Anasayfa » Yapı Sözlük » Somun Adaptörü Nedir ne Nasıl Kullanılır?

Somun Adaptörü Nedir ne Nasıl Kullanılır?

Somun adaptörü çok faydalı bir el aleti adaptörüdür diyebiliriz. Fakat somun adaptörü tam olarak nedir, nasıl çalışır ve ne işe yarar? Bu soruların detaylı cevapları için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş :
Somun Adaptörü Nedir ne Nasıl Kullanılır? #3867
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 14 sn

Somun adaptörü çok faydalı bir el aleti adaptörüdür diyebiliriz. Fakat somun adaptörü tam olarak nedir, nasıl çalışır ve ne işe yarar? Bu soruların detaylı cevapları için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Somun adaptörü genelde metalden üretilen bir şarjlı matkap ucudur. Bu uçların mayetik olmaları somunu rahatça yakalamak açısından çok daha faydalı olacaktır. Bu yüzden satın alırken mayetik olan adaptörleri tercih edebilirsiniz. Bildiğiniz üzere normalde matkaplar ve şarjlı matkapların sadece vida sıkıştırmak için uçları vardır. Fakat bu uç sayesinde şarjlı matkabınızı kullanarak somun da sıkıştırabilir hatta gevşetebilirsiniz. Şarjlı matkap gibi el aletleriyle ilgili detaylı yazımız için buraya tıklayabilirsiniz.

Somun adaptörü sayesinde normal bir şarjlı matkabı kullanarak somunları sıkıştırabilir ya da gevşetebilirsiniz. Bu sayede somunu ingiliz anahtarı kullanarak sıktığınızdaki gibi kuvvet harcamanıza gerek kalmaz. Tek bir tuşla somunu sıkıştırabilir veya gevşetebilirsiniz. Bu yöntem ayrıca bileğinde sakatlığı olan veya ingiliz anhtarıyla yeterli kuvvet uygulayamayan insanlar için de son derece faydalıdır.

Somun adaptörünün bir ucunda somunun gireceği boşluk vardır. Diğer ucunda ise matkaba yerleştirebilmek için çentik vardır. Farklı ihtiyaçlar için farklı boylarda olanlarını bulmak mümkündür. Bunun için sıkacağınız ya da gevşeteceğiniz somunun boyutunu bilmeniz çok önemlidir. Bu adaptörler aynı zamanda set halinde de satılabilmektedir.

Nasıl Kullanılır?

Adaptörü takmadan önce varsa, şarjlı matkaba/matkaba takılı olan uç dikkatlice sökülür. Daha sonra adaptör kuru ve temiz bir bezle silinerek tozdan ve yağdan arındırılır. Aynı şekilde matkap ucu da temizlenir ve adaptör matkabın ağzına yerleştirilir. Sonrasında matkap ucu güvenli bir şekilde sıkıştırılır. Sıkıştırılması gereken somun, adaptörün ucuna yerleştirilir ve matkap çalıştırılır. Matkapla çalışırken çok dikkatli olmak gerektiğini unutmayın.

Umarız somun adaptörlerini anlattığımız yazımızı açıklayıcı bulmuşsunuzdur. Eğer yazımızı açıklayıcı bulduysanız diğer benzer yazılarımızı okumak için blogumuzu, bahsedilen ürünleri satın almak içinse Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca yorumlarınız bizim için çok değerli. İçeriğimizle ilgili yorum ve görüşlerinizi aşağıya bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Salmastra Nedir? Tesisatta Nerede Kulanılır? #3800

25 May 2021

Salmastra Nedir? Tesisatta Nerede Kulanılır?

Salmastra; sabit ve hareketli iki parça arasındaki sızdırmazlığı sağlamaya yarayan tesisat elemanıdır. Özellikle pompalarda, musluklarda ve mil yataklarında çok sık kullanılırlar. Salmastra sayesinde sızdırmazlık çok kolay bir şekilde ve düşük bir maliyetle çözülmüş olur.
Galvaniz Nedir? Galvaniz Kaplama Nasıl Yapılır? #3197

25 Mar 2021

Galvaniz Nedir? Galvaniz Kaplama Nasıl Yapılır?

Galvaniz; metallerin aşınma ve paslanmaya karşı çinko ile kaplanmasıdır. Metallerin uzun süre dayanması için çinko kaplaması çok faydalıdır.
İnegal Te Nedir? Nasıl Kullanılması Uygundur? #3971

28 May 2021

İnegal Te Nedir? Nasıl Kullanılması Uygundur?

İsmi de çok ilginç olan inegal te nedir ve ne işe yarar? Çok duyduğumuz, tesisatta çok işimize yarayan bir bağlantı elemanı olan inegal te; tesisatlarda 3 farklı yöndeki boruyu birleştirmeye yarayan bağlantı parçasıdır. Normal tenin bir çeşididir diyebiliriz.