Anasayfa » Satın Alma Rehberi » El Duşu Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

El Duşu Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

El duşları her banyoda olması gereken, banyo yapmayı ve duş almayı kolaylaştıran en önemli duş sistemlerinden biridir. Hem elde hem de askıda kullanılabildiği için çok yönlü bir kullanım sağlar.

Paylaş :
El Duşu Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir? #2902
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 12 sn

El duşu her banyoda olması gereken, banyo yapmayı ve duş almayı kolaylaştıran en önemli armatürlerden biridir. Hem elde hem de askıda kullanılabildiği için çok yönlü bir kullanım sağlar. Piyasada birçok farklı özelliğe sahip çeşidini bulabilirsiniz fakat sizin ihtiyacınıza en uygun olanı bulmak kafa karıştırıcı olabilir.

Bir el duşunda ihtiyacınız olan özellikleri belirledikten sonra yıllarca kullanabileceğiniz bir ürüne sahip olacaksınız. İhtiyaçlarınıza yönelik en kaliteli ve uygun fiyatlı modeller için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Duş armatürleriyle ilgili daha geniş bir inceleme için tüm duş armatürlerini incelediğimiz “Duş Başlığı Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Etmeliyiz?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

El Duşu Tazyiği ve Sprey Fonksiyonları

El duşlarının üstünde suyun çıkması için delikler vardır. Bu deliklerin sıklığı ve genişliği suyun basıncında farklılıklar yaratır. Daha küçük ya da daha az deliklere sahip olan bir sprey yüzeyi, suyun daha hızlı ve daha basınçlı akmasına yol açacaktır. Tam tersi daha büyük ve çok delik suyun basıncını ve hızını düşürecektir.

El duşu
Hansgrohe Crometta 100 Vario

El duşunuzu seçerken daha yüksek veya alçak basınca sahip olan bir ürünü seçebileceğiniz gibi bu özellikler arasında gidip gelebileceğiniz; birden çok fonksiyona sahip olanını da seçebilirsiniz. Hem yüksek basınca hem de birden çok sprey seçeneğine sahip bir el duşu arıyorsanız sizlere 4 fonksiyona sahip olan Hansgrohe Crometta 100 Vario El Duşu‘nu önerebiliriz. Hansgrohe’nin kendi QuickClean teknolojisi sayesinde bu ürün deterjan kullanmadan elle temizlenebilmektedir.

El Duşunun Hortum Boyu

Eminiz ki hayatınızda en az bir kere olması gerekenden kısa olan veya sizin boyunuz için çok kısa olan bir duş hortumuna rastlamışsınızdır. Duş hortumu el duşunun en önemli tamamlayıcısıdır. Tabii ki sizin için rahat bir kullanım sağlayacak olan duş hortumu birçok kritere bağlı olabilir. Mesela; banyoyu kullanacak olanların boyuna, bataryanın/çıkış gagasının monte edildiği yüksekliğe göre ihtiyacınız olan duş hortumunun uzunluğu ve özellikleri değişebilir. Bu yüzden duş hortumu alırken ya da hortumun da dahil olduğu bir duş seti alırken duş hortumunun uzunluğunun en az 150 cm olmasına dikkat edin. Size önerimiz; farklı renk seçeneklerine ve pürüzsüz bir yüzeye sahip, temizlemesi çok kolay Hansgrohe Isıflex Duş Hortumu olacaktır. 160 cm uzunluğundaki bu şık ürün bükülmelere karşı da son derece dayanıklıdır.

Askı

Duş askısı duşunuzda size büyük kolaylık sağlayacaktır. Böylece el duşunu kullanmadığınız zaman takabileceğiniz bir yer olur. El duşu takımı dendiğinde genelde el duşu ve askısı ürüne ait demektir. Fakat eğer sadece el duşunuz ve bataryanız varsa duş askısı modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Duş Sürgüsü

