Anasayfa » Klozet Temizliği Hangi Ürünlerle Nasıl Yapılır?

Klozet Temizliği Hangi Ürünlerle Nasıl Yapılır?

Klozet temizliği hiç zevkli olmasa da evdeki en önemli temizlik işlerinden biridir. Yorucu hatta çirkin bir iş olsa da birinin bu temizliği yapması gerekir. İster evinize yeni taşınmış olun ve derin bir klozet temizliğine ihtiyacınız olsun ister günlük lekelerden kurtulmak için basit ipuçlarına ihtiyacınız olsun; bu yazımız tam size göre. Yazımızda bu zor ve sıkıcı işi daha kolay nasıl ve hangi malzemelerle yapacağınızı anlatacağız.

Paylaş :
Klozet Temizliği Hangi Ürünlerle Nasıl Yapılır? #6104
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 36 sn

Klozet temizliği hiç zevkli olmasa da evdeki en önemli temizlik işlerinden biridir. Yorucu hatta çirkin bir iş olsa da birinin bu temizliği yapması gerekir. İster evinize yeni taşınmış olun ve derin bir klozet temizliğine ihtiyacınız olsun ister günlük lekelerden kurtulmak için basit ipuçlarına ihtiyacınız olsun; bu yazımız tam size göre. Yazımızda bu zor ve sıkıcı işi daha kolay nasıl ve hangi malzemelerle yapacağınızı anlatacağız.

Daha Az Klozet Temizliği Gerektiren Ürünler

Klozet temizliğini kimse sevmez fakat maalesef hijyen açısından çok önemli bir elementtir. Bu yüzden bu bölümde öncelikle daha uzun süre temiz kalan ve hijyen sağlayan klozet, kaplama ve klozet kapaklarını inceleyelim. Klozet seçimiyle ilgili daha detaylı bir yazı okumak isterseniz “Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kanalsız Klozetler

Kanalsız klozetler adından da anlaşılabileceği gibi rezervuardan gelen suyun klozette dolaşması için kanala ihtiyaç duymayan ya da açık kanala sahip klozet çeşitleridir. Bu klozetlerde kanal olmadığı için veya kanal açık olduğu için klozet temizliği geleneksel klozetlere göre çok daha kolaydır. Ayrıca kanalsız klozetlerde bakteri ve mikroorganizmaların yerleşecekleri kıvrımlı alanlar olmadığı için çok daha az kirlenirler.

Akdeniz Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre; Vitra markasına ait kanalsız Rim-ex klozetler kolay temizlenirken, standart kanallı klozetlere göre de %95 oranında daha hijyeniktirler. Kanalsız klozetlerle ilgili daha detaylı bilgi için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

VitrA Fresh

Vitra Fresh klozetlere eklenen özel bir bölmedir. Bu bölmeye temizleyici, kireç önleyici gibi ürünler ekleyerek her rezervuarı çalıştırdığınızda klozet temizliği sağlanmış olur. Bu haznedeki ürünler rezervuara geri gitmediği için rezervuarın bozulması söz konusu değildir. Bu teknoloji sayesinde klozetiniz hep temiz kalır ve mis gibi kokar.

Duravit Sensowash

Duravit SensoWash’ta bir kumanda aracılığıyla akan suyun şiddetini, yönünü ve hatta sıcaklığını ayarlayabilirsiniz. Bunun yanında aynı kumandayla; uzak mesafeden rezervuarı istediğiniz hacimle çalıştırabilir, kötü kokuları yok edebilirsiniz. Yani bir kumadayla klozet temizliği yapabilirsiniz. Ayrıca Duravit Sensowash’un duş borusu kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. Duravit Sensowash’la ilgili ayrıntılı bilgi için “Duravit Sensowash Nedir ve Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Duravit HygieneGlaze 2.0

Duravit HygieneGlaze uzun ömürlü bir sermaik sırıdır. 24 saat içinde hastalık yapabilecek mikropların %99.9’unu yok eder. Seramik pişirilirken kalay-çinko karışımı eklenir ve bu karışım bakteri ve hastalığa yol açabilecek mikropları öldürür. Bu sayede klozetiniz uzun süre temiz kalır ve hem çevreye hem de insan sağlığına da zararlı olan deterjan ve dezenfektanları daha az kullanmış olursunuz.

Geberit Duofresh

Geberit’in Duofresh teknolojisi sayesinde tuvaletinizde koku derdine son. Sigma kumanda panellerine kolayca monte edilen Duofresh’i telefonunuzla rahatça kontrol edebilirsiniz. Duofresh kokuyu yayılmadan kaynağında yok eder ve Duofresh stickler sayesinde tuvaletinizi her zaman temiz ve ferah tutar. Ayrıca Duofresh modülü kullanıcıyı algılar ve tuvaletinize ortam ışığı sağlar.

Daha Az Klozet Temizliği için Alınacak Önlemler

Klozetinizin daha az kirlenmesini sağlayacak en önemli ve en basit yöntem tuvaletinizi çok kirlenmesine izin vermeden temizlemektir. Kulağa garip gelse de klozetinizi sık temizlemezseniz lekeler ve birikintiler kalıcı olacaktır bu da daha zor ve yorucu bir klozet temizliği anlamına gelecektir.

Klozet Temizliği Hangi Malzemelerle Yapılır?

