Anasayfa » Lavabo Bataryası Seçimi Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilir?

Lavabo Bataryası Seçimi Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilir?

Evde zaman geçirmenin en güzel taraflarından biri evi yenileme projelerine ayıracak bol bol vakte sahip olmak sanıyoruz ki. Evde bu projeleri yaptıkça da eskimiş malzemeler daha çok dikkatimizi çekiyor. Mesela; lavabo bataryası.

Paylaş :
Lavabo Bataryası Seçimi Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilir? #2948
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 48 sn

Evde zaman geçirmenin en güzel taraflarından biri evi yenileme projelerine ayıracak bol bol vakte sahip olmak sanıyoruz ki. Evde bu projeleri yaptıkça da eskimiş malzemeler daha çok dikkatimizi çekiyor. Mesela; lavabo bataryası.

Geçmeyen kireç lekelerine sahip lavabo bataryanızdan artık sıkılmış olmalısınız. Bataryanızı değiştirmeye de karar verdiniz fakat doğru batarya seçimini nasıl yapacaksınız? Bu yazımızda lavabo bataryanızı değiştirmek için bilmeniz gerekenleri ve piyasadaki seçeneklerinizi anlatacağız.

Neden Bazı Bataryalar Daha Yüksek?

Lavabo bataryası
Hansgrohe Logis E Lavabo Bataryası 230 Sifon Kumandalı

Neden farklı boylarda lavabo bataryaları olduğunu açıklamadan önce lavabo çeşitlerine bakabiliriz. Lavaboları detaylı olarak incelediğimiz yazımız için buraya tıklayabilirsiniz. Eğer mobilyalı bir lavabonuz varsa yani lavabo kendi ayakları üstünde değil de bir banyo mobilyası üzerinde duruyorsa, lavabonuz tezgah içine gömülü olabilir (tezgaht altı veya üstü lavabo) ya da çanak lavabo şeklinde olabilir.

Çanak lavabo adından da anlaşılacağı üzere tezgah üstünde çanak gibi durur ve üstlerinde bataryayı monte etmek için yeri bulunmaz. Bu yüzden bataryaların banyo mobilyasına monte edilmesi gerekir. Normal bataryalar bu durumda çanak lavabolara kısa gelir. Çanak lavabolar için firmalar ekstra uzun bataryalar üretirler. Çanak lavabonuzun boyutuna göre piyasada farklı uzunluklarda lavabo bataryaları bulabilirsiniz.

Çift ve Tek Su Girişli Batarya Ne Demek?

Tesisatınızın yapısına göre bataryanızı çift veya tek su girişli almanız gerekebilir. Bataryanın tek su girişli olması demek, bataryanın direkt olarak tesisattan gelen belli sıcaklıktaki suyu akıtması anlamına gelir. Çift su girişli bataryanın ise adından da anlaşılabileceği gibi sıcak ve soğuk su girişi için iki ayrı bağlantısı var demektir. Bu iki ayrı sıcaklıktaki suyu kullanıcının isteğine göre karıştırarak akıtır.

Fotoselli (Sensörlü) Batarya Almalı Mıyım?

Fotoselli bataryalar ve bas-aç bataryalar kullanıcılara hijyen sağlarken su tasarrufu da yaparlar. Lavabo bataryası evimizde en çok kullandığımız ve en çok su harcadığımız yer olabilir. Bu yüzden bu noktada su tasarrufu yapmak ve hijyeni sağlamak çok önemlidir. Fotoselli bataryalar kullanıcının eli bataryanın yakınına gelince açıldığı için hem gereksiz yere su harcamazlar hem de dokunmadan açıldıkları için temiz kalırken kullanıcının da elini kirletmezler. Fotoselli lavabo bataryalarla ilgili daha ayrıntılı yazımızı bu linkte bulabilirsiniz.

Bas-aç lavabo bataryaları genelde üstlerine basarak açılırlar ve belli bir süre boyunca akarlar ve sonra başka bir müdahaleye gerek kalmadan kendileri kapanırlar. Bas-aç lavabo bataryaları eller dolu olduğunda dirsekle açılabilirler. Böylece fotoselli lavabo bataryaları gibi hem hijyen hem de su tasarrufu sağlarlar.

Ankastre Lavabo Bataryası Nedir ve Avantajları Nedir?

Ankastre lavabo bataryası, kartuşu duvarın içinde olan batarya çeşididir. Sadece suyu açma/kapama kolu ve musluğu duvar dışında kalır. Küçük alanlar ve küçük lavabolar için uygundurlar. Bataryanın valfi ile ana kısmı sıva altında kalır ve yer kaplamazlar. Ankastre lavabo bataryaları istenilen yüksekliğe monte edilebilirler. Böylece hem normal hem de çanak lavabolarla kullanılabilir.

