Anasayfa » Eviye Bataryası Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Eviye Bataryası Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Eviye bataryası mutfakta, eviyede kullanılan ve hem ürünleri hem de bulaşıkları yıkamaya yarayan batarya çeşididir. Genellikle lavabo bataryasına göre daha yüksek olan batarya çeşididir. Rahat kullanım ve su tasarrufu açısından doğru bataryayı seçmek ve kullanmak çok önemlidir. Rahat ve işlevsel bir eviye bataryasıyla çalışmak mutfakta çalışmanızı kolaylaştıracak ve daha verimli hale getirecektir.

Paylaş :
Eviye Bataryası Seçimi Nasıl Yapılmalı? #5765
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 25 sn

Eviye bataryası mutfakta, eviyede kullanılan ve hem gıda ürünlerini hem de bulaşıkları yıkamaya yarayan batarya çeşididir. Genellikle lavabo bataryasına göre daha yüksek olurlar. Rahat kullanım ve su tasarrufu açısından doğru eviye bataryasını seçmek ve kullanmak çok önemlidir. Rahat ve işlevsel bir eviye bataryasıyla çalışmak mutfakta çalışmanızı kolaylaştıracak ve çalışmanızı daha verimli hale getirecektir.

Mutfaklarda bulaşık yıkarken banyoya göre daha çok alana ihtiyaç olur. Alan kazanmak için de eviye bataryaları, banyo bataryalarına göre daha yüksek gövdeli olurlar. Özellikle eğer eviyenizin birden çok gözü varsa; alacağınız bataryanın sağa ve sola dönüş kabiliyetinin olması, rahat açılıp kapanması ve su tasarruflu olması eviye bataryası alırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardır. Eviyeler de bu yüzden lavabolara göre daha büyük olurlar. Eviyelerle ilgili ayrıntılı bilgi için buraya tıklayarak “Eviye Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Piyasada ihtiyacınıza uygun olarak farklı yüksekliklerde veya farklı özelliklerde eviye bataryası seçenekleri bulmanız mümkündür. Bu yazımızda eviye bataryası seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve konforlu bir kullanım için hangi kriterleri göz önüne almanız gerektiğini açıklayacağız.

eviye bataryası
Newarc Spiralli Eviye Bataryası Siyah

Eviye Bataryası Yüksekliği ve Şekli

Yazımızın ilk kısımlarında da bahsettiğimiz gibi eviye bataryalarının özelliği yüksek olmalarıdır. Çünkü mutfakta gıdaların yanı sıra bulaşıklar da yıkanır. Bu bulaşıklara büyük tabaklar ve tencereler de dahildir. Hepimizin bildiği üzere elde bulaşık yıkamak su israfına neden olur fakat bazen de bulaşıkları elimizde yıkamamız gerekebilir. Su tasarrufuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayarak “Su Tasarrufu Yöntemleri ve Su Tasarrufunun Önemi” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre eviye bataryasının şekli değişebilir. Bu tercih genelde kullanıcının alışkanlıklarına ve estetik anlayışına göre şekillenir. Yapılır’da yuvarlak hatlara sahip eviye bataryalarından, daha keskin hatlara sahip bataryalara kadar birçok seçenek bulabilirsiniz.

Monte Edildiği Yere Göre Eviye Bataryaları

Eviye bataryaları tezgaha, eviyeye veya da duvara monte edilebilirler. Tezgaha ve eviyeye monte edilen eviye bataryaları kendi içlerinde farklılık göstermeseler de eviyenin, batarya montajı için armatür deliğine sahip olması gerekir. Eviye bataryasının duvara monte edilmesi de mümkündür böylece tezgah üstünde yer kazanırken bataryayı istenilen yüksekliğe monte edebilirsiniz. Fakat bataryanın da duvara montaja uygun olması ve duvarda sıva altı kısmın monte edilmiş olması gerekir. Eğer mutfağınız çok küçükse veya tezgaha bir şey monte edilmesini sevmiyorsanız duvara monte edilen bir eviye bataryası satın alabilirsiniz. Bu bataryalar daha az tercih edildikleri için çeşitleri azdır fakat halen piyasada bulunmaları mümkündür.

Spiralli Eviye Bataryaları

eviye bataryası
Hansgrohe Metris Select M71 Eviye Bataryası (Spiralli)

Spiralli eviye bataryaları artık daha sık karşımıza çıkmakta olan ve bataryanın ağız kısmının spiralli bir boru sayesinde uzatılabildiği batarya çeşitleridir. Spiralli eviye bataryaları son derece kullanışlıdır. Bataryanın uzayan ağzı sayesinde eviyenizi rahatça yıkayabilirsiniz. Ayrıca bir tencerenin içine su doldurulması gerekiyorsa tencereyi taşımadan rahatça doldurabilirsiniz ve hatta tezgahınızı bile yıkayabilirsiniz. Bu tür eviye bataryalarını tercih etmeniz mutfakta işinizi son derece kolaylaştıracaktır.

Spiralli eviye bataryalarının genelde farklı sprey çeşitleri de bulunur. Böylece ürünlerinizi ve bulaşıklarınızı istediğiniz gibi yıkayabilirsiniz. Bu çeşit bataryalar çok yönlü bir kullanıma sahip oldukları için çok fonksiyonellerdir, bu yüzden de sıkça tercih edilmektedirler.