Derinlemesine bir klozet temizliği yapmak için marketlerde çeşit çeşit ürünler satılmakta. Fakat klozetinizdeki kireç lekelerinden kurtulmak ve derinlemesine temizlik için klasik temizleyicilerin yanında alternatif yollara başvurmak gerekebilir. Yazımızın bu bölümünde klozet temizliliğine yardımcı olacak ürünleri ve bu ürünleri nasıl kullanıldıklarını inceleyeceğiz.

Sirke ile Klozet Temizliği

Adeta mucizevi bir ürün olan sirke yemeklerimize tat vermesinin yanı sıra çok eski zamanlardan beri temizlik ürünü olarak da kullanılmaktadır. Pek çok insan sirkeyi keskin kokusundan dolayı temizlik için kullanmaktan çekinse de tam tersi sirke kötü kokuları da gidermek için birebirdir. Ayrıca tamamen doğal bir ürün olduğu için en zehirsiz temizlik malzemesidir.

Sirke ile kireç ve mineral tortularını çok rahat temizleyebilirsiniz. Sirkenin asidik yapısı alkali tortuları çözmek için mükemmeldir. Leke ve tortulardan kurtulmak için yaklaşık 2-3 bardak sirkeyi klozete dökün. Birkaç dakika bekledikten sonra klozet fırçasını bu suya daldırarak klozetin her yerini fırçalayın. Klozet kanallarını da unutmayın.

Sirke ve Karbonat ile Klozet Temizliği

Sirkenin etkisini yardımcı ürünlerle arttırmanız leke çıkarmada ve kireç sökmede yardımcı olabilir. Bu yardımcılardan biri de karbonat. Bu kombinasyonu kullanmak için öncelikle klozetinize 1 bardak sirke dökün. Daha sonra yine yaklaşık bir bardak karbonatı klozetin her yerine serpin ve hemen ardından karbonat serptiğiniz kısımlara bir bardak daha sirke dökün. Bu iki ürünün reaksiyona girmesi ve köpürmesi için 10 dakika bekleyin. Daha sonra klozet fırçasıyla klozetin her yerini bu karışımla fırçalayın. Bu işlemden sonra hemen sifonu çekmek yerine karışımın klozetinizde biraz daha kalması faydalı olacaktır.

Kola ile Klozet Temizliği

Klozetinizdeki kireç birikintilerinden kurtulmak için kola kullanmak kulağa tuhaf veya verimsiz olacak gibi gelse de kolanın asidik yapısı klozet temizliğinde işinize yarayacaktır. Çoğunuz madeni paraları temizlemek için kolanın kullanıldığını görmüştür, şimdi sıra klozetlerde. Klozetinizi kola ile temizlemek için klozetinize 2,5 litrelik kola şişesini boşaltın ve mümkünse bir gece bu şekilde bekletin. Sabah olduğunda klozetinizi klozet fırçası yardımıyla sertçe fırçalayın. Kireç birikintilerinin daha kolay çıktığını göreceksiniz.

Ponza Taşı ile Klozet Temizliği

Porselen klozetler kimyasallara karşı dayanıklı olsalar da aşındırıcı ürünlere karşı çok dayanıklı değillerdir, kolayca çizilirler. Bu yüzden ponza taşı ancak son çare olarak uygulanması gereken bir yöntemdir ve çok dikkatle uygulanmalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerin hiçbiri işe yaramazsa, inatçı birikim ponza taşı ile zımparalanır fakat bu işlem uygulanırken hem yüzey hem de taş ıslak olmalıdır. Ponza taşı kullanırken yavaş hareket edin ve eğer klozetin yüzeyine geldiğinizi hissederseniz hemen durun. Porselen yüzey çizilirse bu çizikler daha çok kir toplar ve amacınızın tam tersine hareket etmiş olursunuz. Ponza taşıyla temizlediğiniz yeri son olarak bir diş fırçası yardımıyla fırçalarsanız daha temiz bir sonuç elde edersiniz.

Umuyoruz “Klozet Temizliği Hangi Ürünlerle Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir ve bu yazımız sizi bilgilendirmiştir. Bu ve benzer yazılarımızı okumak için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri güvenle ve uygun fiyata satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Soru, görüş ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınız hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olup fikir vermektedir.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (3)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Aynanın Buğulanması Nasıl Önlenir? #7130

03 Oca 2022

Aynanın Buğulanması Nasıl Önlenir?

Sıcak duş alıyorsanız aynanın buğulanması kaçınılmazdır. Bu yazımızda size aynanın buğulanmasını, basit yöntemler kullanarak nasıl engelleyebileceğinizi anlatacağız.
Tıkalı Banyo Gideri Nasıl Açılır? #7271

14 Oca 2022

Tıkalı Banyo Gideri Nasıl Açılır?

Giderlerin banyoyu kullandığımız müddetçe tıkanması gayet normaldir. Bunun birkaç basit çözümü vardır. Bu yazımızda banyo giderlerinin neden tıkandığını ve bu tıkanıklığın nasıl çözülebileceğini detaylı bir şekilde anlatacağız.
Tekne Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir? #2678

23 Şub 2021

Tekne Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tekne bakımı, tekne sahibi herkesin her sene yapması gereken ve teknenin dayanıklılığını arttırken ömrünü uzatan bir dizi adımdır. Bu yazımızda size bu adımları detaylı bir şekilde anlatacağız.