El duşunun en büyük avantajı çok yönlü oluşudur. Bu armatür, suyu banyo veya duşun her yanına ulaştırmanıza yardımcı olur. Bu sayede rahatça duş almanızın yanı sıra çocukları, yaşlıları ve duşun kendisi yıkamanız da kolaylaşır. Ama en önemlisi; banyonuza eğer bir de duş sürgüsü eklerseniz, istediğiniz yükseklikte kullanabileceğiniz bir tepe duşuna da sahip olursunuz. Bu sayede ayrı bir tepe duşu satın almanıza ya da onun temizliğiyle uğraşmanıza gerek kalmaz. Sizlere hem kaliteli hem de dayanıklı olan NSK Calma Square 3 Fonksiyonlu Sürgülü El Duşu‘nu önerebiliriz. Bu ürün 3 fonksiyona sahip olmasının yanı sıra büyük de bir yüzeye sahiptir. Böylece el duşunu tepe duşu olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Büyük veya Küçük Bir Yüzeye Sahip Olması

El duşu
Hansgrohe Rainfinity 130 3Jet

Geniş yüzeyli duş armatürleri duşunuzu hızlandırırken keyfinizi de arttırıyor. Bu armatürler geniş bir alan kaplarlar. Bu sayede hem hızlı durulama sağlarlar hem de duşunuza yağmur hissi verirler. Büyük bir yüzeye sahip el duşu arıyorsanız size önerimiz: Hansgrohe Rainfinity 130 3Jet. Bu muhteşem armatürü büyük (13 cm çapındaki) yüzeyi sayesinde duş sürgüsüne takarak tepe duşu yerine de rahatlıkla kullanabilirsiniz. 3 farklı fonksiyona sahip bu armatürü stündeki tek tuş sayesinde idare edebilirsiniz.

Renk Seçimi

Yaşadığımız alanlara renk katmak çok önemlidir. Banyo da bu yaşam alanlarına dahildir. Renkli banyo armatürleri özellikle son yıllarda çokça karşımıza çıkmaktadır. Özellikle son yıllarda her yerde karşımıza çıkan bronz rengi tüm evinize olduğu gibi banyonuza da şıklık katacaktır. Eğer banyonuza renk katmak istiyorsanız; üstün kalitesi sayesinde yıllarca sizinle olacak olan Hansgrohe Raindance Select E 120 3Jet bronz rengini öneriyoruz. Dilerseniz ürünün altın, siyah krom ve gümüş renklerini de inceleyebilirsiniz. Ürünün “Select” özelliği sayesinde fonksiyonları tek tuşla değiştirebilirsiniz.

Uygun Fiyatlı El Duşları

Kısıtlı bir bütçeye sahipseniz uygun fiyatlı el duşu seçenekleri ilginizi çekebilir. Bu ürünlerin çok fazla özelliği yoktur. Fakat uygun fiyatı ve 2 yıl garantisiyle Tema Nero Duş Başlığı eminiz ki sizi memnun edecektir.

El duşu seçiminize yardımcı olmak için yazdığımız bu yazımızı umarız faydalı bulmuşsunuzdur. Benzer yazılarımızı okumak için blogumuzu ziyaret edebilir, yazımızda bahsettiğimiz ürünleri ve çok daha fazlasını satın almak için Yapılır‘i inceleyebilirsiniz. Görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmında bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

El Duşu Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir? için 1 yorum yazıldı

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz? #7787

01 Mar 2022

Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yazımızda gömme rezervuar seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi kriterlere göre seçim yapmanızı anlatacağız. Gömme rezervuar satın almadan önce bu yazıyı okumak doğru ürünü satın almanıza yardımcı olacaktır.
Eviye Bataryası Seçimi Nasıl Yapılmalı? #5765

25 Eyl 2021

Eviye Bataryası Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Eviye bataryası mutfakta, eviyede kullanılan ve hem ürünleri hem de bulaşıkları yıkamaya yarayan batarya çeşididir. Genellikle lavabo bataryasına göre daha yüksek olan batarya çeşididir. Rahat kullanım ve su tasarrufu açısından doğru bataryayı seçmek ve kullanmak çok önemlidir. Rahat ve işlevsel bir eviye bataryasıyla çalışmak mutfakta çalışmanızı kolaylaştıracak ve daha verimli hale getirecektir.
Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir? #4451

01 Tem 2021

Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir?

Klozet ölçüleri genel olarak standarttır fakat piyasada özel üretilmiş klozetlere ve farklı ölçülere de rastlayabilirsiniz. Klozet ölçüleri, insanların klozetleri rahat kullanmaları için tasarlanmış ve özel olarak hesaplanmış ölçülerdir.