Lavabo Bataryalarında Renk Seçenekleri

Lavabo bataryası
Newarc Pera Lavabo Bataryası Parlak Bakır

Banyolarınıza renk katmak artık çok kolay. İster banyo aksesuarlarıyla, ister vitrifiye elemanlarıyla isterseniz de rengarenk banyo ve lavabo bataryalarıyla banyolarınıza renk katabilir, banyonuzdaki genel renk temasına göre bakır, altın, siyah ve klasik krom renklerdeki lavabo bataryalarından birini seçebilirsiniz.

Siyah Bataryalar Kullanışlı mı?

Sıradan banyolardan, klasik batarya renklerinden sıkılanlar için renkli lavabo bataryaları muhteşem bir seçimdir. Soğuk renkleri sevenler için siyah bataryalar uygunken, tasarımda sıcaklığı sevenler için ise bronz renkteki bataryalar uygun olacaktır. Gösterişi seven kullanıcılar ise altın renkteki bataryalara bayılacaklar. Yani “doğru” lavabo bataryası rengi kullanıcıdan kullanıcıya değişmektedir. Siyah bataryalar hem kullanışlı hem de çok şıklardır.

Lavabo Bataryasında Perlatör Gerekli Midir?

Perlatör; musluklara takılan ve suya hava karıştıran bir tesisat aletidir. Suya hava karıştırdığı için suyun akış hızı aynı kalırken basıncı da değişmez. Yani siz daha az su kullanmanıza rağmen bunu hissetmezsiniz. Bu sistem su tasarrufu sağlarken köpük gibi yumuşak bir su akışı yaratır. Perlatörle ilgilil daha detaylı bilgi için “Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Perlatör günümüzde çoğu bataryada dahili olarak gelmektedir. Fakat eğer dahili değilse bataryanıza perlatör takmanızı öneriyoruz. Montajı da çok basit olan perlatör musluğun ucuna takılarak kullanılır.

En İyi Lavabo Bataryası Markaları

Hansgrohe

Dünyaca ünlü bir Alman markası olan Hansgrohe batarya ve armatürler konusunda uzmandır. 120 yıllık tecrübeye sahip olan Hansgrohe’nin ürünleri kullanıcılara uzun bir süre hizmet etmesi için üretilmektedir. Hansgrohe’nin çoğu ürününde AirPower teknolojisi vardır. Bu teknoloji dahili perlatörle suyun hafif ve yumuşak olmasını sağlarken basıncı azaltmaz. Böylece Hansgrohe bataryalar dakikada sadece 5 litre su harcayarak su tasarrufuna yardımcı olur.

Artema

1979 yılından beri hizmet veren Artema markası için Vitra markasının armatür üreten koludur diyebiliriz. Türkiye’nin en bilinen armatür markası olmanın yanı sıra Türk Standartları Enstitüsü tarafından “TSE Yıldız” ve “TSE Çift Yıldız” belgesini sektöründe almaya hak kazanan tek üretici olmuştur.

Creavit

Yerel bir marka olarak başlayıp günümüzde 65 ülkeye ihracat yapan uluslararası bir markaya dönüşen Creavit, banyolarınıza hem şıklığı hem de işlevselliği taşıyacak. Kaliteli malzemeye ve son teknolojili tasarıma sahip Creavit lavabo bataryaları her banyoya uyacaktır.

Newarc

Ürünlerini tam 30 ülkeye ihraç eden firma 45 yıllık tecrübeye sahiptir. Kalite kontrol programı sayesinde uzun ömürlü ve kaliteli ürünler üreten Newarc su tasarruflu ürünleriyle de dikkat çekmektedir.

Umarız bu yazımız lavabo bataryası seçiminde size yardımcı olmuştur. Diğer “satın alma rehberi” yazıları için blogumuzu ve ürünlerimizi incelemek için Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Önerilerinizi, sorularınızı ve yeni yazılar için fikirlerinizi aşağıya yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (5)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (18)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (2)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Lavabo Bataryası Seçimi Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilir? için 1 yorum yazıldı

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Lavabo Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir? #2145

30 Ara 2020

Lavabo Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lavabo, banyoda en sık kullanılan vitrifiye elemanıdır. Tam da bu yüzden dayanıklı ve size uzun yıllar hizmet edecek bir lavabo seçmek önemlidir. Lavabo seçimi yaparken seçeneklerinizi bilmek ve tanımak size çok yardımcı olacaktır.
Seramik Seçimi Nasıl Yapılır? #7659

11 Şub 2022

Seramik Seçimi Nasıl Yapılır?

Seramik seçimi banyo dekorasyonu yaparken en önemli adımlardan biridir. Çünkü seramik banyoda en büyük alanı kaplar. Seramiğin deseni, rengi ve dokusu bütün banyonun havasını belirler. Bu yüzden doğru seçim yapmak çok önemlidir. Bu yazımızda sizlere ihtiyacınıza ve zevkinize göre nasıl seramik seçimi yapmanız gerektiğini anlatacağız.
Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli? #1345

06 Kas 2020

Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Klozet seçimi tüm tuvalet ve banyolar için çok önemlidir. Çünkü klozetler banyo ve tuvaletlerin en gelişmiş ve en önemli vitrifiye elemanlarından biridir.