Anasayfa » En İyi Gömme Rezervuar Markaları Hangileri?

En İyi Gömme Rezervuar Markaları Hangileri?

Piyasada birçok markanın gömme rezervuarlarını görebilir ve satın alabilirsiniz. Farklı ihtiyaçlar için farklı markaların gömme rezervuarları uygun olabilir. Bu yazımızda hangi gömme rezervuarı tercih etmeniz gerektiğini anlatacağız.

Paylaş :
En İyi Gömme Rezervuar Markaları Hangileri? #7373
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 40 sn

En iyi gömme rezervuar markası hangisidir öğrenmeden önce gömme rezervuarlara yakından bakalım. Gömme rezervuar günümüzde çok yaygın kullanılan bir rezervuar çeşididir. Piyasada birçok markanın gömme rezervuarlarını görebilir ve satın alabilirsiniz. Farklı ihtiyaçlar için farklı markaların gömme rezervuarları uygun olabilir. Bu yazımızda hangi gömme rezervuarı tercih etmeniz gerektiğini anlatacağız.

Geleneksel rezervuarların depoları dışarıdan görülebilirken gömme rezervuarların su depoları ve mekanizmaları adından da anlaşılabileceği gibi duvara gömülüdür. En iyi gömme rezervuarların depoları daha az yer kaplamaları için daha ince ve uzundur. Hem gözü yormazlar hem de alandan kazanmanıza yardımcı olurlar. Özellikle küçük banyolar için idealdirler. Küçük banyolarla ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Küçük Banyo Tasarımları, Öneriler ve Fikirler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Gömme Rezervuar Nedir?

Klozeti temizlemeye yarayan gömme rezervuarlar yeni nesil banyo ve tuvaletlerin olmazsa olmazlarındandır. En iyi gömme rezervuarı bulmadan önce gömme rezervuarlara ve parçalarına yakından bakalım. Gömme rezervuar genel olarak 3 ayrı parçadan oluşur. Su deposu ve mekanizmayı içinde bulunduran gömme rezervuar, gömme rezervuarı kontrol eden kumanda paneli, taharet musluğunu kontrol eden stop valf. Gömme rezervuarlarla ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Gömme Rezervuar Nedir? Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

İlk olarak 1964 yılında Geberit tarafından piyasaya sunulan gömme rezervuarların çalışma prensibi normal rezervuarlarla aynıdır. Depodaki su yükseldikçe flatörün ucundaki şamandıra suyun kaldırma kuvvetiyle yükselir ve depoya su alışını durdurur. Tam tersi durumda da su seviyesi düşünce şamandıra alçalır ve bu hareket depoya su alışını tetikler. Kumanda paneli ise basıldığında klozete su akışını sağlayan valfin açılmasını sağlar. Sanılanın aksine bu tür rezervuarlara müdahale, geleneksel rezervuarlardan daha zor değildir.

En İyi Gömme Rezervuar Markaları

Yazımızın bu bölümünde en iyi gömme rezervuar markalarını ve bu markaların özelliklerini anlatacağız. Piyasada birçok markanın gömme rezervuarını ve yardımcı ürünlerini bulabilirsiniz. Bu başlığımızın altında ihtiyaçlarınıza göre hangi markaların size uyabileceğini anlatacağız.

Geberit

En iyi gömme rezervuar markalarından bahsettiğimiz bir listede ilk markamız tabii ki Geberit. Gömme rezervuarın mucidi olan Geberit, bu ürünü ilk olarak 1964 yılında piyasaya sunmuştur. Neredeyse 150 yıllık bir şirket olan Geberit markası 1874 yılında İsviçre’de kurulmuştur. 1930’da plastik sıhhi tesisat alanında lider konumuna gelen ünlü marka, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra kısa sürede toparlanıp, 1952’de tamamı plastikten (polietilen) oluşan ilk rezervuarı üretip satışa sunmuştur.

Geberit’in halen en önemli ürünü olan gömme rezervuar 1964’te piyasaya sürüldü. O dönem için bu çok önemli bir yenilik olan bu buluş, markayı Avrupa’da sıhhi tesisatın bir numarası konumuna getirdi. Gömme Rezervuar denince akla ilk gelen marka olan Geberit’in bu konudaki tecrübesi, üstün ve güvenilir teknolojisi, markayı hem tüketici hem de satıcı gözünde birinci sıraya yükseltmiştir.

