Anasayfa » Yapı Sözlük » Teak Nedir? Ne işe Yarar?

Teak Nedir? Ne işe Yarar?

Teak ağacı, anavatanı güney ve güneydoğu Asya olan fakat Afrika’da da yetiştirilmeye başlanan tropikal bir sert ağaçtır. Beyaz, güzel kokulu çiçekleri vardır. Kesildiğinde deri benzeri bir koku yayar. Ağaç bal rengidir fakat hava koşulları nedeniyle rengi koyulaşır ve griye döner. Teak; ağaçların en değerlisi olarak kabul edilir. İçindeki yüksek yağ oranı sayesinde haşerelere, neme ve […]

Paylaş :
Teak Nedir? Ne işe Yarar? #398
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 38 sn

Teak ağacı, anavatanı güney ve güneydoğu Asya olan fakat Afrika’da da yetiştirilmeye başlanan tropikal bir sert ağaçtır. Beyaz, güzel kokulu çiçekleri vardır. Kesildiğinde deri benzeri bir koku yayar. Ağaç bal rengidir fakat hava koşulları nedeniyle rengi koyulaşır ve griye döner.

Teak; ağaçların en değerlisi olarak kabul edilir. İçindeki yüksek yağ oranı sayesinde haşerelere, neme ve farklı iklim koşullarına karşı dayanıklıdır. Suyla teması çok olan mobilyalarda ve mekanlarda kullanmak için uygundur. Özellikle tekne, yat ve bahçe mobilyalarının yapımında çokça kullanılır. Ayrıca banyolarda ve saunalarda da kullanımı uygundur. Aynı zamanda çok güçlü ve dayanıklı olduğu için inşaatta da kullanılır. Hindistan’da 1.000 yıllık tapınaklarda hala sağlam duran teak kirişler zamana meydan okumaktadır.

Teak ağacı, içindeki yağı sayesinde çürümelere karşı dayanıklıdır. Bu yüzden uzun ömürlüdür. Ağaç çeşitlerinin altını olarak sayılan teak ağacının fiyatı da buna göredir tabii ki. Piyasadaki en pahalı ağaçlardandır. Ama uzun ömrü düşünüldüğünde bu parayı hakettiği görülür.

Gerekli bakımları yapıldığı takdirde, teak ağacından yapılmış ürünler uzun süre size eşlik ederler. Bu bakım da sadece senede bir kere kaybettiği yağı yerine koymak kadar basittir. Bu ağaçtan yapılmış ürününüzün bakımını yaptığınız sürece sıcak bal rengini korur. Fakat teak yaşlandıkça daha soğuk, gri bir renk alır. Ama bazı kullanıcılar bu rengi tercih ederler.

Teak ağacından yapılmış ürünlerinizin bakımı için gereken tüm ürünleri yapilir.com‘da bulabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (2)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Emprenye Nedir? Ne işe Yarar? #991

11 Eyl 2020

Emprenye Nedir? Ne işe Yarar?

Emprenye işlemi, genelde ahşaba su iticilik, neme dayanıklılık, küf ve mantar oluşumunu engelleme ve kir iticilik özelliklerini sağlar.
Şiber Vana (Şiber Valf) Nedir ve Nasıl Çalışır? #3363

08 Nis 2021

Şiber Vana (Şiber Valf) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Şiber vana diğer adıyla sürgülü valf nedir merak ediyorsanız eğer bu yazımız tam da sizin için. Şiber vana tesisatlarda borularda hereket eden akışkanın akışını durdurmaya yarayan tesisat elemanıdır.
Tornavida Nedir ve Tornavida Çeşitleri Nelerdir? #5852

12 Eki 2021

Tornavida Nedir ve Tornavida Çeşitleri Nelerdir?

Tornavida; bir vidayı sıkmak ve gevşetmek için kullanılan el aletidir. Tornavidanın ucu vidanın kafasına bir anahtar gibi uyar. Bu sayede vida tornavidanın ucundan kaçmadan vida sıkılır ya da gevşetilir.