Anasayfa » Banyo Dekorasyonu için Gerekli Ürünler

Banyo Dekorasyonu için Gerekli Ürünler

Banyo; evimizde en çok zaman geçirdiğimiz alanlardan biridir. Çünkü günün kirini, stresini attığımız yer banyodur. Uyandığımızda ilk, uyumadan önce de son gittiğimiz mekandır. Bu nedenlerden dolayı banyonun hem işlevsel hem de biçimsel olarak kullanıcıya hitap etmesi çok önemlidir.

Paylaş :
Banyo Dekorasyonu için Gerekli Ürünler #5447
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 7 dk, 21 sn

Banyo dekorasyonu; ev dekorasyonunda ilk sırada gelmese de aslında dekorasyonun en önemli adımlardan biridir. Banyo; evimizde en çok zaman geçirdiğimiz alanlardan biridir. Çünkü günün kirini, stresini attığımız yer banyodur. Uyandığımızda ilk, uyumadan önce de son gittiğimiz mekandır. Bu nedenlerden dolayı banyonun hem işlevsel olması hem de biçimsel olarak kullanıcıya hitap etmesi çok önemlidir.

Evin herhangi bir odasındaki mobilyalar rahatça değiştirilebilir fakat banyodaki vitrifiye ürünlerini değiştirmek mobilya değiştirmek kadar kolay olmayabilir. Bu yüzden banyonuzda kullanacağınız sıhhi seramik ürünlerini seçerken daha dikkatli olmanız gerekir. Maalesef bazı evlerde alan darlığından ötürü küçük banyolarla idare etmemiz gerekebilir. Küçük banyoların dekorasyonu normal boyuttakilerden farklı olabilir. Bu yüzden küçük bir banyoya sahipseniz ve banyo dekorasyonu fikirleri arayışındaysanız “Küçük Banyo Tasarımları, Öneriler ve Fikirler” başlıklı yazımızı okumanızı öneririz.

Banyo Dekorasyonu ve Lavabo Seçimi

banyo dekorasyonu
Duravit Cape Cod Çanak Lavabo

Banyoda en çok kullanılan ürün olan lavabonun hayatımızda önemli bir rolü vardır. Bu yüzden lavabo seçimi banyo dekorasyonunun önemli bir adımıdır. Seçeceğiniz lavabo her şeyden önce dayanıklı ve işlevsel olmalıdır. Lavabo seçiminizi kolaylaştıracak bilgiler için lavabo çeşitlerini anlattığımız “Lavabo Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?” başlıklı yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Son modaya uygun bir banyo dekorasyonu yapmak için son moda bir lavaboya ihtiyacınız olacaktır. Günümüzde çanak lavabolar sıkça tercih edilmektedir. Muhteşem tasarımları sayesinde birer sanat eserine benzeyen çanak lavabolar banyonuza renk katarken fonksiyonelliğiyle de sizleri şaşırtacak. Çanak lavaboları tabii ki istediğiniz boydaki bir banyo mobilyası ile kullanabilirsiniz. Bu sayede çanak lavabonuzu istenilen yükseklikte kullanabilirsiniz. Çok eğilmek istemezseniz yükseğe, çocukların da ulaşmasını isterseniz alçağa monte edebilirsiniz. Sizlere Duravit Cape Cod Çanak Lavabo‘yu rahatlıkla önerebiliriz. Alışılmadık asimetrik tasarımı ve kalitesiyle banyonuza şıklık katacak bu ürünü, tercih ettiğiniz bir tezgaha veya banyo mobilyasına monte ederek kullanabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonu ve Klozet Seçimi

Klozet; banyo ve tuvaletlerin en gelişmiş ve en önemli vitrifiye elemanlarından biridir. Eğer doğru seçimi yaparsanız çok dayanıklı ürünlerdir ve size yıllarca hizmet edebilirler. Klozetler hem kimyasallara hem de darbelere karşı dayanıklı olmalıdırlar. Bu yüzden güvendiğiniz bir markanın klozetini tercih etmek önemlidir. Klozetlerle ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Günümüzde en son teknolojiye sahip klozetler kanalsız asma klozetlerdir. Banyo dekorasyonunuzun son modaya uygun olması için de kanalsız asma klozetler çok önemlidir. Bu klozetler şık olmalarının yanı sıra hayatınızı da kolaylaştırırlar.

