Anasayfa » Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Klozet seçimi tüm tuvalet ve banyolar için çok önemlidir. Çünkü klozetler banyo ve tuvaletlerin en gelişmiş ve en önemli vitrifiye elemanlarından biridir.

Paylaş :
Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli? #1345
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 9 dk, 22 sn

Klozet seçimi tüm tuvalet ve banyolar için çok önemlidir. Çünkü klozetler banyo ve tuvaletlerin en gelişmiş ve en önemli vitrifiye elemanlarından biridir. Eğer doğru seçimi yaparsanız çok dayanıklı ürünlerdir ve size yıllarca hizmet edebilirler. Bu yüzden seçim yaparken tüm seçenekleri göz önüne almak ve ihtiyaçları doğru belirlemek çok önemlidir.

Klozet Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dayanıklılık

Klozet Seçimi
Kimyasal Klozet Temizleyici

Herhangi bir vitrifiye elemanı alırken dayanıklılığı çok önemlidir. Vitrifiye elemanları aksesuarlar gibi değildir, tesisata direkt olarak bağlantıları yapılır, genelde ağırdırlar ve montajları ustalık gerektirir. Eğer büyük bir sorun çıkmazsa veya dekorasyon değişikliğine gidilmezse kolay kolay değiştirilmezler. Bu yüzden özellikle klozet seçimi yaparken kimyasallara ve darbelere karşı dayanıklı olması önemlidir. Vitrifiye elemanları ömürleri boyunca çok kere temizlenirler ve birçok kimyasala maruz kalırlar. Klozet seçiminizi yaparken ürünlerin garanti sürelerini öğrenmeniz ve ne kadar dayanıklı olduklarını araştırmanız avantajınıza olacaktır.

İhtiyaçlarınıza Göre Klozet Seçimi

Piyasada birçok klozet seçeneği bulunmaktadır. Önemli olan sizin ve banyonuzun ihtiyaçlarına yönelik olan ürünü bulmak ve satın almaktır. İhtiyaçlarınızı belirlerken evinizdeki tesisat yeri ve şekli, banyonuzdaki alanın büyüklüğü ve varsa eğer kişisel ihtiyaçlarınız önemlidir.

Boyutuna Göre Klozet Seçimi

Klozet Ölçüleri Standart Mıdır?

“Klozet ölçüleri standart mı?” sorusunun cevabı kısaca evettir. Klozet ölçüleri genellikle standarttır. Ve standart klozetler yaklaşık 55 cm yükseklik, 52 cm uzunluk ve 32 cm genişliğe sahip olurlar. Fakat piyasada bunun biraz daha büyük veya küçük olanlarını bulabilirsiniz. Bunun yanında özel ihtiyaçlar için (mesala çocuklar için) ufak klozetler bulabilirsiniz. Bu yüzden klozet seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ölçülerdir. Bu önemli kriter ihtiyaçlarınızı karşılamanız konusunda faydalı olacaktır. Ayrıca klozet kapağı satın alırken de klozetinizin boyutlarını, markasını ve şeklini bilmeniz önemlidir. Klozet ölçüleri ile ilgili daha detaylı yazımız için buraya tıklayarak “Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Küçük Alanlara Göre Klozetler

Eğer küçük bir banyoya sahipseniz olabildiğince kompakt ürünler kullanarak alandan kazanmak çok önemlidir. Küçük bir banyo veya tuvalete sahipseniz her santimetrenin ne kadar değerli olduğunu biliyor olmalısınız. Bu yüzden firmaların ürettiği daha ufak klozetleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanında basit birkaç ipucuyla banyolarınızı daha büyük gösterebilirsiniz.

Kumanda Paneli
Kumanda Paneli

Tesisatınız müsaade ediyorsa gömme rezervuar ve asma klozet kullanmak size yerden kazandıracaktır. Rezervuar duvar içine gömülü olacağı için size yer kazandırır ve banyonuzu sadeleştirerek olduğundan ferah gösterir. Sanılanın aksine gömme rezervuarlara müdahale etmek çok kolaydır ve tamir açısından zorluk çıkarmazlar. Bununla birlikte banyonuzu daha şık gösterecek kumanda panelleri arasından istediğiniz renk ve şekli tercih edebilirsiniz.

Asma Klozet mi Normal Klozet mi?

Asma klozet hem arkasındaki rezervuar kısmı olmadığı için daha az uzunluğa sahip olur hem de altı açık olacağı için banyoyu daha geniş gösterir ve banyonuzun temizliği çok daha kolay olur. Bu yüzden eğer tesisat sisteminiz el veriyorsa asma klozet seçmek daha avantajlı olacaktır.