Renk Seçenekleri

Eskiye göre tüm ürünlerdeki renk seçenekleri artmış durumda. Eviye bataryaları da bu konuda bir istisna değil. Artık mutfağınızın genel temasına uygun farklı renklerdeki bataryaları bulmak çok kolay. Piyasada normal mat veya parlak gri bataryaların yanında siyah, beyaz, altın rengi ve hatta bronz rengi eviye bataryaları rahatça bulunmaktadır. Siyah ve mat bataryalar daha çağdaş mutfaklarla uyumluyken, altın veya bronz renkteki bataryalar daha geleneksel ve klasik mutfaklara uygundur.

Su Tasarrufu

Su tasarrufu hem bütçemiz hem de dünyamızın geleceği için çok önemli bir eylemdir. Su tasarrufunun birçok yönü vardır. Suyu kullanmamak veya az kullanmak bir seçenekken suyu daha verimli bir şekilde kullanmak ayrı bir seçenektir. Bu seçeneklerden biri de perlatör kullanmaktır. Perlatör dahili veya harici olabilir. Yani, satın aldığınız bataryanın kendi içinde dahili perlatörü olabilir yoksa da kendiniz perlatörü harici olarak satın alıp takabilirsiniz.

Perlatör bataryadan akan suya hava karıştırarak daha az suyla daha çok basınç elde etmenizi sağlar. Bunun yanında suya hava karıştırarak suyu yumuşatırken köpük gibi bir su akışı sağlar. Ayrıca içindeki filtre sayesinde şebekedeki minik parçacıkları da filtrelemiş olur. Perlatör ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Tek Elle Eviye Bataryası Kontrolü

Eviye Bataryası
Hansgrohe Aquno Select M81 Eviye Bataryası 250 Spiralli 2jet sBox

Mutfakta iş yaparken ellerimiz dolu olabilir. Bu yüzden tek elle açılıp kapanan ve hatta spiralli ağız kısmından bile yönetilebilen bir eviye bataryası seçmek size kolaylık sağlayacaktır. Hansgrohe Select ürünleri tam da bu noktada devreye girer. Hansgrohe Select özelliğine sahip bataryalar tek düğmeyle açılıp kapanabilir ve akış çeşitleri değiştirilebilir. Bu özellik size kolaylık sağlamasının yanı sıra suyu istenilen anda kolayca kapatabildiğiniz için su israfını da önler.

Hansgrohe Aquno Select M81 Eviye Bataryası

Kendine ait ayrı bir başlığı hak eden bu muhteşem eviye bataryası mutfağınızı daha verimli hale getirirken mutfağınızın havasını da değiştirir. QuickClean tekonolojisi sayesinde sadece elle ovalayarak temizlenen ağzı spirallidir, Select özelliğine sahiptir (tek düğmeyle yönetme) ve istenilen yere doğru uzatılabilir. Ayrıca bu bataryanın en önemli özelliği olan laminar spreyine hayran kalacaksınız. Üstelik yumuşak sebze ve meyvelerinizi ezmeden yıkamanıza olanak veren bu yatay su akışı dakikada sadece 4 litre su harcıyor.

Umuyoruz ki “Eviye Bataryası Seçimi Nasıl Yapılmalı?” başlıklı yazımızı bilgilendirici bulmuşsunuzdur. Merak ettiğiniz diğer konularla ilgili onlarca yazıya ulaşabileceğiniz blogumuz için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Hansgrohe ürünlerini ve tüm yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri en uygun fiyatlarla satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, öneri ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bırakacağınız yorumlar hem bizim için hem de diğer okurlarımız için faydalı olacaktır.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (2)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Weber Yapı Kimyasallarını Tercih Etmek için 8 Neden #3561

01 May 2021

Weber Yapı Kimyasallarını Tercih Etmek için 8 Neden

Bu yazımızda sizlere Weber markasının neden bir numaralı yapı kimyasal markası olduğunu ve neden sizin de Weber'i tercih etmeniz gerektğini anlatmaya çalışacağız.
Hansgrohe Pulsify S 260 Duş Kolonu İncelemesi #10176

19 Nis 2023

Hansgrohe Pulsify S 260 Duş Kolonu İncelemesi

Hansgrohe Pulsify S 260 2Jet Duş Kolonu, sizlere keyifli ve konforlu bir duş deneyimi yaşatır. Yenilikçi teknolojiyi ve modern tasarımı bir araya getiren Hansgrohe'nin bu fonksiyonel duş kolonu banyonuzun gözdesi olacak.
Banyo Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır? #8332

02 Haz 2022

Banyo Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır?

mobilyası seçimi banyonuz için vereceğiniz önemli kararlardan biridir. Bu seçimin önemli olmasının nedeni banyoda oldukça geniş bir alan kaplamasıdır. Belki de seramik ve fayanstan sonra banyonuzda en büyük yeri banyo mobilyası kaplar. Bu yazımızda sizlere banyo seçiminizde yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç kriterden bahsedeceğiz.