Anasayfa » En İyi Banyo Markaları Nelerdir?

En İyi Banyo Markaları Nelerdir?

En iyi banyo markalarından bahsederken öncelikle seçtiğimiz markaların ürünlerinin dayanıklı ve fonksiyonel olmasına dikkat etmekteyiz. Bu yüzden bu yazımızda bahsettiğimiz markalara gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz.

Paylaş :
En İyi Banyo Markaları Nelerdir? #6346
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 7 dk, 37 sn

En iyi banyo markaları deyince hepimizin aklına gelen markalar vardır. Bu markalar yerel veya uluslararası olabilir. Bu yazımızda sizlere ülkemizden ve dünyanın geri kalanından, banyonuzu güzelleştirecek banyo markalarını tanıtacağız. Bu yazımızda bahsedeceğimiz banyo markalarını tercih ederek hem şık hem de son derece uzun ömürlü banyolara sahip olabilirsiniz.

En İyi Banyo Markaları

En iyi banyo markalarından bahsederken öncelikle seçtiğimiz markaların ürünlerinin dayanıklı ve fonksiyonel olmasına dikkat etmekteyiz. Bunun yanında seçtiğimiz markalar şık tasarımlarıyla da banyolarınızı güzelleştirecekler. Bu yüzden bu yazımızda bahsettiğimiz markalara gönül rahatlığıyla güvenebilir ve bu markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Vitra

Ülkemizde ve dünyada en çok tanınan ve tercih edilen; en iyi banyo markalarından biri olan Vitra, kalitesi sayesinde sizin banyonuzun da gözdesi olacak. Kurulduğu günden beri yeniliklerin öncüsü olan marka, 1942 yılında İstanbul Kartal’da; Dr. Nejat F. Eczacıbaşı tarafından kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı nedeniyle uluslararası ticaretin tamamen durduğu bir dönemde ulusal ihtiyacı karşılamak için seramik sofra ve süs eşyası üretimiyle piyasaya giren Eczacıbaşı markası, müşterilerinin talepleri üzerine seramik sağlık gereçleri yani vitrifiye üretimine de başlamıştır. 8 kişilik bir atölyede üretime başlayan marka, 1958 yılında Kartal’da ilk üretim tesisini açıp 1966 yılında çalışanlarının da oylarıyla Vitra adını almıştır.

En İyi Banyo Markaları
Vitra ürünleriyle döşenmiş bir banyo

2018 verilerine göre en iyi banyo markalarından biri olan Vitra, seramik sağlık gereçleri ihracatında Avrupa’da birinci, dünyada ise beşinci sırada yer almaktadır. Bunun yanında marka, Türkiye’deki seramik sağlık gereçleri ihracatının da %50’den fazlasını gerçekleştirmektedir. Küresel bir marka olmak için ihracatın da ötesine geçen marka 2006 yılında Alman Engers Keramik’i, 2007 yılında dünyaca tanınan ve yine bir Alman şirketi olan Villeroy & Boch AG’yi ve 2008 yılında ise lüks banyo mobilyalarında Avrupa’da lider bir kuruluş olan Burgbad’ı bünyesine katmıştır.

Çok sayıda tanınmış yerli ve yabancı tasarımcıyla çalışan firma 35 Adet Good Design Award’a, 22 iF Design Award’a, 14 Adet Reddot Design Award’a ve daha birçok prestijli tasarım ödülüne sahiptir. Bu çeşitli tasarım ödülleriyle ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Red Dot, iF ve Good Design Tasarım Ödülleri Nelerdir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Artema

Vitra markasının armatür üretimi yapan kolu olarak bilinen Artema markası ilk olarak 1979 yılında kullanıcılarla buluşmuştur. En iyi banyo markalarından bahsederken kesinlikle unutulmaması gereken Artema, banyoyu baştan sona değiştirmeyi hedefleyen bir vizyonun sonucudur. Vitrifiye üretimiyle başlayan Eczacıbaşı ve sonrasında Vitra markası, banyoya tam anlamıyla hakim olabilmek için armatür üretimine ve sonrasında da banyo aksesuarları üretimine de el atmıştır.

