Anasayfa » Yapı Sözlük » Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar?

Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar?

Troblem; küvetlerde ve duşlarda atık suların atık su tesisatına bağlanmasına yarayan parçaların bütünüdür. Duş ve küvet giderlerine troblem (troplen) denir.

Paylaş :
Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar? #755
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 30 sn

Troblem; küvetlerde ve duşlarda atık suların atık su tesisatına bağlanmasına yarayan parçaların bütünüdür. Aslında kısaca duş ve küvet giderlerine troblem (troplen) denir. Fakat bu sadece gider değildir bu gideri tesisata bağlayan boru da trobleme dahildir.

Troblem boruları genelde plastiktir ve körüklü bir yapıya sahiptir. Bu sayede gideri tesisata bağlamak için hem uzayabilir hem de bir çok şekle sokulabilir. Fakat eski model küvetler için metal olanları da hala üretilmektedir. Bunlar asıl olarak estetik amaçlıdır. Plastikten üretilen troblemlere göre daha rijit bir yapıya sahiptirler.

Küvet trobleminin genelde iki çıkışı vardır: Biri ana küvet gideri için diğeri de su taşma gideri için. Hem duş hem küvet troblemlerine sifon da denir. Kötü kokuların süzgeçten geri banyoya çıkışını alttaki S borunun içinde olan temiz su sayesinde engellerler. Klasik süzgeçli troblemlerin yanında piyasada pop-up ve otomatik troblem çeşitleri vardır.

Umuyoruz ki “Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar?” başlıklı yazımız sorularınıza cevap vermiştir. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Troblemin tanımı gibi blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri en uygun fiyata almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Vana Nedir, Ne işe Yarar ve Nasıl Çalışır? #977

09 Eyl 2020

Vana Nedir, Ne işe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Vana, akışkan olan maddelerin akışını yönetmek yani açmak, kapamak veya kısmak için kullanılan tesisat mekanizmasıdır.
Karabina Nedir, Çeşitleri Nelerdir ve Karabinanın Avantajları? #3707

04 May 2021

Karabina Nedir, Çeşitleri Nelerdir ve Karabinanın Avantajları?

Karabina denzicilikte, dağcılıkta ve hatta günlük hayatımızda anahtarlıklarımızda bile kullanılmaktadır.
Kumanda Paneli Nedir? Ne işe Yarar? #1078

22 Eyl 2020

Kumanda Paneli Nedir? Ne işe Yarar?

Kumanda paneli, gömme rezervuarların çalışmasını kontrol eden banyo elemanıdır. Piyasada en çok mekanik olan kumada panellerine rastlanır.