Anasayfa » Rahatlatan Bir Duş Keyfi için Kullanmanız Gerekenler

Rahatlatan Bir Duş Keyfi için Kullanmanız Gerekenler

Yıkanmak ve dolayısıyla duş keyfi insanların ve diğer canlıların zamanın başından beri hijyen sağlamak ve rahatlamak için kullandıkları bir yöntemdir. Bu yazımızda sizlere bir duşun rahatlatıcı olması için neler yapabileceğinizi anlatacağız.

Paylaş :
Rahatlatan Bir Duş Keyfi için Kullanmanız Gerekenler #6539
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 43 sn

Yıkanmak ve dolayısıyla duş keyfi insanların ve diğer canlıların zamanın başından beri hijyen sağlamak ve rahatlamak için kullandıkları bir yöntemdir. Özellikle doğru sıcaklığa sahip suyla yıkanmak insanı psikolojik ve fiziksel olarak rahatlattığı gibi sağlık için de çok faydalıdır. Suyun sıcaklığının yanında kokular, sesler ve suyun akış hızı da rahatlamamıza katkıda bulunan faktörlerdir. Bu yazımızda uzun bir günün ardından sizi rahatlatacak bir duş keyfi için kullanmanız gereken ürünleri anlatacağız.

Rahatlatan Bir Duş Keyfi için Doğru Yıkanma Alanı

Güzel bir duş keyfi yapmak için birçok farklı faktör olmasına rağmen tabii ki en önemli faktörler doğru bir duş için gerekli donanımlardır. Bu donanımlar da küvet, duş teknesi veya ıslak oda gibi bir yıkanma alanı ve uygun bataryadır.

Duş Keyfi için Doğru Yıkanma Alanı Seçimi

Duş teknesi ve ıslak odalar duş keyfi için uygun alanlardır. Bunun yanında küvetler de hem duş hem de banyo yapmak için kullanabilen çok yönlü yıkanma alanlarındandır. Yani aslında tüm yıkanma alanları duş keyfiniz için kullanılabilir.

Duş Teknesi

duş keyfi
Hüppe Streamline 120×90 Dikdörtgen Flat Tekne

Duş teknesi duş keyfi için en çok tercih edilen yıkanma alanıdır. Küvet kadar derin olmayan duş teknelerine girmek ve çıkmak son derece kolaydır. Bu yüzden yaşlı insanlar ve dizlerinde problem olan insanlar için kullanımı küvete göre çok daha kolaydır. Küvete göre daha sade bir şekli olduğu ve derinliği olmadığı için duş teknesinin temizliği çok daha kolaydır. 

Duş teknelerinin kendi içinde dahili gideri vardır. Ayrıca bir duş kanalı veya süzgece ihtiyacınız olmaz. Duş teknelerinin derinliği az olduğu için su daha fazla sıçrayabilir bu yüzden duş teknelerini duşakabinle kullanmak gereklidir. Piyasada birçok farklı boyda duş küveti bulmanız mümkündür ve genelde duş tekneleri küvetlerden daha az yer kaplarlar. Bu yüzden duş küvetleri küçük banyolar için çok uygun bir seçim olacaktır. Küçük banyolar için fonksiyonel seçimleri bir araya getirdiğimiz “Küçük Banyo Tasarımları, Öneriler ve Fikirler” başlıklı yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Islak Oda

duş keyfi
Hüppe Studio İstanbul Duş Kanalı

Islak odalar duş keyfiniz için diğer güzel seçimlerden biridir. Islak odalar diğer yıkanma alanlarına göre daha yeni bir seçenektir. Genelde eğimli bir yıkanma alanı, bir duş kanalı ve ıslak odayı banyonun geri kalanından ayıran cam bir bölmeden oluşurlar. Bu sayede banyonuzun daha ferah görünmesine neden olurken size spa benzeri bir deneyim yaşatırlar. Günümüzde yıkanma alanı olarak ıslak odaların seçimi gittikçe artmaktadır. Islak odalarla ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Islak Oda Nedir, Nasıl Kurulur ve Nelere İhtiyaç Duyulur?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Küvet

Küvet hem banyo hem de duş keyfi yapmak için kullanabileceğinizi çok yönlü bir yıkanma alanıdır. Ayrıca eskiden banyo olarak ayrı mekanlar olmadığından küvetler en çok kullanılan yıkanma alanlarıydı. Tabii bu küvetler günümüzdeki küvetlerden biraz farklıydılar. Öncelikle eskiden tesisat olmadığı için bu küvetlerin bir gideri yoktu. Bunun yanında banyo gibi bir mekan olmadığı için de bu küvetler genelde yatak odalarında kullanılırken taşıma suyla dolmaktaydı.

