Anasayfa » Yapı Sözlük » Sentetik Tiner Nedir? Sentetik Tiner Ne işe Yarar?

Sentetik Tiner Nedir? Sentetik Tiner Ne işe Yarar?

Sentetik tiner, sentetik boya ve vernikleri inceltmek için kullanılır. Tiner, boya uygulaması yaparken daha eşit ve kolay bir uygulama yapma amacıyla boyaya katılarak ya da boyayı tamamen temizlemek amacıyla fırçalarda veya yüzeylerde direkt olarak uygulanabilir. Sentetik tiner selülozik tinere göre daha hafiftir ve daha az tahriş edicidir fakat yine de plastik bir kap yerine cam […]

Paylaş :
Sentetik Tiner Nedir? Sentetik Tiner Ne işe Yarar? #449
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 35 sn

Sentetik tiner, sentetik boya ve vernikleri inceltmek için kullanılır. Tiner, boya uygulaması yaparken daha eşit ve kolay bir uygulama yapma amacıyla boyaya katılarak ya da boyayı tamamen temizlemek amacıyla fırçalarda veya yüzeylerde direkt olarak uygulanabilir.

Sentetik tiner selülozik tinere göre daha hafiftir ve daha az tahriş edicidir fakat yine de plastik bir kap yerine cam veya metal bir kapta saklamak daha güvenli olacaktır. Direkt gün ışığından korunmalıdır. Bu yüzden cam şişede saklanacaksa da tam saydam olmayan bir şişe tercih edilmelidir. Cilde direkt temastan kaçınılması doğru olacaktır. Eğer tiner deriye temas ederse en kısa zamanda temas eden kısım yıkanmalıdır.

Sentetik tinerin piyasada kokusuz çeşitleri de vardır. Sentetik boya veya vernik içerisine yaklaşık %10-15 oranında eklenmesi yeterli olacaktır fakat her zaman öncelikle kullandığınız boyanın üstündeki talimatları okuyunuz.

Sentetik Tiner Nasıl Üretilir?

Sentetik tinerin üretimi aslında çok basittir. Belli oranda çözücülerin (yaklaşık %95 beyaz ispirto ve %5 toulen veya ksilen) karışıtırılmasıyla homojen bir tiner elde edilir. Fakat hem çözücülerin hem de son ürünün son derece yanıcı olması nedeniyle doğru güvenlik önlemlerinin alındığı üretim tesislerinde üretilmeleri çok önemlidir.

Bu yazımızda sizlere sentetik tineri, sentetik tinerin ne işe yaradığını ve nasıl üretildiğini anlattık. Eğer yazımızı beğendiyseniz diğer yazılarımızı buradan okuyabilirsiniz. Bunun yanonda tüm yapı malzemesi ihtiyaçlarınız için de sizleri Yapılır‘e bekliyoruz. Yazımızla ilgili yorum ve düşünceleriniz bizim için çok önemli. Bu yüzden yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıya bırakabilir veya info@yapilir.com mail adresine yollayabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (9)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (4)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Drenaj Borusu Nedir ve Ne İşe Yarar? #5084

10 Ağu 2021

Drenaj Borusu Nedir ve Ne İşe Yarar?

Drenaj borularının amacı suyu bir yerden bir yere taşıyarak yapı etrafında serbest olarak dolaşmasını önlemektir. Yapıların etrafında serbestçe dolaşan su son derece tehlikelidir. Yapıların çevresinde serbestçe dolaşan su hem basıncıyla hem de suyun aşındırıcı etkisiyle yapının yalıtımına ve hatta duvarlarına zarar verebilir.
Sentetik Boya Nedir? Ne işe Yarar? #455

22 Tem 2020

Sentetik Boya Nedir? Ne işe Yarar?

Sentetik boya, yağlı boya da denilen üstün yapışma özelliğine sahip bir boyadır. Duvar boyamak için uygun olduğu gibi metal ve ahşap boyamak için de uygundur. Yüzeylere göre etkinliği değişse de çoğu yüzey için uygundur. Sentetik boyanın kapatıcılığı yüksektir. Bu boya uygulaması uzun ömürlüdür, çok dayanıklıdır ve parlak-pürüzsüz yüzey sayesinde temizlemesi kolaydır. Aşınmaya karşı dayanıklıdır. Dış […]
Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? #5635

16 Eyl 2021

Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Hidrofor, bir hidrolik sistemin daha az güçlü bir pompa kullanarak aşırı taleplerle başa çıkmasına, geçici bir talebe daha hızlı yanıt vermesine ve titreşimleri yumuşatmasına olanak tanır. Bir tür enerji depolama cihazıdır.