Anasayfa » Küçük Banyo Tasarımları, Öneriler ve Fikirler

Küçük Banyo Tasarımları, Öneriler ve Fikirler

Küçük banyo tasarımları hakkında öneri ve fikirlere ihtiyacınız olabileceğini düşündük ve sizin için detaylı bir yazı hazırladık. Küçük bir banyoya sahip olmanız şık ve kullanışlı banyolara sahip olmanıza engel değil.

Paylaş :
Küçük Banyo Tasarımları,  Öneriler ve Fikirler #149
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 8 dk, 46 sn

Tercih etmesek bile çoğumuz hayatımızı sınırlı metrekareler içinde yaşamak zorunda kalıyoruz. Tabii ki hepimiz kocaman ve ferah evlerde yaşamak isteriz fakat özellikle kalabalık ve büyük şehirlerde bu mümkün olmuyor maalesef. Küçük ev de küçük banyo demek. Hal böyle olunca verimli, şık ve fonksiyonel küçük banyo tasarımları ev dizaynında ihtiyaçların başında geliyor.

Çeşitli websitelerde gördüğümüz o şirin, şık ve kullanışlı banyolar hayal değil. Siz de birkaç akıllı çözüm ve ipucuyla, hayalini kurduğunuz banyolara sahip olabilirsiniz. Bu yüzden bugün sizlerle küçük banyo tasarımları hakkında öneriler ve fikirler paylaşacağız.

Küçük Banyo Tasarımı Yaparken Alandan Kazanmak

Yıkanma Alanları

Küçük bir banyoya sahipseniz alan kazanmak için her yola başvurmalısınız. Küçücük değişimler bile büyük farklar yaratabilir. Mesela lüks bir küvete sahip olmanız biraz zor olabilir fakat söz konusu küçük banyo tasarımı ise bu durum, küvetsiz kalacağınız anlamına gelmiyor. Daha küçük küvet seçeneklerine göz atabilirsiniz. Piyasada boyu 90 cm’e kadar küvetler bulmanız mümkün. Banyonuz için küvet tercih etseniz bile mutlaka duş kolonu eklemenizi de öneririz.

Hansgrohe markasının Pulsify S260 2Jet duş kolonu farklı sprey tipleriyle hem bir spa deneyimi yaşamanıza hem de vücudun her yerine ulaşabilmenize olanak sağlar. Bununla birlikte içerisindeki kireci temizleyebilmenizi sağlayan özelliği sayesinde cildinizi asla tahriş etmeyecek ve su akışını kontrol ederek sudan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Termostatındaki yeni teknoloji sayesinde hassas ısı ayarı yapabilirken bu ayarı sabit tutabilir ve su sıcaklığının aniden değişmesini ve bununla birlikte gelecek kazaları kolayca önleyebilirsiniz. Termostat aynı zamanda aşırı ısınmayı önleyen teknolojisiyle bir tutunma barı veya bakım ürünlerinizi koyabileceğiniz bir raf haline gelebilir. Pulsify S260’ı daha detaylı incelediğimiz yazımıza ve ürüne sitemizden ulaşabilirsiniz.

Duş teknesi ise küçük banyo kullanıcıları tarafından küvete göre daha yaygın tercih edilen bir üründür. Duş teknesi seçiminizde banyonuzun ölçülerine dikkat etmelisiniz fakat duş teknesini banyonun köşesinde konumlandırırsanız standart ölçülerin dışına çıkıp daha geniş bir duş teknesine sahip olabilirsiniz. Her ne kadar küçük bir banyonuz olsa da duş teknesinin geniş olması sayesinde ailenizde yaşlı, hareket etmede kısıtlı olan kullanıcı, özel gereksinimli birey veya çocuklarınız varsa onlar için oldukça kullanışlı ve daha güvenli bir banyo deneyimi sağlayan küçük bir dokunuş olacaktır. Duş teknesinde malzeme seçimi ve kalitesi de pek çok önemli olduğundan daha az kir ve mantar tutan malzemeleri seçerek banyonuzun daha uzun süre temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Küçük Banyolar