Günümüzdeki küvetlerse gidere ve taşma deliğine sahiptirler. Bunun yanında bir batarya sayesinde doldurulurlar veya bir tepe duşu veya el duşu sayesinde duş almak için de kullanılabilirler. Son 50 yılda en çok kullanılan küvet malzemeleri; fiberglas, akrilik, emaye ve porselen kaplı demir olmuştur. Küvetlerle ilgili daha çok bilgi öğrenmek isterseniz buraya tıklayarak “Duş Teknesi mi Küvet mi? Hangisini Tercih Etmelisiniz?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

duş keyfi
Hansgrohe Ecostat Termostatik Banyo Bataryası

Duş Keyfi için Doğru Batarya Seçimi

Duş keyfini neredeyse her yıkanma alanında yapabilirsiniz fakat duşunuzun keyifli olması için en önemli faktör gerçekten güzel bir akışa sahip batarya ve armatürdür. Bunun için de size güzel bir basınç sağlarken sudan tasarruf ettirecek bir batarya yanında da yağmur altındaymışsınız hissi verecek bir tepe duşu veya el duşu, duş keyfinizi arttıracaktır.

Banyo bataryanızın sudan tasarruf etmesini istiyorsanız dahili perlatörü olduğuna emin olun. Ayrıca bataryanızı termostatik tercih etmeniz suyun hep aynı sıcaklıkta kalmasını sağlayacaktır. Termostatik bataryalarla ilgili daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayarak “Termostatik Banyo Bataryası Nedir ve Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Rahatlatan Bir Duş Keyfi için Doğru Ambiyans

İnsan birçok farklı duyuya sahip bir canlıdır. Bir tecrübe yaşadığında bunu 5 duyusuyla algılar. Duş keyfi yaparken de suyun cildimize dokunması dışında birçok farklı his yaşayabiliriz. Rahatlatıcı bir duş keyfi için sevdiğiniz kokulu mumları yakarak hem daha yumuşak bir ışık yakalayabilir hem de banyonuzun güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında suya dayanıklı kablosuz bir hoparlörle istediğiniz müziği veya podcasti dinleyebilirsiniz. Banyonuzda doğru ambiyansı da yakalarsanız rahatlatıcı bir du keyfi yaşamamanız için hiçbir neden kalmaz.

Umarız rahatlatan bir duş keyfi için gerekli ürünleri ve rahatlama yöntemlerini anlattığımız “Rahatlatan Bir Duş Keyfi için Neler Kullanmalısınız?” başlıklı yazımızı faydalı bulmuşsunuzdur. Blogumuzda bu içeriğimize benzer veya farklı birçok içerik bulabilirsiniz. Blogumuzda onlarca içerik arasından ilginizi çekecek başka yazılar da bulacağınıza eminiz. Duş yaparken keyif almanızı sağlayacak ve rahatlamnıza yardımcı olacak ürünleri satın almak için de Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Önerilerinizi, sorularınızı ve yeni yazılar için fikirlerinizi aşağıya yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Yorumlarınız bizim için ve diğer okuyucularımız için çok faydalı olmaktadır.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Mutfakta Çift Lavabo Kullanımının Avantajları #10472

10 Haz 2023

Mutfakta Çift Lavabo Kullanımının Avantajları

Mutfakta çift lavabonun faydaları, mutfak kullanımında önemli bir etkiye sahip olabilir. Bununla birlikte, çift lavabolar sadece işlevsellik açısından değil, estetik açıdan da birçok avantaj sunar. Bu nedenle, mutfak yenileme planlarınızda, çift lavaboları düşünmek isteyebilirsiniz.
Evinizi Temiz Tutmanın Kolay Yolları #11053

26 Ağu 2023

Evinizi Temiz Tutmanın Kolay Yolları

Özellikle yoğun bir programınız veya geniş bir aileniz varsa, evi temiz ve düzenli tutmak göz korkutucu bir görev olabilir. Evinizdeki her odanın ayrı bir temizlik gerektirmesi ile birlikte saklamak istediğiniz veya sergilemek istediğiniz her eşya için ayrı bir özen göstermeniz gerekecektir. Evinizi ve eşyalarınızı temiz tutarak hem siz ve sevdikleriniz için daha hijyenik bir ortam sağlamış olursunuz hem de eşyalarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Tüm bunlar için her gün saatlerce temizlik yapmanıza gerek yok. Birkaç basit ipucu ile evinizi kolayca temiz tutabilirsiniz aynı zamanda her temizlik yaptığınızda işinizi de kolaylaştırırken evinizin çok daha uzun süre temiz kalmasını sağlayabilirsiniz . Bu yazımızda, evinizi temiz tutmanın en kolay yollarından bazılarını tartışacağız.
Tezgah Altı ve Dolap Altı Aydınlatmalar #10417

24 May 2023

Tezgah Altı ve Dolap Altı Aydınlatmalar

Mutfağınızda alternatif bir aydınlatma seçeneği olarak kullanabileceğiniz tezgah altı ve dolap altı aydınlatmalar sayesinde; mutfağınızda hem kullanım, hem de atmosfer açısından bir fark yaratabilirsiniz. Tezgah altı ve dolap altı aydınlatmaların mutfaklarınıza kazandıracaklarına gelin birlikte bakalım.