banyo dekorasyonu
Vitra Sento Rim-Ex Asma Klozet

Asma klozet; duvara asılan ve zeminle bağlantısı olmayan klozet çeşididir. Bu klozet sayesinde banyonuzun temizliği daha kolay olurken aynı zamanda da banyonuz daha ferah görünecektir. Genelde gömme rezervuar eşliğinde kullanılan bu klozetler; geleneksel ayaklı ve rezervuarlı klozetlerle kıyaslandığında neredeyse banyonuzda hiç yer kaplamazlar. Bunun yanında klozetinizi kanalsız seçmeniz banyonuzda hijyen sağlamanızı kolaylaştıracaktır. Kanalsız klozetler rezervuardan gelen suyu klozette dolaştırmak için kanala ihtiyaç duymayan klozet çeşitleridir. Bazılarında hiç kanal olmaz bazılarında ise yarım kanal bulunur. Kanallı ve kanalsız klozetler arasındaki farkları öğrenmek için “Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kanalsız klozetlerde bakterilerin ve diğer zararlı mikroorganizmaların yerleşip, yaşayabileceği alanlar olmadığı için çok daha hijyeniktirler ayrıca temizlikleri de kanallı klozetlere göre daha kolaydır. Rezervuardan gelen suyu klozette suyun basıncını kullanarak dolaştırdıkları için çok daha az su harcayarak sudan tasarruf sağlarlar. Banyo dekorasyonunuzu çağdaş hale getirmek için sizlere hem asma hem de kanalsız bir klozet olan Vitra Sento Rim-Ex Asma Klozet‘i öneriyoruz. Vitra kalitesine sahip olan bu ürün aynı zamanda da çok sessiz çalışır.

Rezervuar Seçimi

Banyo dekorasyonu için seçiminizi asma klozetten yana kullandıysanız sizin için en uygun rezervuar, gömme rezervuar olacaktır. Gömme rezervuarlar hem çok az yer kaplarlar hem de duvara gömülü oldukları için sadece kumanda panelleri gözükür. Bu kumanda panelleri de genellikle çok şık ve sade ürünlerdir. Gömme rezervuarlar sayesinde banyonuzda yerden kazanırken su tasarrufuna da yardımcı olursunuz. Gömme rezervuarlarla ilgili ayrıntılı bilgi için buraya tıklayarak “Gömme Rezervuar Nedir? Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Banyonuzu daha şık ve daha lüks hale getirmek için sizlere Geberit markasının gömme rezervuarlarını öneriyoruz. Geberit gömme rezervuarlar dayanıklı oldukları gibi markanın kumanda panelleri de son derece şıktır.

Banyo Dekorasyonunda Yıkanma Alanları

Yıkanma alanları kullanıcıların temizlendiği ve günün yorgunluğunu attıkları yerlerdir. Yıkanma alanı dendiğinde bir sürü seçenek vardır. Banyo dekorasyonu yaparken yıkanmak için küvet, duş teknesi veya ıslak oda seçebilirsiniz. Duş tekneleri adından da anlaşılabileceği gibi sadece duş alabileceğiniz yıkanma alanlarıdır. Gidere ve çok derin olmayan kenarlara sahiptir. Dolayısıyla yaşlıların ve dizlerinde sorun olan insanların girip çıkması son derece kolaydır. Küvetlere göre az yer kaplarlar ve genellikle daha uygun fiyatlıdırlar. Son moda banyo dekorasyonunuz için sizlere Hüppe Streamline serisi duş teknelerini öneririz. Hem dayanıklı hem de son derece şık olan Hüppe Streamline banyonuzu günümüz modasına taşıyacaktır.

Küvetler banyonuzda konforu sağlamanıza yardımcı olan yıkanma alanlarındandır. Duş teknelerinin aksine küvetlerde hem duş alabilir hem de banyo yapabilirsiniz. Hatta içini doldurup suyun dinlendirici etkisini kullanabilirsiniz. Küvet de sizin için uygun seçim değilse ıslak oda olarak tabir edilen ve banyoda bir camla ayrılan alanlar kurabilirsiniz. Bu alanlara küvet ekleyebileceğiniz gibi zemine eğim vererek duş olarak da kullanabilirsiniz. Islak oda, banyo dekorasyonunuza çok şık bir hava katacaktır. Ayrıca ıslak odanın zemini de banyonun geri kalanıyla aynı malzemeden döşendiği için banyonuzda daha bütüncül bir hava sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Duş tekneleri ve küvetlerle ilgili daha detaylı bilgi için; duş tekneleri ve küvetlerin artı ve eksileri karşılaştırdığımız “Duş Teknesi mi Küvet mi? Hangisini Tercih Etmelisiniz?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonu için Batarya ve Aksesuar Seçimi