Artema; Türkiye’nin en bilinen armatür markası olmanın yanı sıra Türk Standartları Enstitüsü tarafından “TSE Yıldız” ve “TSE Çift Yıldız” belgesini sektöründe almaya hak kazanan tek üretici olmuştur. Vitra şemsiyesi altında yurtdışına ihraç edilen Artema ürünleri; 5 kıtaya ve yaklaşık 50 ülkeye ulaşmaktadır. Ürünlerin ulaştığı başlıca ülkeleri; Rusya, İngiltere, Avustralya, Amerika, İsveç ve Almanya olarak sıralayabiliriz.

Hansgrohe

En iyi banyo markalarını düşünürken özellikle duş bataryaları konusunda öncü olan Hansgrohe‘yi unutmak mümkün değil. Bir Alman markası olan Hansgrohe, 1901 yılında Hans Grohe tarafından kurulmuştur. 1928 yılında Hans Grohe’nin el duşları, tepe duşuna daha kullanışlı bir alternatif olarak yaygınlaşmaya başlamıştır. Hans Grohe 82 yaşında bile icatlarına devam ederek hepimizin duşunda bulunan duş kolonunu bulmuş ve banyolarımızda vazgeçilmez saydığımız ürünlere bir yenisini eklemiştir.

En İyi Banyo Markaları
Hansgrohe ürünleriyle donatılmış bir duş

Dünya çevresinde 3.800 çalışanı olan ve 134 ülkeye ihracat yapan Hansgrohe markasının ürünleri 600’den fazla tasarım ödülüne layık görülmüştür. “Kalite; firmaya dönen müşteriden ölçülür, firmaya dönen üründen değil.” Bu sloganla hareket eden Hansgrohe, ürünlerinin kalitesiyle, çalışanlarına sağladığı iş güvencesiyle ve çevreye olan duyarlılığıyla bilinmektedir. Geri dönüşüm oranları %90 oranında olan marka, doğal çevreyi korumaya yönelik birçok projeye de maddi ve manevi destek vermektedir..

Creavit

En iyi banyo markaları listemizde başka bir Türk markası olan Creavit‘ten bahsetmesek listemiz eksik kalırdı. Creavit markasının alçak gönüllü başlangıcı 1960’lı yıllarda ufak bir atölyede mozaik tuvalet taşı üreterek olmuştur. Bugün binden fazla çalışana sahip olan ve Çanakcılar Şirketler Gurubu’nun gücünü arkasına alan Creavit, estetik kaygısının yanında sağlığa, kaliteye ve doğallığa da çok önem vermektedir.

Creavit, vitrifiye elemanlarının yanında armatür ve çeşitli banyo aksesuarları da üretmekte. Bunun yanında bu ürünleri hem Türkiye pazarına hem de yurt dışı pazarına sunan marka gömme rezervuar ve rezeruar iç takımları konusunda uzman.

En İyi Banyo Markaları
Creavit ürünleriyle döşenmiş çağdaş bir banyo

Doğaya ve doğala her zaman saygılı olan Creavit sürdürülebilir bir geleceğe çok önem veriyor. Bu yüzden hem karbon salınımı hem enerji verimliliği hem de atık yönetimi konusunda çok hassas. Creavit kendi AR-GE departmanının ürettiği delikli üretim plakası sayesinde kendisinin ve dünyadaki benzer şirketlerin enerji tasarrufu yapmasına yardımcı olmuştur. Bunun yanında Creavit’e Avrupa’da karbon salınımı konusunda sektör ortalamasının altında kalması yetmemiş olacak ki kendi sektöründe Avrupa’da en düşük karbon salınımına sahip marka haline gelmiştir.