Markanın gömme rezervuarlarının kurulumu, hem yeni binalar için hem de yenilenen banyolar için uygundur. Birçok farklı kullanıcı ihtiyacı için çözümler üreten en iyi Geberit gömme rezervuarlarla ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Geberit Gömme Rezervuar Tercih Etmek İçin 10 Sebep” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Vitra

Vitra; üretimine 1942 yılında İstanbul Kartal’da, İkinci Dünya Savaşı nedeniyle uluslararası ticaretin tamamen durduğu bir dönemde ulusal ihtiyacı karşılamak için Dr. Nejat F. Eczacıbaşı tarafından seramik sofra ve süs eşyası üretimiyle başlamıştır. Sadece 8 çalışanla kurulan atölye, günümüzde birçok alt markaya sahip olan Eczacıbaşı Holding’e evrilmiştir. Başta seramik süs eşyaları üreten atölye gün geçtikçe müşterilerinin istekleri doğrultusunda vitrifiye elemanları da üretmeye başlamıştır.

Türkiye’de gömme rezervuar konusunda öncü olan Vitra 1991 senesinde Türkiye’nin ilk gömme rezervuarını üretmiştir. En iyi gömme rezervuardan bahsederken Türkiye’nin banyo konusunda öncü markası Vitra’dan bahsetmemek olmazdı. Günümüzde dünyaca tanınan bir marka olan Vitra’ya banyonun her alanında olduğu gibi gömme rezervuar konusunda da güvenebilirsiniz. Vitra markasına neden güvenmeniz gerektiğini öğrenmek isterseniz buraya tıklayarak “VitrA Ürünlerini Seçmek için 10 Neden” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sessiz dolum ve boşaltma özelliğine sahip Vitra gömme rezervuarlar farklı duvar tiplerine uyumludur. Ayrıca gömme rezervuar seçerken klozet tipi önemlidir. Genellikle asma klozetlerle kullanılan Vitra gömme rezervuarların montajı da çok kolaydır. Birbirinden şık kumanda panelleriyle kullanabileceğiniz Vitra gömme rezervuarlar banyonuzu hem daha fonksiyonel hem de daha şık hale getirecektir.

Creavit

Çanakcılar Şirketler Gurubu, 1960’lı yıllarda ufak bir atölyede mozaik tuvalet taşı üreterek bu piyasaya adım attı. Bugün binden fazla çalışana sahip olan ve Çanakcılar Şirketler Gurubu’nun gücünü arkasına alan Creavit, estetik kaygısının yanında sağlığa, kaliteye ve doğallığa da çok önem veriyor. Piyasada birçok ilke imza atan Creavit, gömme rezervuar konusunda da öncü olma iddiasını sürdürüyor.

Kaliteli gömme rezervuarlarıyla bilinen Creavit’te ihtiyacınıza yönelik birçok gömme rezervuar ve kumanda paneli seçeneği sunmaktadır. Hızlı montaj sistemleri gibi gömme rezervuarın kurulumunu kolaylaştıran ürünleriyle öne çıkan marka, fotoselli kumanda panelleriyle de dikkat çekmektedir. Özellikle trafiğin çok olduğu toplu kullanıma sahip tuvaletlerde dokunmadan aktive edilen rezervuarlar büyük önem taşımaktadır.

Yazımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz benzer içerikler için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz. Yazımızda bahsettiğimiz ürünleri satın almak için ise Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Görüşleriniz ve yorumlarınız bizim için çok önemli. Bu yüzden yazılarımızla ilgili görüş ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsinz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (2)

🤗

Pratik (6)

😏

Detaylı (5)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (4)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Red Dot Tasarım Ödülü Alan 10 Duravit Serisi #10082

08 Nis 2023

Red Dot Tasarım Ödülü Alan 10 Duravit Serisi

Red Dot ödülü alan ürünler, üreticiler için marka itibarını arttırırken, tüketiciler içinse kaliteli ve yenilikçi ürünleri tanıtmaya yardımcı olur. Bu yazımızda Duravit'in yüksek kaliteli malzemeler, yenilikçi teknolojiler ve kullanıcı dostu tasarım anlayışı ile Red Dot Tasarım Ödülüne layık görülen on banyo serisinden bahsedeceğiz.
En İyi Banyo Markaları Nelerdir? #6346

13 Kas 2021

En İyi Banyo Markaları Nelerdir?

En iyi banyo markalarından bahsederken öncelikle seçtiğimiz markaların ürünlerinin dayanıklı ve fonksiyonel olmasına dikkat etmekteyiz. Bu yüzden bu yazımızda bahsettiğimiz markalara gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz.
En İyi Batarya Markaları Nelerdir? #6897

18 Ara 2021

En İyi Batarya Markaları Nelerdir?

Bu yazımıda sizlere yerel ve uluslararası en iyi batarya markalarını tanıtacağız ve neden bu markaları tercih etmeniz gerektiğini açıklayacağız.