Anasayfa » Yapı Sözlük » Trifon Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır?

Trifon Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır?

Trifon bir ağaç vidası çeşididir. Trifon özellikle daha güçlü bir vidalamanın gerekli olduğu işlerde ahşaba vidalama işleri için kullanılır.

Paylaş :
Trifon Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır? #3477
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 40 sn

Trifon bir ağaç vidası çeşididir. Özellikle daha güçlü bir vidalamanın gerekli olduğu işlerde genellikle ahşabı vidalama işleri için kullanılsalar da birçok işlveleri vardır. Bir vida türü olan trifonla ilgili daha detaylı bilgi için yazımızın devamnı okumanızı öneririz.

Ahşapta kullanıldıkları için bu vidaların yivlerinin arası diğer vidalara göre daha açıktır ve çok güçlü vidalardır. Vidadaki çıkıntılar keskindir böylece monte edilirken vida kendine yol oluşturur. Trifonlar normal ağaç vidalarına göre çok daha güçlüdürler ve çok daha büyüktürler. Genelde çelik veya paslanmaz çelikten üretilirler. Bu vidaların uçları vida gibi sivridir fakat kafası somun gibi kare veya altıgen şeklinde olur. Bu yüzden bu çeşit vidayı monte etmek ve sökmek için anahtar veya ingiliz anahtarı kullanmak gerekir ya da matkaba özel bir uç takmak gerekir.

Trifon Hangi İşlerde Kullanılır?

Trifon vidalar çok güçlü ve büyük oldukları için kiriş gibi ağır ahşap malzemelerin çatıya monte edilmesinde, otopark ve yollarda hız düşürücü kasislerin zemine sabitlenmesinde kullanılırlar. Bunun yanında ahşap ve beton malzemelerin metal yüzeylere monte edilmesinde de kullanılırlar. Örnek olarak; demiryolları inşa edlirken trifon vida kullanılır. Bu çeşit vidalar için dübel kullanılmaz çünkü monte edilirken kendi yollarını açarlar.

“Trifon nedir ve hangi işlerde kullanılır?” başlıklı yazımızda sizlere trifon vidanın ne olduğunu ve işlevini anlatmaya çalıştık. Umarız içeriğimizi faydalı bulmuşsunuzdur. Düşünce ve yorumlarınızı aşağıya bırakabilir, benzer yazılarımız için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz. Tüm yapı malzemesi ihtiyaçlarınız için ise Yapılır‘i ziyaret etmeyi unutmayın.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (2)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Trifon Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır? için 2 yorum yazıldı

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar? #755

19 Ağu 2020

Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar?

Troblem; küvetlerde ve duşlarda atık suların atık su tesisatına bağlanmasına yarayan parçaların bütünüdür. Duş ve küvet giderlerine troblem (troplen) denir.
Tırpan Nedir? Çim Biçme Makinesiyle Aynı İşlevi Görür mü? #1854

24 Kas 2020

Tırpan Nedir? Çim Biçme Makinesiyle Aynı İşlevi Görür mü?

Tırpan; otları ve bitkleri yere yakın bir şekilde kesmek için veya buğday veya baklagil gibi tarla bitkilerini hasat etmek için kullanılan tarım aletidir.
Matkap Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır? #4839

22 Tem 2021

Matkap Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?

Matkap çok yönlü bir elektrikli el aletidir. Ucuna takılabilen başlıklar sayesinde duvarda delik açmaktan vida sıkmaya kadar birçok farklı işte kullanılabilir. Hatta matkaba takılan uçlar sayesinde yüzeylere zımpara bile yapabilirsiniz.