital bölge hijyeni sağlamaya yönelik tasarlanmış bir vitrifiye elemanıdır.Türkiyede kullanımı pek yaygın olmamakla birlikte, tuvalet sonrası genital bölgenin temizlenmesi işlemi için kullanılır. Bide özellikle taharet musluğunun olmadığı ülkelerde kullanılan ve temizlik için kullanılan vitrifiye ürünüdür. Bidenin Doğuşu  Adını oturuş biçiminden almış olan bide […]