Banyonuzu bir araya getirirken batarya ve aksesuarların seçimi çok önemlidir. Uzun ömürlü ve günün yorgunluğunu atmanıza yardımcı olmak için suyun gücünü kullanan bir batarya banyonuza çok şey katacaktır. Ayrıca banyonuzun genel tarzıyla uyumlu şık bir tuvalet kağıtlığı ve askı banyonuzu daha fonksiyonel hale getirirken banyonuzda genel bir uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır. Banyo dekorasyonunda batarya ve aksesuar seçimiyle ilgili detaylı bilgi için, şu an okuduğunuz yazının devamı olan “Batarya ve Aksesuar Seçimi: Banyo Dekorasyonu – 2” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Umarız “Son Moda Bir Banyo Dekorasyonu için Gerekli Ürünler” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir. Banyo dekorasyonu eviniz için yapacağınız bir yatırımdır, bu yüzden öncesinde iyi bir araştırma yapmak gerekir. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin araştırmalarınıza yardımcı olmaya çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Sağlıklı Bir Ev Nasıl Sağlanır? #8370

09 Haz 2022

Sağlıklı Bir Ev Nasıl Sağlanır?

Sağlıklı bir ev herkesin hakkı ve dileği. Bunun için eviniz öncelikle hijyenik ve kolay temizlenebilir olmalıdır. Günümüzde birçok ev eşyasının kolay temizlenebilen hatta daha uzun hijyenik kalan alternatifleri mevcuttur. Bu yazımızda sizlere evinizi sağlıklı bir hale getirmenin yollarını ve bunun için gerekli ürünleri anlatacağız. Sağlıklı Bir Ev Nasıl Olmalıdır? Sağlıklı bir ev demek temiz, havadar […]
Aile Dostu Mutfak Tasarımı: Çocuklar ve Yetişkinlere Uygun Alanlar #11407

19 Şub 2024

Aile Dostu Mutfak Tasarımı: Çocuklar ve Yetişkinlere Uygun Alanlar

Mutfak, birçok aile için sadece yemeklerin hazırlandığı yer değil aynı zamanda tüm ailenin bir araya geldiği ve sosyalleştiği, çocuklarınızın ödev yapmak veya oyun hamurları ile oynamak için sıklıkla kullandığı bir yerdir. Bir yanda yemek yapılırken bir yanda ailenizi ve dostlarınızı ağırladığınız sıcak ve davetkar bu alanda aile dostu bir mutfak tasarlamak, hem çocukların hem de yetişkinlerin ihtiyaçlarını karşılayan bir alan yaratmak için çok önemlidir. Bu yazımızda aile dostu mutfak tasarımı ve bunun çocuklar ve yetişkinler için önemini inceleyeceğiz. 
Engelsiz Bir Banyo Nasıl Oluşturulur? #10735

15 Tem 2023

Engelsiz Bir Banyo Nasıl Oluşturulur?

Çoğumuza kolay gelen basit görevler ve günlük ihtiyaçların giderilmesi, özel gereksinimi olan bireyler için o kadar kolay olmayabilir. Birkaç değişikle banyoyu özel gereksinimi olan bireyler için daha erişilebilir ve güvenli hale getirmeniz mümkün. Bu sayede banyoyu kullanan birisinin herhangi bir banyo aksesuarından veya mobilyasından engellenmeden daha erişilebilir bir banyo ortamına sahip olmalarını sağlayabilirsiniz. Banyoda erişilebilirliği sağlarken güvenli bir banyo ortamı yaratmak, kullanıcıların deneyimini daha iyileştirecektir ve banyo ortamının sebep olabileceği tehlikelerden tamamen korunmasını ya da daha az yaralanmasını sağlayacaktır. Bu yazımızda engelsiz bir banyo ortamı yaratmak, kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara göre farklılık gösteren banyo alanlarını her kullanıcıya uyacak bir ortama dönüştürmek ve güvenliklerini sağlamaktan bahsedeceğiz.