Banyonuz gömme rezervuara ve duvardan tesisata uygun değilse normal klozet (ayaklı klozet) sizin kurtarıcınız olacaktır. Bunun yanında kalsik bir hava yakalamak isteyenler için de normal klozetler daha uygun olacaktır. Ayaklı klozetlerin sökülüp takılması da asma klozetlere göre daha az ustalık gerektirir. Klozet monatjı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Klozet Seçimi
Duravit Marka Asma Klozet veya Ayaklı Klozet

Banyonun Tesisat Sistemine Göre

Eski bir evde yaşıyor olsanız bile klozetinizi değiştirmeniz mümkün. Ama tabii ki eviniz eski olduğu için klozet seçiminiz daha kısıtlı olabilir. Banyo veya tuvaletinizde gömme rezervuar yoksa ve bunu yerleştirmek mümkün değilse ya da banyonuzu kırıp dökmek istemiyorsanız eğer, eski tip klozet üstü rezervuar ve ayaklı klozeti tercih etmeniz gerekebilir. Ya da klozet gideri duvardan değil yerden olan evler için de aynı şekilde ayaklı klozet tercih edilmelidir. Bu arada ayaklı klozetle gömme rezervuar kullanılır mı diye merak ediyorsanız, evet ayaklı klozetle de gömme rezervuar kullanılabilir.

Temizleme Kolaylığına Göre Klozet Seçimi

Tuvaletlerde dikkat edilmesi gereken en önemli şey hijyen. Banyo ve tuvaletlerimizde hijyen sağlamak çok önemli. Tuvaletlerdeki ve banyolardaki vitrifiye elemanlarını sık sık temizlemeliyiz. Fakat temizlik bütün zamanınızı da almamalı. Bu yüzden banyo ve tuvaletlerinizde kolay temizlenebilir ürünler seçmek çok önemli.

Kanallı ve Kanalsız Klozet Arasındaki Farklar

Klozet Seçimi
Vitra Kanalsız Klozet

Yeni bir klozet alırken günümüzdeki en önemli sorulardın biri: Kanallı mı kanalsız klozet mi satın almalıyım?

Kanalsız klozetler hijyen sağlamanızda size yardımcı olabilirler. Geleneksel klozetlerde rezervuardan gelen suyun klozetin her tarafına ulaşması için kanallar vardır. Bu kanallar eğer iyi temizlenmezse mikroorganizmaların üremesi ve yaşaması için zemin hazırlanmış olur. Kanalsız klozetler ise adından da anlaşılabileceği gibi kanala sahip olmayan veya açık kanala sahip klozetlerdir. Bu klozetleri temizlemek çok daha kolaydır ve mikroorganizmaların büyüyebileceği kıvrımları yoktur. Bunun yanında suyu çok hızlı püskürterek temizlik yaptıkları için az su kullanırlar. Böylece su tasarrufu da yapmış olursunuz.

Hijyenik Kaplamalar

Vitrifiye elemanlarının seramikten yapılmalarının en önemli nedeni pürüzsüz olmaları ve üstlerinde kiri çok barındırmamalarıdır. Fakat tabii ki yine de zamanla yüzeyde kir ve kireç birikir. Son zamanlarda bazı markaların yeni teknoloji kaplamaları sayesinde bu kirleri iyice aza indirgemek mümkündür. Bu kaplama sayesinde yüzey iyice pürüzsüzleşir ve klozet daha uzun süre temiz kalır ve daha az ve daha kolay temizlik gerektirir.

Tarzınıza Göre Klozet Seçimi

Günümüzde piyasada birçok farklı biçime ve renge sahip klozet bulmanız mümkün. Eğer cesur bir dekorasyon anlayışınız varsa veya evinizde farklı şeyler denemeyi seviyorsanız bu klozetler tam size göre.

Pembe Klozet
Pembe Klozet

Farklı Renk ve Desenlerde Klozet Çeşitleri

Banyonuza renk mi katmak istiyorsunuz? Sıkıcı beyaz vitrifiye elemanlarından sıkıldınız mı? O zaman geleneksel beyaz klozeti bir kenara bırakıp renkli klozet satın almanın tam sırası. Özellikle banyo ve tuvalet elemanlarının renkleri konusunda hep tutucu olmamız öğretilmesine rağmen aslında banyoya renk katmaktan bizi alıkoyan nedir? İster kırmızı, ister siyah, ister altın isterseniz yeşil; farklı markaların sunduğu birbirinden güzel renkteki klozetlerden istediğinizi seçmek size kalmış.

klozet seçimi
Creavit Terra Asma Klozet Siyah
Siyah Klozetler

Siyah klozet farklılığıyla göz kamaştırırken banyo ve tuvaletlerinize çok farklı bir hava katacak. Siyah klozet seçimi ne kadar aykırı gibi gözükse de hem temizliği kolaydır hem de evinizin dekorasyonunu kişiselleştirmenize yardımcı olur.

Farklı Tasarıma Sahip Klozet Çeşitleri

Eğer klasik bir tarzınız varsa eski tip kıvrımlı klozetleri tercih edebilirsiniz ya da daha minimal ve çağdaş bir zevkiniz varsa daha sade veya daha keskin hatlara sahip klozetleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanında birçok markanın deneysel biçimlere sahip klozetleri de vardır. Fakat bu modelleri satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Standart aksesuarlar genelde bu modellere uymaz ve her zaman klozeti aldığınız markanın aksesuarlarına (mesela klozet kapağına) mecbur kalacağınızı da hatırlatmak isteriz. Ama bu sizin için bir sorun değilse, farklı ve yenilikçi tasarımlı klozetler sizi bekliyor.

