Anasayfa » Yapı Sözlük » Tırpan Nedir? Çim Biçme Makinesiyle Aynı İşlevi Görür mü?

Tırpan Nedir? Çim Biçme Makinesiyle Aynı İşlevi Görür mü?

Tırpan; otları ve bitkleri yere yakın bir şekilde kesmek için veya buğday veya baklagil gibi tarla bitkilerini hasat etmek için kullanılan tarım aletidir.

Paylaş :
Tırpan Nedir? Çim Biçme Makinesiyle Aynı İşlevi Görür mü? #1854
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 22 sn

Tırpan; otları ve bitkleri yere yakın bir şekilde kesmek için veya buğday ve baklagil gibi tarla bitkilerini hasat etmek için kullanılan tarım aletidir. Tırpanın hasat için kullanımı günümüzde çok azalmıştır. Bunun yerine traktörle çekilen hasat makineleri kullanılmaktadır. Artık tırpan daha çok otları ve çimenleri kısaltmak için yani bahçe dekorasyonu için kullanılmaktadır. Fakat bu iş için de daha az emek ve tecrübe gerektiren motorlu tırpanları, çim biçme makinelerini veya kenar kesme makinelerini tercih edebilirsiniz.

Çim Biçme Makinesi

Çim biçme makinesi elektrikli, akülü veya benzinli motorla çalışır ve düz arazilerde çimlerin boyunu istenilen uzunlukta kesmeye yararlar. Genelde 4 tekerlekli olurlar ve kestikleri çimleri de bir yandan toplayarak işinizi son derece kolaylaştırırlar. Bahçe dekorasyonu yaparken en önemli makinelerden biridir.

Çim biçme makineleri çok avantajlı olsalar da 4 tekerlekli oldukları için sadece düz alanda kullanılabilirler ve motorlu tırpana ve kenar kesme makinesine göre daha hantal oldukları için her yere giremezler.

Motorlu Tırpan

Motorlu tırpan adından da anlaşılacağı üzere benzinli, akülü veya elektrikli motorla çalışan tırpan çeşididir. Normal tırpanın aksine size minimum hareket etmek düşer. Benzinli tırpanlar arazide, elektriğin olmadığı yerde uzun süren işler için uygundur. Elektrikli tırpanlar ise elektrik prizine erişim sağlanabilen alanlarda istenilen süre için kullanılabilirler. Akülü tırpanlar ise şarj edilerek kullanılırlar, çok az ses çıkarırlar fakat kullanım süreleri kısadır. Bu yüzden eğer motorlu tırpana ihtiyacınız varsa, ihtiyaçlarınıza ve koşullarınıza uygun olan çeşidini tercih etmeniz gerekir. Motorlu tırpanlar kesilen çimleri toplamazlar.

Kenar Kesme Makinesi

Kenar kesme makinesi çim biçme makinesiyle ve motorlu tırpanla ulaşılamayan kenarlardaki veya dar alanlardaki bitkileri biçmeye yararlar. Diğer bahçe aletleri gibi benzinli, akülü ve elektrikli çeşitleri vardır. Daha çok özel alanlar ve profesyonel işler için kullanıldığı sanılsa da aslında çim biçme makinesinin işlevini yerine getirebilir ve çim biçme makinesine göre daha az yer kaplar. Eğer küçük bir bahçeniz varsa kenar kesme makinesini bir çim biçme makinesi olarak da kullanabilirsiniz. Fakat kenar kesme makineleri de motorlu tırpanlar gibi kesilen çimleri toplamazlar.

Umarız bu yazımızı beğenmişsinizdir. Eğer beğendiyseniz buraya tıklayarak diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz ya da yazımızdaki ürünleri en uygun fiyata Yapılır’dan satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (3)

🤓

Zekice (3)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Duş Başlığı Nedir ve Nasıl Kullanılır? #5872

30 Eyl 2021

Duş Başlığı Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Duş başlığı banyoda suyu istediğiniz yere yönlendirmenizi sağlayan batarya armatürüdür. Banyo bataryası suyun sıcaklığını ve miktarını ayarlamanıza yardımcı olur. Fakat suyun çıktığı nokta ve suyun açısını, jet şeklini yönlendirdiğiniz ürün duş başlığıdır.
Sifon Nedir ve Nerede Kullanılması Uygundur? #4860

27 Tem 2021

Sifon Nedir ve Nerede Kullanılması Uygundur?

Sifon genelde "U" şeklinde bir borudur. Bu borunun içinde her zaman temiz su bulunur. Bu boru atık suların pis su borularına oradan da kanalizasyona ulaşmasına yarar. Ayrıca sifonun içinde her zaman temiz su bulunduğu için pis su borularında oluşan pis kokuların bize geri ulaşmasını engellenmiş olur. Genelde plastikten üretilirler fakat metal olanlarına da piyasada rastlamanız mümkündür.
Şamandıra Nedir? Ne işe Yarar? #743

26 Ağu 2020

Şamandıra Nedir? Ne işe Yarar?

Şamandıra; suyun yüzeyinde kalabilen, içi boş plastik veya metal araçtır. Batmadan su yüzeyinde kalabilmeleri nedeniyle birçok alanda kullanılabilirler.