Geberit

En iyi banyo markalarında vitrifiye markalarından, armatür markalarından ve aksesuar markalarından bahsettik. Fakat çok üstünde durulmasa da başka önemli bir unsur da banyolarımızın en çok ihtiyaç duyduğu elemanlardan olan rezervuarlardır. Banyo ve tuvaletlerdeki atıklardan doğru bir şekilde kurtulmak en az doğru vitrifiye elemanını seçmek kadar önemlidir.

Gömme rezervuar deyince ilk akla gelen Geberit aynı zamanda da gömme rezervuarın mucididir. Geberit markasının ilk tohumları 1874 yılında Caspar Melchior Gebert’in Rapperswil, İsviçre’de kurduğu tesisatçılık işiyle atılmıştır. 1905 yılında tesisat parçaları üretmeye başlayan Caspar Melchior Gebert’in icat ettiği kurşun kaplı ahşap rezervuar ve kurşun sifon parçaları markaya büyük bir başarı sağlamıştır.

Geberit, 2. Dünya Savaşı’ndan etkilenmiş olmasına rağmen kısa sürede toparlanıp, 1952’de tamamı plastikten (polietilen) oluşan ilk rezervuarı üretip satışa sunmuştur. Geberit’in ilk yurtdışı fabrikası ise Almanya’da 1955 yılında kurulmuştur. Marka daha sonra Fransa, Avusturya, Danimarka, Belçika ve Hollanda’da da şubeler açarak genişlemesini sürdürmüştür.

Size Göre En İyi Banyo Markaları Hangileri?

Her kullanıcının farklı zevk ve ihtiyaçlarına uygun favori bir banyo markası vardır. Siz de favori markanızı ve nedenlerini yorumlara yazarak diğer okuyucularımıza seçim yapmalarında yardımcı olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Blogumuzda ilginizi çekebilecek birçok farklı içeriği bulabilirsiniz. Özellikle banyonuzda tercih etmeniz gereken markaları incelediğimiz diğer yazılara aşağıdaki başlıklara tıklayarak ulaşabilirsiniz:

Umarız “En İyi Banyo Markaları Nelerdir?” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir. Banyo dekorasyonu eviniz için yapacağınız bir yatırımdır, bu yüzden öncesinde iyi bir araştırma yapmak gerekir. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin araştırmalarınıza yardımcı olmaya çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir? #6319

09 Kas 2021

Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir?

Yeni bir eve taşınıldığında hijyen adına ilk yapılan şeylerden biri klozet kapağını değiştirmektir. Klozetin kendisini değiştirmek daha zor ve pahalı olacağı için klozet kapağı değiştirmek çok daha mantıklıdır. Tam da bu yüzden klozet kapakları çok gerekli ve kullanışlı ürünlerdir.
Akıllı Ev ve Akıllı Ev Çözümleri #10081

12 Nis 2023

Akıllı Ev ve Akıllı Ev Çözümleri

Akıllı ev, hayatımızı kolaylaştıran ve tek bir yerden tüm evin kontrolünü ve güvenliğini sağlamamıza yarayan teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde, sıcaklık derecesinden sabah içeceğiniz kahveye kadar kontrol ederek evinizi, kendiniz ve sevdikleriniz için konforlu ve güvenli hale getirebilirsiniz.
Duravit Zencha ve Duravit White Tulip Serileri #10011

01 Nis 2023

Duravit Zencha ve Duravit White Tulip Serileri

Bu yazımızda, tasarım ve teknolojiyi bir araya getiren üst segment vitrifiye markalarından Duravit'in, tasarımcı Sebastian Herkner tarafından geleneksel japon ritüellerinden ve japon el işçiliğinden ilhamla tasarlanan Duravit ZenCha serisinden ve Red Dot Tasarım Ödüllü tasarımcı Philippe Starck tarafından açmakta olan bir lale silüetinden esinlenerek tasarlanan Duravit White Tulip serisinden bahsedeceğiz.