En İyi Klozet Markaları

En iyi klozet markası tabii ki kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara göre değişebilmektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi en iyi klozet markasını seçerken birçok kriter vardır. Bu bölümde farklı markaların klozetleriyle ilgili kısa bilgiler vereceğiz. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “En İyi Klozet Markaları Hangileri?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Vitra

Türkiye’de klozet üretiminde öncü markalardan olan Vitra ülkemizin gururu. 1942 yılında İstanbul, Kartal’da seramik süs eşyaları üreterek başlayan atölye şu an 80 ülkeye ihracat yapan bir şirketler grubuna dönmüştür.

Creavit

Yerel üretim vitrifiye ürünlerini tüm dünyaya ihraç eden marka, mütevazi başlangıcına rağmen klozette bir dünya markası haline gelmiştir. Creavit markasına ait klozetleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Duravit

200 yıllık sıhhi tesisat tecrübesini günümüzde en iyi vitrifiye elemanlarını üretmeye yönelten Alman markasıdır. El işçiliğine verdiği önemle öne çıkan marka, şık tasarımlarıyla da göz doldurmaktadır.

Geberit

Gömme rezervuarın mucidi olan İsviçre markası yenilikçi klozetleri ile de tanınmakta. Özellikle kanalsız klozetleri ile tanınan marka, kaliteye önem verenlerin tercihi.

Klozet Kapağı Seçimi

Klozet kapağı seçimi önemsiz görünse de hem konfor hem de görsel açıdan klozetin tamamlayıcısıdır. Farklı renk veya desendeki bir klozet kapağı banyonuza renk katarken, günümüzde çokça karşılaşılan yavaş kapanan klozet kapakları sesi önlemektedir. Klozetlerde olduğu gibi klozet kapaklarında da kolayca hijyen sağlayabilmek çok önemlidir. Bu yüzden rahat temizlenen ve kir tutmayan pürüzsüz yüzeye sahip klozet kapaklarını tercih etmek önemlidir.

Karar

Sizlere klozet seçiminde yardımcı olacağını düşündüğümüz kriterleri adım adım anlattık. Umarız artık kararınızı vermişsinizdir. Ne tür özelliklere sahip bir klozet tercih ettiğinizi aşağıda, yorumlar kısmına bırakabilirsiniz.

Nereden Satın Alabilirim?

Tüm vitrifiye elemanları gibi vitrifiye elemanlarını yapı marketlerden satın alabilirsiniz. Yapılır’daki klozet çeşitlerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazımızda size klozet seçerken yardımı olacağını düşündüğümüz birkaç püf noktası vermek istedik. Eğer sizin de eklemek istedikleriniz varsa bize aşağıdaki yorumlar yoluyla veya info@yapilir.com adresine yollayacağınız e-mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (30)

🤗

Pratik (49)

😏

Detaylı (43)

🤓

Zekice (8)

🤠

Yol Gösterici (138)

🤩

Yenilikçi (7)

😜

Eğlenceli (5)

😲

Şaşırtıcı (7)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli? için 13 yorum yazıldı

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Hansgrohe Pulsify S 260 Duş Kolonu İncelemesi #10176

19 Nis 2023

Hansgrohe Pulsify S 260 Duş Kolonu İncelemesi

Hansgrohe Pulsify S 260 2Jet Duş Kolonu, sizlere keyifli ve konforlu bir duş deneyimi yaşatır. Yenilikçi teknolojiyi ve modern tasarımı bir araya getiren Hansgrohe'nin bu fonksiyonel duş kolonu banyonuzun gözdesi olacak.
Eviye Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? #5670

18 Eyl 2021

Eviye Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu yazımızda eviye seçiminizi kolaylaştırmak için karar vermeniz gereken farklı özellikleri ayrı başlıklar altında inceleyeceğiz. Bu başlıklar altında farklı seçimlerin pozitif ve negatif yönlerini açıklayarak karar vermenizi kolaylaştıracağız. Yazımızın sonunda nasıl bir eviyeye ihtiyacınız olduğunu biliyor olacaksınız.
Hüppe Markasını Neden Tercih Etmelisiniz? #7145

08 Oca 2022

Hüppe Markasını Neden Tercih Etmelisiniz?

Hüppe markası yer süzgeci ve duşakabin denince tüm dünyadaki tüketicilerin ilk aklına gelen markalardandır. Alman banyo markası; üstün kalitesi, güvenli ürünleri ve fonksiyonelliği ile bilinmektedir. Piyasada benzer ürünleri satan başka markalar da bulunmaktadır fakat Hüppe banyoya bakış açınızı değiştirecek bir markadır. Bu yazımızda neden diğer markaları değil de Hüppe markasını tercih etmeniz gerektiğini detaylı bir şekilde anlatacağız.