Eğer isterseniz, banyoda tam bir bütünlük sağlamak için duşun içine banyoda kullandığınız seramiği eğimli bir şekilde döşeyip duş kanallarından faydalanarak kendi “ıslak oda”nızı oluşturabilirsiniz. Bir de tepe duşu eklerseniz banyonuzda bir “spa” havası yakalayabilirsiniz. Böylelikle yıkanmaya ayrılmış alanı daha da verimli kullanmış olursunuz ve daha lüks bir hava yakalamış olursunuz.

Küçük banyolar

İster küvet tercih edin ister duş küveti; yarım bir duşakabin veya sürgülü kapısı olan bir duşakabin tercih etmek hem daha güvenli olacaktır, hem su sıçramalarını önleyecektir hem de duşakabin kapısını açmak için alana ihtiyacınız olmayacaktır. Eğer duşakabininizi buzlu cam veya başka bir alternatif yerine şeffaf camdan seçerseniz, banyonuz daha geniş ve ferah görünecektir.

Küçük banyo tasarımınıza ek olarak havlu kurutucu eklemek çok faydalı olacaktır. Havlu kurutucular yer kaplamadıkları gibi, havlularınızı düzgünce asacağınız bir askılık vazifesi görürken, havlularınızı kısa sürede kuruturlar. Aynı zamanda kış aylarında da normal bir radyatör vazifesi görerek banyonuzu ısıtacaktır. Böylece bir taşla üç kuş vurmuş olursunuz.

Küçük Banyo Tasarımları

Klozet

Banyonuzun küçüklüğüne göre, 5-10 cm bile çok fark yaratabilir. Artık neredeyse norm haline gelmiş gömme rezervuarlar bu açıdan hayatınızı kurtaracaktır. Bu rezervuarlar hem yer kaplamazlar hem de şık kumanda panelleriyle banyonuza uyum sağlarlar. Bununla birlikte asma klozetler de hem daha az yer kapladıkları hem de altları açık olduğu için daha kolay temizlenebilir ve yere değmediği için alanı daha ferah gösterir. Bu nedenlerden dolayı asma klozetler, ayaklı ve rezervuarlı klozetlere göre daha popüler bir seçim haline gelmiştir. Doğru klozet seçimi için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Lavabo

Eğer banyonuzda yeriniz varsa tezgah üstü veya tezgah altı lavabo tercih edebilirsiniz. Tezgah, banyonuzu daha geniş ve ferah gösterecektir. Eğer banyonuz tezgah yapmak için müsait değilse, mobilya uyumlu lavabo satın alarak, en azından lavabonuzun altını depolama için değerlendirmiş olursunuz. İnanın çok faydalı olacaktır.

Banyonuzda lavabonuz için alan gerçekten çok kısıtlıysa, köşe lavabo tercih edebilirsiniz. Biraz alışılmışın dışında da olsa bazen oradan kazanacağınız alan bile önemli olur. Lavabo seçiminize yardımcı olması için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Lavabonuzun üstüne yerleştireceğiniz ayna fonksiyonelliğinin yanında banyonuzu olduğundan büyük gösterecektir.

Kapı Seçimi

Küçük banyolarda banyonun kapısını bile açmak sorun olabilir. Bu yüzden dayanıklı ve şık bir akordiyon kapı veya sürgülü kapı terih edebilirsiniz. Bu kapılar yer kaplamazlar çünkü sürgülü kapı duvardaki bir rayda ilerler ve akordiyon kapılar katlanarak açılırlar. Alan konusunda probleminiz olmasa bile bir tasarım tercihi olarak bu kapıları taktırabilirsiniz. Özellikle sürgülü kapılarla evinizde daha rustik bir hava yakalayabilirsiniz.

