Anasayfa » Yapı Sözlük » Armatür Nedir ve Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Armatür Nedir ve Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sıhhi tesisatta armatür; suyu size getiren, içinde biriktiren ve suyu yönetmenizi sağlayan tüm elemanları kapsar. Fakat günümüzde yapı pazarında armatür, ıslak mekanlarda kullanılan ve suyu yönetmeye yarayan batarya, musluk, duş başlığı gibi elemanları kapsamaktadır.

Paylaş :
Armatür Nedir ve Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? #4449
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 30 sn

Sıhhi tesisatta armatür; suyu size getiren, içinde biriktiren ve suyu yönetmenizi sağlayan tüm elemanları kapsar. Fakat günümüzde yapı pazarında armatür, ıslak mekanlarda kullanılan ve suyu yönetmeye yarayan batarya, musluk, duş başlığı gibi elemanları kapsamaktadır.

Armatür; eğer doğru ürün seçilirse ve doğru kullanılırsa uzun yıllar size hizmet edecek bir üründür. Günümüzde suyun sıcaklığını sabitleyen termostatik bataryalara, hareket algıyan sensörlere sahip fotoselli bataryalara ve ana parçaları duvara gömülen ankastre bataryalara rastlamak mümkündür. Fotoselli bataryalarla ilgili daha detaylı bilgi için buraya ve termostatik batarya ile ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Armatür satın alırken özellikle kir ve kireç tutmamasına, dahili perlatörü bulunmasına ve uzun ömürlü olmasına dikkat etmelisiniz. Bunların yanında özellikle lavabo, eviye ve banyo bataryalarınızın zevkinize uygun olmasına özen gösterin. Geçici modaya uygun üretilmiş ürünler yerine daha sade ve çağdaş ürünler seçerek bataryanızı daha uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Armatürler ve Su Tasarrufu

Armatürlerde özellikle de banyo ve eviye bataryalarında perlatör kullanarak su tüketiminizi azaltabilirsiniz. Perlatör suyu hem filtreleyen hem de hava katarak daha yumuşak bir akışa sahip olmasını sağlayan bir elemandır. Perlatör suya hava kattığı için suyun basıncını düşürmeden su tasarrufuna yardımcı olur. Perlatörlerle ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Günümüzde çoğu armatürün içinde perlatör bulunmaktadır. Özellikle Hansgrohe armatürleri tercih ederek su tasarrufu yaparken daha önce deneyimlemediğiniz bir su deneyimi yaşayabilirsiniz.

Satın aldığınız veya alacağınız armatürün dahili perlatörü yoksa da üzülmeyin. Piyasada birçok çeşidi olan harici perlatörler de bulabilirsiniz. Bunların montajı hem çok kolaydır hem de filtreleri dolduğunda rahatça çıkarıp temizleyebilirsiniz.

“Armatür Nedir ve Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?” başlıklı yazımızı umarız faydalı bulmuşsunuzdur. Eğer bu yazımızı beğendiyseniz bu yazımıza benzer kısa ve öz yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u inceleyebilirsiniz. Blogumuzda eminiz ki ilginizi çekecek başka yazılar da bulacakasınız. İçeriklerimizde bahsettiğimiz ürünleri uygun fiyata ve güvenli bir şekilde satın almak isterseniz de Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, öneri ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum kısmına bırakabilirsiniz. Yorum bırakarak hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Etriye Nedir ve Etriye Kolu Ne İşe Yarar? #5981

07 Eki 2021

Etriye Nedir ve Etriye Kolu Ne İşe Yarar?

Etriye yapının bütünlüğünü koruması için çok önemli bir elemandır. Depremde yıkılan veya zarar gören yapıların çoğundaki problem bu kolonların ve kirişlerin etrafını saran donatıların yetersizliğidir. Etriyenin sık aralıklarla yerleştirilmesi kolonun esnekliğini arttırır ve yapının dayanım süresini uzatır. Bu yüzden etriyelerin uygulamalarının doğru bir şekilde yapılması çok önemlidir.
Kroşe (Elektrik Tesisatında Sıkça Kullanılan) Nedir? #4659

08 Tem 2021

Kroşe (Elektrik Tesisatında Sıkça Kullanılan) Nedir?

Kroşe; duvarın sıva üstünden gereken kabloların sabit ve derli toplu tutulması için kullanılan parçadır. Kroşenin birçok farklı çeşidi vardır fakat en yaygın kullanımı olan çeşidinde kabloyu tutan kısım genelde plastiktir ve bir tarafında kabloyu duvara sabitlemek için çivi bulunmaktadır.
Pense Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır? #5108

12 Ağu 2021

Pense Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır?

Penseler; çeşitli objeleri sıkıca tutmak, kesmek, bükmek, ezmek ve sıyırmak için kullanılırlar. Makas veya maşa gibi çalışırlar. Yani sapını açıp kapatarak ağzının ne kadar açılacağını ayarlayabilirsiniz.