Küçük Banyo Tasarımları

Küçük Banyo Tasarımlarında Depolama

Küçük banyo tasarımı yapmak, banyonuzda depolamadan vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Banyonuzu geniş gösterecek aynayı alırken eğer dolaplı olanını seçerseniz makyaj malzemelerinizi ve diğer günlük bakım eşyalarınızı içine yerleştirebilirsiniz bu sayede ortada karışık bir görüntü oluşturmazlar.

Tezgah altı veya tezgah üstü lavabo seçtiğinizde tezgah altına kapalı bir dolap yerine, daha çağdaş bir hava için açık raflar koyarak, havlu, tuvalet kağıdı ve başka ürünlerinizi koyabilirsiniz. Eğer daha derli toplu olmasını isterseniz raflara kutular da yerleştitebilirsiniz. Ya da kapalı bir dolap koyacaksanız bile bunu duvara monte olanlarından tercih ederseniz, dolap yere temas etmediği için, banyonuz olduğundan büyük görünecektir.

Banyo duvarına ekleyeceğiniz raflar ile banyodaki depolama alanını maksimize edebilirsiniz. Köşe rafları ve klozet üstü raflar gibi raf çeşitlerinden yararlanarak hem sergilemek isteyeceğiniz ürünleri sergileyebilirsiniz. Banyonuzu daha aydınlık ve geniş göstermekle birlikte düzenli ve temiz kalmasına yardım edecek bu raflar aynı zamanda ürünlerinize kolay ulaşabilmenizi sağlayarak gündelik hayatınızı kolaylaştıracaktır. Daha fazla depolama çözümleri için ‘Yenilikçi Banyo Depolama Çözümleri’ yazımıza göz atabilirsiniz.

Küçük Banyo Tasarım Önerileri ve Fikirleri: Depolama

Küçük Banyolarda Renk Seçimi

Küçük banyo tasarlarken en önemli noktalardan biri de renk ve seramik seçimidir. Yer ve duvar seramiklerini aynı renkte döşemek daha büyük bir banyo illüzyonu yaratacaktır. Derzleri de karonun rengine ne kadar yakın seçerseniz o kadar bütün duracaktır.

Küçük Banyo Tasarım Önerileri ve Fikirleri: Seramik seçimi ve renk

Küçük banyo tasarımları için açık renkler kurtarıcınız olacaktır. Klasik beyaz rengi seçerseniz banyonuz temiz ve büyük gözükecektir. Ama bembeyaz bir banyo sizin tarzınız değilse, natürel renkler ekleyebilirsiniz. Açık renklerden oluşacak banyo daha büyük gözükecektir ama banyonuzu koyu renk yapmak istiyorsanız da birkaç aydınlatma elemanı ekleyerek banyonuzun havasını değiştirebilirsiniz.

Banyonuzu açık tonlarla daha geniş gösterebileceğiniz gibi daha farklı renkler ve desenler kullanarak banyonuzu daha tarzınızı yansıtan bir mekan haline getirebilirsiniz. Sadece bir duvarda kullanacağınız farklı desendeki duvar kağıtları banyonuzun daha eğlenceli ve davetkar bir alana dönüşmesini sağlayacaktır. Metalik renklerdeki aksesuarlar ile de bu canlı atmosferi destekleyebilirsiniz.

Küçük Banyo Tasarımları için Aydınlatma

Banyoda doğal ışık kullanmak mekanı ferah gösterecektir. Fakat maalesef banyolarımız genelde cepheye bakmaz, baksa da küçük bir tuvalet penceresi olur sadece. Bu pencereyi büyütebilirseniz çok şık bir banyoya sahip olursunuz. Büyütemezseniz de led ışıklarla direkt veya endirekt aydınlatma tercih edebilirsiniz. Aydınlık banyo hem daha temiz hem de daha geniş görünecektir.

Aksesuarlar

Banyonuzda sadece alan açmak yeterli değil elbette. Banyonuza hayat katmak da çok önemli. Aksesuarlar, evinizin her odasını canlandırdığı, hava ve kişilik kattığı gibi banyonuza da hayat verecektir. Banyonuzun ana renginden farklı birkaç aksesuar, armatür hatta havlu bile banyonuza karakter katacaktır.

Eğer sıcak ve şirin bir banyo yaratmak istiyorsanız, ahşap her zaman ortamı ısıtır ve daha konforlu bir hava katar. Küçük banyo tasarımınıza ahşap raf, dolap veya hasır sepetler ekleyerek bu keyifli havayı siz de yaratabilirsiniz. Bitki ve özellikle az su gerektiren kaktüs veya sukulentler banyonuzu daha da şirin ve sevimli hale getirecektir.

Banyonuzda yakalamak istediğiniz eğer zarif ve şık bir havaysa, size metalik ve cam aksesuarları öneriyoruz. Metal ve cam aksesuarlar, ışığı yansıtacakları için mekanın daha aydınlık olmasına da yardımcı olurlar. Ve yine ışığı yansıttıkları için az alan kaplıyor gibi görünürler.

Küçük banyo tasarımlarınızı, küçük dokunuşlarla daha büyük ve daha karakterli hale getirmek sizin elinizde. Bu yazımızda size küçük banyo tasarımları için öneriler ve fikirler sunduk. Siz de kendi fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (6)

🤗

Pratik (5)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (14)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Mutfaklarda Açık Raf Kullanmanın Avantajları #11228

11 Eki 2023

Mutfaklarda Açık Raf Kullanmanın Avantajları

Mutfakta depolama birçok ev sahibi için zorlayıcı olabilir. Mutfağa veya evin herhangi bir yerinde mutfak eşyaları için dolap bulundurmak popüler bir seçimdir ancak pahalı olabilirler ve her zaman mutfağın tasarım estetiğine ve kullanıcının tarzına uymayabilirler. Açık raflar, geleneksel dolaplara göre birçok avantaj sunan harika bir alternatiftir. Birçok farklı tasarımda gelmesi sayesinde dilerseniz vintage dilerseniz modern tarz mutfağınıza iyi bir şekilde ayak uydurabilirler. Bu yazımızda mutfaklarda açık raf kullanmanın avantajlarını ele alacağız.
Banyoda Su Tasarrufu Yapmak için 10 Yöntem #5568

13 Eyl 2021

Banyoda Su Tasarrufu Yapmak için 10 Yöntem

Bu yazımızda banyoda rahatça su tasarrufu yapmanız için 10 adet yöntem anlatacağız. Hepsinin de aslında ne kadar basit ve etkili olduğuna inanamayacaksınız. Su tasarrufu önerilerimiz sayesinde dünyanın geleceğine yapacağınız katkının yanında azalan su tüketiminiz sayesinde su faturalarınız da düşecektir.
Engelsiz Bir Banyo Nasıl Oluşturulur? #10735

15 Tem 2023

Engelsiz Bir Banyo Nasıl Oluşturulur?

Çoğumuza kolay gelen basit görevler ve günlük ihtiyaçların giderilmesi, özel gereksinimi olan bireyler için o kadar kolay olmayabilir. Birkaç değişikle banyoyu özel gereksinimi olan bireyler için daha erişilebilir ve güvenli hale getirmeniz mümkün. Bu sayede banyoyu kullanan birisinin herhangi bir banyo aksesuarından veya mobilyasından engellenmeden daha erişilebilir bir banyo ortamına sahip olmalarını sağlayabilirsiniz. Banyoda erişilebilirliği sağlarken güvenli bir banyo ortamı yaratmak, kullanıcıların deneyimini daha iyileştirecektir ve banyo ortamının sebep olabileceği tehlikelerden tamamen korunmasını ya da daha az yaralanmasını sağlayacaktır. Bu yazımızda engelsiz bir banyo ortamı yaratmak, kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara göre farklılık gösteren banyo alanlarını her kullanıcıya uyacak bir ortama dönüştürmek ve güvenliklerini sağlamaktan bahsedeceğiz.